Arama
Arama Sonuçları
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
Şanlıurfa’nın dev hastanesinin başhekimi değişiyor
Şanlıurfa’da bir süredir usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen kentin en büyük eğitim ve araştırma hastanesinin kadın başhekimi bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Haliliye Belediyesinin günlük glutensiz ekmek üretimi sürüyor
Haliliye Belediyesi, bölgede ilk ve tek olan Glutensiz Ekmek Fırını ile PKU’lu ve çölyaklı vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Günlük olarak üretilen glütensiz ekmekler, PKU’lu ve çölyaklı vatandaşlara dağıtılıyor.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Vali Şıldak’dan uyarı: “Su Hayattır Can Almasın!”
Vali Şıldak, Şanlıurfa’da her yıl onlarca genç ve çocuğun boğulduğu kanal ve göletler için uyarı yaptı. Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Vali Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
“Çember-18” operasyonunda 4 bin 995 firari yakalandı
Şanlıurfa dahil 81 ilde son 5 günde aranan şahıslara düzenlenen “Çember-18” operasyonlarında arama kaydı bulunan 4 bin 995 firari yakalandı.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Suruç- Akçakale yolu meydana gelen kazada 1 çocuk öldü
Suruç’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi soncu takla atan otomobilde 1 çocuk hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
AK Parti Ceylanpınar İlçe Kadın Kolları Başkanının eşi vefat etti
Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Ceylanpınar İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Beşkat’ın eşi Veysi Beşkat hayatını kaybettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Suruç’ta küçük çocuk kanala düştü
Suruç’ta misafirliğe geldiği evde sulama kanalına düşen çocuk çevrede bulunan çiftçilerin fark etmesi sonucu kurtarıldı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
Suruç’ta köye inen çakal oynayan çocuklara saldırdı
Suruç’ta köye kadar inen çakal sokakta oynayan çocuklara saldırdı. Etkisiz hale getirilen yaban hayvanının yaraladığı çocuklar hastaneye kaldırıldı.
Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların başladığı belirterek, atanacak personel sayısının duyurulmasını merakla beklediklerini söyledi.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Öğretmen atamasında sayı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacak.