Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da 1 yılda tespit edilen kaçak trafo sayısı dudak uçuklattı
Dicle Elektrik, 2024 yılı içerisinde 2 bin 155 kayıt dışı trafonun tespit edildiği Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde çok sayıda yeni kaçak trafo tespit etti. Toplam gücü 660 KVA olan trafoların 265 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabileceği belirlendi.
Şanlıurfa'da sağlık ekiplerinin bulduğu balaban kuşu tedaviye alındı
Şanlıurfa'da sağlık ekibi tarafından bitkin halde bulunan balaban kuşunun, DKMP ekiplerince teslim alınması sonrası tedavisine başlandı.
Şanlıurfa’da narkotik suçlardan aranan 437 şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından son 140 günde narkotik suçlardan dolayı aranan 437 şahıs gözaltına alındı.
Sanatçılar, yıldızlar ve ustalar Şanlıurfa'da buluşacak! 9 günde 300’den fazla etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Festival süresince yaklaşık 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik halkla buluşacak. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin ilk izlerini taşımasıyla da festivale ev sahipliği yapacak.
Sağlık çalışanları vergi sitemine karşı basın açıklaması düzenledi
Şanlıurfa Tabip Odası ve SES Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından alınan yüksek vergi oranına karşı ortak basın açıklaması düzenlendi. Yüzde 35’leri bulan vergi oranının yüzde 15’lere indirilmesini talep eden sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmediği sürece her hafta çarşamba günleri basın açıklaması yapacaklarını aktardı.
Şanlıurfa’da anız yakmalar devam ediyor
Şanlıurfa’da tüm uyarılara rağmen anız yakılması sonucu yaşanan yangınların sonu gelmiyor. Haliliye ilçesinde tarladaki anızların yakılması sonucu gökyüzünü dumanlar kapladı.
9 Günlük Kültürel Şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa'da!
Medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu 9 günlük muhteşem festival, her yaştan Urfalıya hitap eden çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle dolu bir program sunacak. Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'nın yeni turizm rotası müjdesini verdi. Terzi, “Sefertepe'den Karahantepe'ye uzanan 30 kilometrelik özel parkurda gerçekleştirilecek yürüyüş etkinliği ile Neolitik insanların izleri takip edilecek ve bu özel rota, yeni bir turizm destinasyonu olarak tanıtılacak.” dedi.
Haliliye Belediyesinden kadın kursiyerlere seminer
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevleri ve Hanımlar Konağından faydalanan kursiyer kadınlara, eğitimler verilmeye devam ediyor. Ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı ve aile tutumu ile kadına yönelik şiddet konularında seminerler düzenleniyor.
ŞUSKİ’den su faturalarının yüksek gelmesine izahat
Şanlıurfa’da son zamanlarda vatandaşların yüksek su faturası ödediklerine ilişkin şikayetleri bulunuyordu. ŞUSKİ, yüksek fatura gelmesinin sebebini açıkladı.
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 44 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından il genelinde gerçekleştirilen şok uygulamalarında 44 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca uygulamalarda trafik kurallarını ihlal eden 36 araca idari para cezası uygulandı.
Ceylanpınar’da başkasının yerine ehliyet sınavına giren 12 şüpheli yakalandı
Ceylanpınar’da emniyet ekipleri tarafından başkasının yerine ehliyet sınavına giren 12 şüpheli yakalandı.
"YKS'ye doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi deneme sınavı yapılacak
"YKS'ye Doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılacak. TYT deneme sınavı 25 Mayıs, AYT denemesi 26 Mayıs, YDT denemesi ise 27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
Siverek’te ilaçlama makinesinin altında kalan hayatını kaybetti
Siverek’te tarlada devrilen ilaçlama makinesinin altında kalan 4 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da 140 günlük narkotik bilançosu açıklandı
Şanlıurfa’da emniyet müdürlüğü tarafından son 140 günde yapılan narkotik suçlarla mücadele operasyonlarının bilançosu açıklandı. Operasyonlarda 468 şahıs yakalanırken yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi.
Şanlıurfa merkezli operasyonda 8 organizatör tutuklandı
Şanlıurfa merkezli 4 ilde göçmen kaçaklarına yönelik operasyonda 8 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SOLOTÜRK Şanlıurfa’ya geliyor
Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK, Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Buluşması kapsamında 26 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da gösteri yapacak.
Şanlıurfa’da biçerdöver biçim ücretleri belli oldu!
Şanlıurfa Ziraat Odası, 2024 yılı biçerdöver biçim ücretlerini açıkladı.
Bakan duyurdu: Ödemeler bugün başladı! 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor." dedi.
Şanlıurfa’nın ‘sabıkalı’ kavşağı! 5 yaralı
Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunda sık sık trafik kazalarının yaşandığı Kabahaydar kavşağında otomobil takla attı. Kazada 5 kişi yaralandı.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÜRETİM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
“Üreten belediyecilik” anlayışının benimsendiği Haliliye’de atölyelerin sayısı her geçen gün artıyor. Ahşap ve Metal İş Atölyesinin ardından kurulan Elektrik ve Elektronik ile Benzinli Motorlar Atölyesinde bir yandan üretim devam ediyor, bir yandan tasarruf sağlanıyor.
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi
Beştepe'de 3 saat süren Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık." açıklamasında bulundu.
Şanlıurfa’nın bir haftalık bilançosu açıklandı: Yüzlerce gözaltı!
Şanlıurfa’da emniyet ve jandarma ekipleri aranan şahıslara yönelik uygulama gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda, çeşitli suçlardan hapis cezası ve yakalama emri bulunan 344 şahıs ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Haliliye’de öğrencilere psikososyal destek
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Psikososyal Destek Birimi, Çekçek ve Güçlü Mahallelerinde ortaokul öğrencileriyle buluştu. Çocuklara, akran zorbalığı ve iletişim becerileri konularında eğitim veren ekipler, merak edilen soruları yanıtladı.
Şanlıurfa dahil 14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon düzenlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-22” operasyonları yapıldığını ve bu operasyonlarda çok sayıda organizatör gözaltına alınırken yüzlerce göçmen yakalandı.
YRP Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı kaza yaptı!
Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Kılıç’ın da içinde bulunduğu araç Malatya'dan dönerken kaza yaptı. Yaşanan kazada 5 kişi yaralandı.
Altında yeni rekor! Yeni haftanın fiyatları belli oldu
Altın fiyatları 20 Mayıs Pazartesi günü merak konusu oldu. Hem vatandaşlar hem de yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatları anbean takip ediliyor. 20 Mayıs Pazartesi tarihli gram, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını fiyatlarının güncel alış ve satış fiyatları belli oldu. İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 20 Mayıs 2024 Pazartesi güncel altın fiyatları...
Şanlıurfa’ya dev platform kuruldu!
Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali için hazırlıklar sürüyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde dev platform kuruldu.
Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı!
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından aranan şahıslarının yakalanmasına yönelik bir haftada yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.
Şırnak’ta 3 çocuk annesi eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Cizre’de 3 çocuk annesi Zeliha Kaptıkaçtı, yabancı uyruklu eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kaptıkaçtı’nın cenazesinin defnedilmek için memleketi Urfa’ya götürüldüğü öğrenildi.
Vali Şıldak: Şanlıurfa ülke badem üretiminin yüzde 5’ini karşılamaktadır
Şanlıurfa badem üretiminde Türkiye'de 2. sırada yer alıyor. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.