Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
Şanlıurfa'da yarın gök gürültülü yağış bekleniyor!
Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren pazartesi akşam saatlerine kadar Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Şanlıurfa’da pamuk ekimi başladı
Türkiye'nin tarımsal üretiminin kalbi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pamuk ekim dönemi coşkuyla başladı. Beyaz altın olarak da bilinen pamuğun en önemli üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, ekim alanları her geçen yıl artıyor ve bu sene de Türkiye pamuk üretiminin yüzde 55'ini karşılayacak tarlalar pamuk tohumlarıyla buluşuyor.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa'da çöl tozu etkili olacak
Şanlıurfa’da son haftalarda etkili olan çöl tozunun sonu gelmiyor. Bu kez hem Afrika hem de Suriye üzerinden çöl tozu geliyor. Şanlıurfa’da cuma ve cumartesi çamur yağmuru bekleniyor.
Şanlıurfalı gazetecinin acı günü!
Veysel Polat ve İshak Polat'ın kız kardeşi, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Fidan'ın eşi Semra Fidan (Polat) hayatını kaybetti.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
Meteoroloji’den Şanlıurfa için yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış olabileceğini açıklayarak, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Meteoroloji’den Şanlıurfa için toz taşınımı uyarısı
Suriye’den gelen toz kütlesi Şanlıurfa ve çevre illerde bugün etkili olacak. Meteoroloji de Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısında bulundu.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Vali Şıldak Suruç'ta
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Şanlıurfa’da okullar arası koro yarışmaları sürüyor
Şanlıurfa Valiliği himayesinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile Tek Ses İki Hareket Projesi kapsamında düzenlenen Valilik Kupası 3. Okullar Arası Koro Yarışması lise kategorisi tamamlandı.
Şanlıurfa’da bugün yağış var
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, haftanın son gününde Şanlıurfa’da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yurt genelinde ise sıcaklıklar artıyor.
Şanlıurfa’da Hamas liderinin oğulları için gıyabi cenaze namazı
Şanlıurfa’da Hamas lideri Haniye'nin şehit olan 3 oğlu ve tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Başkan Canpolat: 11 Nisan hem zafer hem gurur günü
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Hak ve halk mücadelesi olarak tarih sayfalarında yer alan 11 Nisan Kurtuluş Günü, hem kahramanlık günü hem Zafer günü hem de gurur günümüzdür" sözlerine yer verdi.
Canpolat’tan Ramazan Bayramı mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ramazan Bayramı tüm Müslümanlar için bir ay süren oruç tutmanın maneviyata sarılmanın neticesi olarak Allah'ın bize mükafatıdır” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa için gök gürültülü sağanak uyarısı
Şanlıurfa’da yarın sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli yağış etkili olacak. Bayramda 9 gün boyunca yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!
Şanlıurfa'da Gazze'ye destek mitingi: "Gazze'ye sahip çıkmak için dirilelim!"
Şanlıurfa STK Platformu adına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa'da düzenlenen Gazze'ye destek mitinginde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı kınadı.
Başkan Ekinci’den Nevruz Bayramı mesajı
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, baharın müjdecisi olarak bilinen 21 Mart Dünya Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Vali Hasan Şıldak’ın Nevruz Bayramı mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, baharın müjdecisi ve doğanın yeniden canlandığı günü temsil eden Nevruz Bayramı'nı kutladı.
LGS başvurusunda son tarih 29 Mart
LGS sınavına bu yıl yine 1 milyonun üzerinde öğrenci girecek. Peki dün başlayan LGS başvuruları ne zaman sona erecek? LGS başvurularında son gün ne zaman? İşte LGS başvuru rehberi...
Şanlıurfa'da Ramazan Topu
Hurma, pide ve davulcu gibi Ramazan'ın geleneksel unsurları arasında ‘Ramazan Topu’ da yer alıyor. İftarın habercisi olan bu gelenek, Şanlıurfa’da yaşatılmaya devam ediyor.
Başkan Beyazgül: Çanakkale zaferi bir milletin diriliş ruhudur
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” ifadesini kullandı.
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül “Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” Dedi.
İbrahim Coşkun’dan Çanakkale destanı açıklaması
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Memur-Sen/Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109 yıl dönümünde, Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.