Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da 25 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarda 25 aranan şahıs yakalanırken, 680 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı.
Vali Şıldak sokak hayvanları hassasiyeti için kurumlarla bir araya geldi
Vali Hasan Şıldak başkanlığında vatandaş hassasiyetleri ön planda tutularak sokak hayvanlarının varlığı, bakımı ve rehabilitasyonu ile birimlerin sorumluluk alanlarını konu alan toplantı gerçekleştirildi.
Eyyübiye’de korkutan orman yangını
Eyyübiye’de bulunan ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonunca kontrol altına alınarak söndürüldü.
Şanlıurfa merkezli operasyonda 44 şüpheli adliyeye sevk edildi
Şanlıurfa merkezli 2 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda hafta başında gözaltına alınan 44 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Bekir Bozdağ Şanlıurfa'ya geldi
TBMM Başkan Vekili ve AK Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, bir hafta aranın ardından yeniden Şanlıurfa’ya geldi.
Suruçlu muhtarlardan cumhurbaşkanlığına dilekçe
Şanlıurfa’da 2024 yılı için sulama ücretlerinin yüksek fiyatından şikayetçi olan muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına itiraz dilekçesi verdi.
Şanlıurfa’da yürüyüş ve konser iptal edildi!
Karaköprü Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği kortej yürüyüşü ve konser, Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan 4 günlük yasaklama kararı gerekçesiyle iptal edildi.
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 58 aranan şahıs yakalandı!
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 58 aranan şahıs yakalandı.
Şanlıurfa'da 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı!
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde her türlü yürüyüş, protesto ve basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerle, bu eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla gelen kişi ile araçların il sınırlarına girişinin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şanlıurfa’nın 2023 trafik kazası bilançosu açıklandı
TÜİK’in açıkladığı Şanlıurfa’nın 2023 yılına ilişkin trafik kazası bilançosunu korkuttu. Geçen yıl Şanlıurfa’da 11 binden fazla kaza meydana gelirken bunların 4 bin 780’i ölümlü-yaralanmalı kaza olarak kayıtlara geçti. Bu kazalarda 144 kişi yaşamını yitirirken, 7 bin 700’den fazla kişi de yaralandı.
Bugün altın fiyatları nasıl?
Şanlıurfa’da altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Şanlıurfa’da çeyrek altın düştü mü? İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 16 Mayıs 2024 Perşembe güncel altın fiyatları...
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Şanlıurfa’da 11 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarında 11 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 42 araca idari para cezası uygulandı.
Akçakale’de aranan şahıs yakalandı
Akçakale’de emniyet ekipleri tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
Şanlıurfa’da sığırların bulunduğu tır devrildi
Uruguay'dan ithal edilerek Türkiye’ye getirilen ve buradan da Irak'a gitmekte olan angus cinsi sığırların bulunduğu bir tır Şanlıurfa otoban yolunda kaza yaparak devrildi. Kazada bazı anguslar telef oldu.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Şanlıurfa'da 13 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarda 13 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 31 araca idari para cezası uygulanırken, 4 araç ise trafikten men edildi.
Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 9 tutuklama
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 27 kişiyi gözaltına alırken, 9’u çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır
ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi. Ancak, açıklamada yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabileceğine de dikkat çekildi.
Şanlıurfa'da şok denetimde 23 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 23 aranan şahıs yakalandı.