Arama
Arama Sonuçları
Meteoroloji’den Şanlıurfa için yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış olabileceğini açıklayarak, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
Şanlıurfa’da açıklanan sulama fiyatlarının ardından çiftçiler tepkili
DSİ Şanlıurfa’da sulama sezonuna az bir zaman kala 2024 yılı sulama ücretlerini açıkladı. Açıklamanın ardından Suruç’ta bulunan çiftçiler fiyatlardan şikayetçi. Çiftçiler fiyatlarda indirime gidilmesini talep ederek Tarım ve Orman bakanlığına gideceğini açıkladı.
Şanlıurfa kira getirisi yüksek iller sıralamasında 5. sırada
En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir belli oldu. İstanbul ve İzmir son verilere göre en yüksek kira getirisinde ilk 10 il arasına giremezken Şanlıurfa listede 5’inci sırada yer aldı.
Şanlıurfa dahil 34 ilde terör operasyonu!
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından yapılan “Bozdoğan-30” operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 operasyonu! 321 zehir taciri yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 42 ilde düzenlenen narkoçelik-14 operasyonunda 321 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
Meteoroloji'den Şanlıurfa için 'sarı' uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji'nin 26 Nisan hava durumu raporuna göre Şanlıurfa dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda toz taşınımı beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Birecik’teki feci kazanın görüntüleri ortaya çıtı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında 26 yaşındaki doktor Mustafa Güder hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı. Feci kazanın bir benzin istasyonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Birecik'te zincirleme kaza! 7 yaralı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında araçlar hurdaya döndü. 7 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan 2’sinin durumu ağır. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri de doktor.
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Karaköprü'de sıkışmalı trafik kazası! 1 yaralı
Karaköprü’de iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir şahıs araçlardan birinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan şahıs ambulansla hastaneye götürüldü.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Şanlıurfa dahil 41 ilde zehir tacirlerine darbe!
Şanlıurfa dahil 41 ilde uyuşturucu imalatçılarına ve satıcılarına operasyon düzenlendi. Operasyonda 856 kg uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. 268 zehir taciri yakalandı.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Fırat Nehri’nde tekneler çarpıştı!
Fırat Nehri üzerinde bugün sabah saatlerinde iki tekne çarpıştı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, kaza anı kameralara yansıdı.
Şanlıurfa’da bugün yağış var
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, haftanın son gününde Şanlıurfa’da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yurt genelinde ise sıcaklıklar artıyor.
Şanlıurfa dahil 19 ilde 'Bozdoğan-25' operasyonu
Şanlıurfa dahil 19 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik jandarma tarafından "Bozdoğan-25" operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 49 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da dahil 19 ilde 'Bozdoğan-25' operasyonu
Şanlıurfa dahil 19 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik jandarma tarafından "Bozdoğan-25" operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 49 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa Suriyelilerin en çok bulunduğu 3’üncü il
Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’de 2024 yılının nisan ayı itibariyle geçici korum listesinde bulunan Suriyelilerin en fazla bulunduğu illeri açıkladı. Şanlıurfa bu iler arasında ilk 3’te yer alıyor.
Suriye’de meydana gelen deprem Şanlıurfa’dan da hissedildi
Gece saatlerinde Suriye’de meydana gelen deprem, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan da hissedildi.
Bozova’da sağanak etkili oldu
Bozova’da etkili olan sağanak yağış sonrası birçok yerde sel meydana geldi. Ulaşımda aksamalara neden sağanak yağış nedeniyle kırsal mahallelerde tarlalar sular altında kaldı.
Şanlıurfa’yı da kapsayan 71 ilde silah kaçakçılığı operasyonu
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 71 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik Mercek-16 operasyonlarında 912 silahın ele geçirildi ve 959 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 4 günlük operasyonun detayları Bakan Ali Yerlikaya paylaştı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden ilaçlama uyarısı
Türkiye'nin en büyük fıstık üreticisi olan Şanlıurfa’da fıstık bahçelerinde görülen dal güvesi ekonomik anlamda zarar yapan türler arasında bulunuyor. Dal güvesi ile etkin şekilde mücadele edilmemesinin, popülasyonun hızla artmasına neden olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilaçlama uyarısında bulundu.
Eyyübiye’de silahlı kavga: 1 yaralı
Eyyübiye’de muhtarlık kavgası nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralanırken, 1 kişi de gözaltına alındı.
Şanlıurfa dahil 21 ilde bozdoğan-18 operasyonu: 51 gözaltı
Şanlıurfa dahil 2️1️ ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik 4 gündür gerçekleştirilen “bozdoğan-18” operasyonlarında 5️1️ şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa dahil 68 ilde yapıldı: 750 silah ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 günde Şanlıurfa dahil 68 ilde düzenlenen 'Mercek-15' operasyonlarında 750 silah ele geçirildiğini ve 878 şüpheli hakkında işlem yapıldığını duyurdu. Yerlikaya Şanlıurfa'da da 27 tabanca, 2 av tüfeği ele geçirildiğini açıkladı.
Gaziantep’te Şanlıurfalı kadının cesedi bulundu
Gaziantep-Nizip karayolunda dün gece meydana gelen trajik bir olayda, başından silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. 32 yaşında olduğu öğrenilen Naciye Cengiz'in Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi.
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 şüpheli yakalandı
20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen Kıskaç-11 operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı.
BAŞKAN BAYDİLLİ: “HİZMET İSTİKRARI VE VİZYONEL PROJELERLE KARAKÖPRÜ’NÜN YOLU AÇIK”
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli seçim çalışmaları kapsamında her akşam ev toplantılarında vatandaş buluşmalarını sürdürürken, Karaköprü’nün kalkınmasını hizmet istikrarı ve gerçekleştirecekleri vizyonel projelerle gerçekleştireceklerini anlatıyor
"Narkoçelik- 9" operasyonlarında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 434 kişi yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa dahil 4️1️ ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 1️2️ ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik düzenlenen “narkoçelik-9” operasyonlarında 1️ ton 4️3️ Kg uyuşturucu madde ve 3️8️7️ uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 4️3️4️ zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.