Arama
Arama Sonuçları
Başkan Gülpınar, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrencilere devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, makamını Şehit Mustafa Çiftçi ilkokulu öğrencisi Ahmet Sefa Zaman ve Sudenaz Düzgün’e devretti.
Şanlıurfa’da Atatürk Barajı’ndaki martı ölümleri araştırılıyor
Şanlıurfa iline sınırı bulunan Atatürk Barajı'nda yaşanan martı ölümlerinin ardından inceleme başlatıldı.
Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü alırken dikkat!
Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken Şanlıurfa’da nisan ayında haziran sıcağı yaşanıyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle güneşten gelen zararlı ışınlar insan sağlığını tehdit ediyor. Bu zararı en aza indirmek için uzmanlar güneş gözlüğü takmayı öneriyor. Ancak uzmanlar sahte gözlüklerin ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirterek sağlık testlerinden geçirilen gözlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, il protokolünün katıldığı öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Başkan Kuş: Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Türk Milleti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birinin TBMM’nin açılışı olduğunu belirten Başkan Kuş, bu önemli günün çocuklara bayram olarak atfedilmesinin manidar olduğunu belirterek, tüm çocukların bayramını kutladı.
Vali Hasan Şıldak'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Şıldak, “Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın sevgi dolu yürekleri, umut dolu bakışları, geleceğe olan inançları, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak en büyük motivasyondur.” dedi.
Başkan Canpolat’tan 23 Nisan mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik ederim” dedi.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Şanlıurfa'da sağanak ve dolu hayatı felç etti
Şanlıurfa’da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karaköprü kırsalında fıstık tarlaları zarar görürken, bazı yerlerde araçlar yolda mahsur kaldı.
Emniyet Müdürü Bildirici’den teşkilatın kuruluş yıl dönümü mesajı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Türk Polis Teşkilatı’nın 179'uncu kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Emniyet Teşkilatımız, halkımızın güvenle sığındığı bir şefkat kapısı, Devlet-i Ebed Müddet bilinciyle vatanına adanmış ömürlerin 179 yıllık sevdasıdır” ifadelerini kullandı.
Vali Hasan Şıldak halkla iç içe
Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeyi ve Şanlıurfa'nın her alanda gelişimi için katılımcı anlayışını sahaya yayan Vali Hasan Şıldak, dün Atatürk Bulvarı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Kültür Yolu Festivali'nin programı açıklandı: Şanlıurfa'da da yapılacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Bu şehirlerden biri de Şanlıurfa olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 2024 yılı takvimini açıklayarak "2023'e geldiğimizde festivale katılım sağlayan sanatçı sayımız 34 bin seviyesine ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise 40 bin sanatçı" ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’da kumarhaneye çevrilen iş yerine baskın
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından kumar oynatılan bir işletmeye yapılan operasyonda 4 kişi suçüstü yakalanırken, toplamda 19 bin 275 lira idari para cezası uygulandı.
Şanlıurfa’da yoldaki çalışma ve hatalı parklar trambüslere kontak kapattırdı
Şanlıurfa’da kent merkezinde trafik yoğunluğunun bulunduğu caddede yoldaki çalışma ve araçların park ihlali trambüs seferlerinin aksamasına neden oldu. Trafik yoğunluğuna da sebep olan trambüsler, sık kullanılan caddede kontak kapattı.
Mehmet Kuş’tan Çanakkale Zaferi mesajı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin kazandığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale, büyük Türkiye’nin geleceğinin temelinin atıldığı yerdir” dedi.
Başkan Beyazgül: Çanakkale zaferi bir milletin diriliş ruhudur
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” ifadesini kullandı.
BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇANAKKALE ZAFERİ BİR MİLLETİN DİRİLİŞ RUHUDUR”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül “Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” Dedi.
Şanlıurfa’da iş yeri yangında dumanlar altında kaldı!
Haliliye’de bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınarak, söndürüldü.
Şanlıurfa’da anne ve kızına araç çarptı: Kız çocuğu hayatını kaybetti, anne yaralı
Haliliye’de yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çevik kuvvet aracı çarptı. Kazada anne hafif yaralanırken, küçük kız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da eğitim değerlendirme toplantısı Birecik'te yapıldı
Vali Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi.
Hava yolu yolcu trafiğinde rekor artış
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ocak’ta, Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında iç hat yolcu trafiğinin 7 milyon 46 bin 117, dış hat yolcu trafiğinin ise 7 milyon 684 bin 672 olduğunu belirterek, “Bu ayda direkt transit yolcular ile birlikte toplam 14 milyon 739 bin 696 yolcu trafiğine hizmet verildi.” ifadesini kullandı.
AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları açıklandı
AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
Eski Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı - 2
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Eski Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Eski Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan son yolculuğuna uğurlandı
Vefat eden Şanlıurfa’nın önemli kanaat önderlerinden ve AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa milletvekilliğini yapan Halil Özcan cenazesi, Dergah Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Karaköprü'de caddeler ışıl ışıl oldu
Karaköprü Belediyesi ilçedeki cadde ve bulvarlarda led figürlerle aydınlatma çalışması yaparak geceleri yolları ışıl ışıl hale getirip görsel güzellik oluşturdu.
Vali Şıldak çalışanların ve vatandaşların yeni yılını kutladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023’ün son gününde kurumları ziyaret ederek çalışanların yeni yılını kutladı.
Şanlıurfalı gençler yeni yıla halayla girdi!
Şanlıurfa’da gençler yeni yıla halay çekerek girdi.
Süper Kupa finali Şanlıurfa'da oynansın çağrısı
Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, yaşanan krizin ardından iptal edildi. Bu gelişmenin ardından Şanlıurfaspor, Süper Kupa finalinin kentte oynanması için çağrıda bulundu.
2024 resmi tatil takvimi belli oldu
Yeni yıl öncesi merak edilenlerden biri de resmi tatil takvimi. 2024 yılının nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin de idari izin günü sayılması halinde çalışanlar 9 gün tatil yapabilecek.