Arama
Arama Sonuçları
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Başkan Kuş: Hiçbir suç cezasız kalmayacaktır
Eyyübiye Belediyesinde yeni atandığı birimi istemeyen personelin yakınlarını da alarak ek hizmet binasına saldırdığı öğrenildi. Başkan Kuş, bu suçun cezasız kalmayacağını duyurdu.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik Urfa’ya gelin geldi
Eski bakan ve Şanlıurfa milletvekili de olan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik ve Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un oğlu Nihat Demirkol evlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Şanlıurfa valiliği vatandaşları toz taşınımına karşı uyardı
Şanlıurfa Valiliği bölgemizde Cuma gününden itibaren etkili olacak olan toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Şanlıurfa'da çöl tozu etkili olacak
Şanlıurfa’da son haftalarda etkili olan çöl tozunun sonu gelmiyor. Bu kez hem Afrika hem de Suriye üzerinden çöl tozu geliyor. Şanlıurfa’da cuma ve cumartesi çamur yağmuru bekleniyor.
Birecik’te DEM Parti binasına ikinci saldırı iddiası
Birecik’te DEM Parti binasına dün gece ikinci bir saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi. İlk saldırıyla ilgili seçim sonrası DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alınmıştı.
Şanlıurfalı gazetecinin acı günü!
Veysel Polat ve İshak Polat'ın kız kardeşi, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Fidan'ın eşi Semra Fidan (Polat) hayatını kaybetti.
Birecik’te parti binası saldıran şahıs yakalandı
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma neticesinde, olayın faili olduğu belirlenen H.B. isimli şahıs yakalandı.
DEM Parti Birecik ilçe binasına silahlı saldırı!
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, ilçe binası maddi hasar gördü.
Şanlıurfa’da “Narkoçelik-15” operasyonu: 363 gözaltı!
Şanlıurfa dahil 52 ilde zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına düzenlenen "Narkoçelik-15" operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
Öğretmen atamasında sayı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacak.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Şanlıurfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te işgalci İsrail polisi tarafından şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan için ülke genelinde birçok il ve ilçede cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası basın açıklaması yapıldı.
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye'nin nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon nisan ayında aylık bazda yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 69,80'e yükseldi.
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Kudüs şehidi Şanlıurfalı imam için Eyyüp Peygamber Camii'nde gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te İsrail askerleri tarafından dün öldürülen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan ve tüm şehitler için Şanlıurfa’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip için taziye düzenlenecek
İşgal altındaki Kudüs’te İsrail polisinin şehit ettiği Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan ile ilgili Şanlıurfa Müftülüğü bir açıklama yayımladı. Açıklamada Saklanan’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 28 Nisan’da düzenlediği dört günlük Kudüs ziyaret turuna katıldığı, bu ziyaret sırasında yaşanan çatışmada İsrail polislerinin silahla müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Saklanan’ın taziyesinin nerede yapılacağı belli oldu.
Viranşehir’de öğretmenlere ödenecek maaş promosyonu belli oldu
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin maaş promosyonu 35 bin 525 TL’ye yükseldi. Banka promosyon ücretleri 15 Mayıs’ı takip eden 10 iş günü içerisinde personellerin hesaplarına yatırılacak.