Arama
Arama Sonuçları
SOLOTÜRK Şanlıurfa’ya geliyor
Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK, Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Buluşması kapsamında 26 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da gösteri yapacak.
Bakan duyurdu: Ödemeler bugün başladı! 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor." dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Vali Şıldak firik hasadına katıldı
Dünya Firik Buğdayı rekoltesinde ikinci sırada yer alan Türkiye’nin üretim merkezi Şanlıurfa’da hasat dönemi başladı. Tarlada üreticiyi ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, hasada katılarak sezonun hayırlı olmasını diledi.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların başladığı belirterek, atanacak personel sayısının duyurulmasını merakla beklediklerini söyledi.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
Öğretmen atamasında sayı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacak.
Vali Hasan Şıldak Halfeti’de incelemede bulundu
Vali Hasan Şıldak, Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Vali Şıldak devam eden yatırımları inceledi
Birecik'te temaslarda bulunan Vali Hasan Şıldak, devam eden yatırımları inceleyerek tüm çalışmaların birebir takipçisi olduğunu söyledi.
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu için plan yapanlar dikkat
Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Vali Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü
Vali Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Şanlıurfa’da koordinasyon toplantısı!
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak.
Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyor
2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona eriyor.
Urfa'ya bir uyarı da Valilikten!
Şanlıurfa’da yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Şanlıurfa Valiliği de uyarıda bulundu.
Başkan Gülpınar: Tüm İslam coğrafyasına huzur getirmesini rabbimden niyaz ediyorum
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna gecenin, tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Başkan Kuş: İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Kadir gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kuş, bin aydan hayırlı olan bu gecede duanın önemine değinerek, Gazze'deki Müslümanlar için hassaten dua edilmesini istedi.
Harran Üniversitesinde kanserde farkındalığa dikkat çekildi
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesince ‘Ulusal Kanser Haftası’ münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
Mehmet Şimşek enflasyon rakamlarını değerlendirdi
TÜİK'in açıkladığı mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi" ifadelerini kullandı.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanından yerel seçim değerlendirmesi
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, yerel seçimlerin Şanlıurfa’da demokratik olgunlukla tamamlandığını belirterek, “Milletimizin sandıkta tecelli ettirdiği iradeye sonuna kadar saygılıyız” ifadelerini kullandı.
Vali Şıldak: Seçimleri hep birlikte huzur ortamı içerisinde tamamlayalım
Vali Hasan Şıldak sosyal medya aracılığıyla yaptığı duyuruda sükûnet ve sağduyu hususlarına dikkat edilmesini istedi.
8 ilde veteriner kontrol istasyonları kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, veteriner yol kontrol ve denetim istasyonları hakkında yaptığı açıklamada"Özellikle ülkemizin doğusundan batısına yapılan hayvan sevkiyatlarının kontrol altına alınması, hayvansal üretimimizi olumsuz etkileyen bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesini sağlayacak." ifadesini kullandı.
Seçim günü Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?
Türkiye'de sıcaklık mevsim normalinin üzerinde seyrediyor. Şanlıurfa’da seçmen, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere, parçalı ve az bulutlu bir havada girecek.
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş haftayı değerlendirdi
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş, geçen hafta alınan yenilgiye rağmen şampiyonluktan emin. Durmuş, "Şampiyonluğumuz biraz gecikti, ama kimse engelleyemeyecek" dedi.
Kültür Yolu Festivali'nin programı açıklandı: Şanlıurfa'da da yapılacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek. Bu şehirlerden biri de Şanlıurfa olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 2024 yılı takvimini açıklayarak "2023'e geldiğimizde festivale katılım sağlayan sanatçı sayımız 34 bin seviyesine ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise 40 bin sanatçı" ifadesini kullandı.