Arama
Arama Sonuçları
DGS başvuruları başladı!
DGS başvuruları için bekleyiş sona erdi. Başvurular başladı. Sınava başvuracak adayların DGS Kılavuz’unu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuzda başvuru tarihleri, ücreti, geç başvuru tarihi gibi birçok ayrıntı yer alıyor. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
Şanlıurfa valiliği vatandaşları toz taşınımına karşı uyardı
Şanlıurfa Valiliği bölgemizde Cuma gününden itibaren etkili olacak olan toz taşınımına karşı vatandaşları uyardı.
Engelli ilkokul mezunları için müracaatlar sürüyor
Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Veysi Fırat, devlet memuru olmak isteyen engelli ilkokul mezunları için müracaatların başladığı belirterek, atanacak personel sayısının duyurulmasını merakla beklediklerini söyledi.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinde sistem çöktü
Şanlıurfa’nın en büyük devlet hastanesi olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünden beri yaşanan sistem arızası hastaları mağdur etti. Hasta kayıtları manuel olarak alınmaya çalışırken laboratuvar tahlillerin ise yapılamadığı ileri sürülüyor. İl Sağlık Müdürlürlü’nden konuyla ilgili açıklama geldi.
Şanlıurfa Valiliği sağanak yağış uyarısı yaptı
Şanlıurfa’da yağışlı havaların etkisi önümüzdeki günlerde de devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu raporunun ardından Şanlıurfa Valiliği kentteki birçok ilçeyi kuvvetli yağış konusunda uyardı.
Meteoroloji uyardı: Hafta sonu için plan yapanlar dikkat
Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki Şanlıurfa’da hava nasıl olacak?
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Haliliye Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle her gün 4 binden fazla vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor.
Hilvan’daki yangından acı haber!
Hilvan’da kırsal mahallede evin mutfağında dün çıkan yangında yaralandıktan sonra hastanede tedaviye alınan 48 yaşındaki Sebahat Nibak hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama üretimine başladı
Sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek. Sokakların sevimli dostlarına yönelik başlatılan mama üretimi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayacak.
Şanlıurfa’da buz satıcıları sezonu erken açtı
Şanlıurfa’da yaz bu yıl erken geldi. Sıcaklıkların şimdiden etkili olduğu kentte termometreler çoktan 30 dereceleri gördü. Şanlıurfalıların sıcak havada tükettiği ürünlerden olan buzun satışlarına dolayısıyla bu yıl erken başlandı. Buz üretimi yapan esnaf Muhammed Demir, sıcaklıklardan dolayı sezonu erken açtıklarını belirtti. Bu yıl buz fiyatları artan maliyetlerden dolayı neredeyse iki katına çıktı.
Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor
Haliliye Belediyesi bünyesinde sürdürülen evde bakım hizmeti ile yaşlı ve kimsesiz vatandaşların haneleri temizlenerek, saç ve sakal tıraşı hizmeti ile kişisel bakımları gerçekleştiriliyor.
Şanlıurfa’daki sendikalar öğretmen atamasında pozitif ayrımcılık istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını açıklamasının ardından gözler ne kadar atama yapılacağına çevrildi. Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri, yaklaşık 10 bin öğretmen açığının bulunduğu Şanlıurfa’ya atamalarda pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçelerin öne sürülmemesini istiyor.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Kadim Uygarlıkların Ayak İzleri Sizlerin Objektifinden Yansısın!
Harran Kaymakamlığı ve Harran Belediyesi tarafından “3. Geleneksel Her An Harran Fotoğrafçılar Maratonu” Düzenlenecektir.
Bakan Güler Şanlıurfa’da video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şanlıurfa’da bayramlaşma sonrası video telekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi. Güler, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve haklarını korumak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Güler ayrıca, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürütüldüğünü ve örgütlerin hareket kabiliyetinin azaldığını vurguladı.
Urfa'ya bir uyarı da Valilikten!
Şanlıurfa’da yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Şanlıurfa Valiliği de uyarıda bulundu.
Fidan satışları başladı ancak esnafın sezondan umudu yok
Baharın gelmesiyle birlikte tarım sektöründe hareketlilik başladı. Meyve ağaçları ve sebzelerin ekimi için talep arttı ancak mazot ve gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle bu yıl fidan ve fide fiyatları iki katına çıktı. Şanlıurfa’da fidan satıcıları fiyatlardan dolayı yoğunluğun geçmiş yıllardaki gibi olmayacağını ifade etti.
HALİLİYE BELEDİYESİ, GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİ İLE ÇÖLYAKLILARIN YANINDA
Haliliye Belediyesi, sosyal yardım faaliyetleri kapsamında günlük olarak PKU’lu ve çölyaklı vatandaşlara yönelik glutensiz ekmek üretimini sürdürüyor. Glutensiz Ekmek Fırınından günlük olarak çıkan ekmekler, vatandaşlara dağıtılıyor.
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş haftayı değerlendirdi
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş, geçen hafta alınan yenilgiye rağmen şampiyonluktan emin. Durmuş, "Şampiyonluğumuz biraz gecikti, ama kimse engelleyemeyecek" dedi.
SGK açıkladı: Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon
SGK’dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek.
Coşkun’dan seçimde görev alacak eğitimcilerin ek ders ücretine ilişkin açıklama
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevli olmaları nedeniyle zorunlu olarak eğitime tutulmalarından dolayı yönetim/ders görevini ifa edemeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelere rastlayan aylık karşılığı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak söz konusu tarihlere ilişkin ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirtti.
Mehmet Kuş’tan Çanakkale Zaferi mesajı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin kazandığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale, büyük Türkiye’nin geleceğinin temelinin atıldığı yerdir” dedi.
Şanlıurfa Valiliği de uyardı!
Şanlıurfa Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından vatandaşları kuvvetli yağış konusunda uyardı.