Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfalıların Hülya Koçyiğit sevgisini yağmur durduramadı
Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri olan usta sanatçı Hülya Koçyiğit, Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında bugün Şanlıurfalılarla buluştu. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen söyleşi sırasında bastıran yağmur sonrası, Hülya Koçyiğit ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven Şanlıurfalıları sahneye davet etti. Böylece program ara vermeden devam etti.
Şanlıurfa'da alt geçit trafiğe kapatıldı
Haliliye'de etkili olan sağanak sonrası yağmur suyu ile dolan alt geçit trafiğe kapatıldı.
Şanlıurfa’da kuşlar yıldırım düşmesi sonucu telef oldular
Haliliye’de bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda kuş sığındıkları ağaçta telef oldu.
Şanlıurfa'da dokuz gün sürecek kültür şöleni
Şanlıurfa'da 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 2024 Türkiye Kültür Yolu Festivali, görkemli bir törenle başladı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, festivalin dokuz gün boyunca süreceğini ve sanat, kültür alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtirken tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti. Başkan Gülpınar ise festivalin Şanlıurfa'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Şanlıurfa'da yaralı kulaklı orman baykuşu duyarlı vatandaşlar sayesinde kurtarıldı!
Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından doğada yaralı halde bulunan kulaklı orman baykuşu tedaviye alındı.
Haliliye’de korkutan yangın: 5 kişi dumandan etkilendi!
Haliliye’de bir evde çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürülürken, 5 kişi dumandan etkilendi.
Göbeklitepe Kafesindeki fiyatlar sosyal medya tartışma konusu oldu
Şanlıurfa'nın tarihî ve kültürel mirası Göbeklitepe'de bulunan bir kafenin soğuk içecek fiyatları, tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, kafenin menüsünde en ucuz soğuk içeceğin 43 TL, en pahalısının ise 125 TL olduğu görülüyor.
Bakan Ersoy: Şanlıurfa şu anda dünya Neolitik Çağ araştırmalarının da merkezidir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuştu. Bakan Ersoy, festivalin binlerce sanatçının katılımıyla gerçekleşeceğini ve Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirtti. Festivalin Türk müziğinin önde gelen isimlerini ağırlayacağını vurgulayan Bakan Ersoy, etkinliklerin Şanlıurfa'nın farklı yönlerini tanıtmak üzere belirlenmiş 40 farklı noktada gerçekleştirileceğini açıkladı. “Şanlıurfa’ya da benzersiz bir turizm rotası kazandırmış oluyoruz” diyen Bakan Ersoy, festivale katılmak isteyenleri Şanlıurfa'nın mistik atmosferini keşfetmeye davet etti.
Deprem bölgesi için borç yapılandırma kararı
6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 5 ilde, vergi mükelleflerinin borçları, mücbir sebep kapsamında yeniden yapılandırıldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.
Şanlıurfaspor’da güçlü bir Başkan adayı Arif Önkol
8-15 Mayıs arasında gerçekleştirilecek Şanlıurfaspor olağan kongresi öncesi aday olarak ismi öne çıkan ilk isim Önkol Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Arif Önkol oldu. Önkol'un basın toplantısıyla adaylığını duyurması bekleniyor.
Hilvan'da 124 yaşındaki dedeye ziyaret
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ve beraberindeki heyet, Hilvan'da evde sağlık hizmeti alan hastaları evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Cumhuriyet'ten önce doğan ve 124 yaşında olan Hadi Ç.'yi de evinde ziyaret eden heyet, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Haliliye’de parklarda peyzaj çalışması!
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, parklarda yürüttüğü ağaç dikimi, çiçek ekimi ve peyzaj çalışmaları ile yeşil alanları vatandaşlar için yaşam alanlarına dönüştürüyor.
Şanlıurfa’da 2 ton kaçak balık ele geçirildi
Jandarma ekipleri, Siverek'te yol denetimi sırasında kaçak avlandığı tespit edilen 2 ton balık şabut, karabalık ve sazan balığına el koydu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa’da
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Kültür Yolu Festivali'nin açılış programına katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.
Şanlıurfa’da Yolcu otobüsü devrildi: 5 yaralı
Şanlıurfa’da meydana gelen korkunç kazada yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'da şok uygulamalarında 19 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarında 19 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden 39 araca idari para cezası uygulandı.
Siverek’te trafik kazası: 5 yaralı
Siverek’te sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Festival yarın başlıyor! Vali Şıldak’tan davet çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yarın açılışı yapılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
Şanlıurfa’da tarımsal destek ödemeleri başladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını söyledi. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise Şanlıurfa’da çiftçilere ödenen destek rakamını açıkladı.
Şanlıurfa’da tonlarca bozuk gıda maddesi imha edildi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi zabıtasının Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiği denetimlerinde, büyük miktarda son tüketim tarihi geçmiş ve ambalajında sahtecilik yapılmış gıda ürünü ele geçirildi.
Şanlıurfa’da hız sınırını aşanlara ağır ceza!
Şanlıurfa emniyet ekipleri tarafından il genelinde yoğun radar denetimleri gerçekleştirildi. Bu denetimlerde kurallara uymayan 322 araç ve sürücüye trafik idari para cezası kesildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyu açıklaması
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemine ilişkin şikayetlerin ardından alınan su numunelerinin analiz sonuçlarını açıkladı. Müdürlük, içme suyunda herhangi bir uygunsuzluğun olmadığı ve analiz sonuçlarının İnsani Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğunu açıkladı.
Şanlıurfa’da çiftçiler sulama suyu ücretlerine tepkili!
Suruç'ta bir araya gelen bir grup çiftçi, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği tarafından 2024 yılı için belirlenen sulama suyu ücretlerine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Çiftçiler, sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve tarım faaliyetlerini sürdürmelerini zorlaştırdığını savundu.
Şanlıurfa’da veteriner hekimlerden yasa tasarısına tepki!
Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın iş birliğinde hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin yasa değişiklik tasarısını sert bir şekilde eleştirdi. Açıkgöz, “Yasalar öldürmez, yaşatır, meslek yeminimize bağlı kalacağız, yaşatacağız!” ifadelerine yer verdi.
Siverek’te keklik avına giden şahıs kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Siverek’te keklik avlamak için ormanlık alana giden H.S., kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Şanlıurfa'daki dev festivalin başlayacağı saat belli oldu!
Şanlıurfa'da 9 gün boyunca sürecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci ayağı heyecanla bekleniyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yarın saat 10.00'da Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde başlayacak.
Şanlıurfaspor’da 19 oyuncunun sözleşmesi sona erdi
1. Lig’de son hafta galibiyetiyle kümeden kalan Şanlıurfaspor’da sezon sonu sözleşmesi biten oyuncuların listesi belli oldu. Toplamda 19 oyuncunun sözleşmesi biterken bu oyuncularla tekrar sözleşme imzalanıp imzalanmayacağı merak konusu.
Haliliye Belediyesi üniversite maratonunda gençleri yalnız bırakmıyor
Haliliye Belediyesi’nin eğitime öncelik veren faaliyetleriyle gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla net sayılarını artıran gençlere, sınav öncesi stres yönetimi konusunda seminerler veriliyor.
Kurbanda 'kimlik bilgileri' dönemi başlıyor: Üç adımda sorgulama
Şanlıurfalılar, Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan alımlarını daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Cebimde" uygulamasına yöneliyor. Bu uygulama, vatandaşlara kurbanlık hayvanların küpe numaralarını girerek, hayvanların detaylarına ve aşı bilgilerine ulaşma imkanı sunuyor.
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine yeni başhekim
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yeni başhekimi belli oldu.