Arama
Arama Sonuçları
Mehmet Akif İnan’ın kız kardeşi vefat etti
Şanlıurfalı şair, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın kız kardeşi Sevim İnan 80 yaşında hayatını kaybetti.
İzmir’deki Şanlıurfalılar taziye yemeği geleneğine son verdi
Şanlıurfa'da yıllardan beridir verilen taziye yemekleri, taziye sahibine büyük külfet veriyordu. Bugüne kadar sürekli tartışma konusu olan taziye yemeğiyle ilgili Şanlıurfalılar flaş karar aldı. Ölen kişinin ailesine yük olmamak adına İzmir ve çevresinde yaşayan Şanlıurfalılar için taziye yemeği geleneğini kaldırma kararı alındı.
Dün zirveyi gören altın bugün düşüşe geçti
Altın fiyatlarında son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yeni haftaya rekorla başlayan gram altın, haftanın ikinci işlem gününde düşüşe geçti. Altın fiyatları 21 Mayıs Salı günü merak konusu oldu. Bugünün gram, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını fiyatlarının güncel alış ve satış fiyatları belli oldu. İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 21 Mayıs 2024 Salı güncel altın fiyatları...
Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş’tan 19 Mayıs mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, Türkiye’nin en genç ilçesi Eyyübiye’de gençleri daha ileriye taşıma sorumluluklarını olduğunu anımsatarak tüm gençlerin bayramını kutladı.
Karaköprü Belediyespor’da yine kongre ertelendi
Karaköprü Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurul Kongresi yine ertelendi. Daha önce 17 Mayıs’a ertelenen kongre bugün yine yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.
Şanlıurfa’da konut satışı azaldı
Türkiye genelinde konut satış sayısı nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalarak 75 bin 569 oldu. Şanlıurfa’da da söz konusu ayda konut satışı azalış gösterdi. Kentte mart ayında 2 bin 3 olan konut satışı nisanda bin 567’ye geriledi.
PFDK cezaları açıkladı!
PFDK kararlarını duyurdu. Bu kapsamda Şanlıurfaspor’a Manisa Futbol Kulübü müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle toplamda 240 bin TL para cezası verdi.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfaspor evinde kazarak ligde kaldı
Şanlıurfaspor ligin son maçında Manisa FK’yi 2-0 yendi. Düşme hattındaki rakibi Tuzlaspor'un da puan kaybetmesiyle beraber Şanlıurfaspor averajla ligde kalmayı garantiledi.
Türk-İş Genel Başkanı Atalay Şanlıurfa’da
TÜRK- İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Karaköprüspor’da olağanüstü genel kurul heyecanı haftaya ertelendi
Karaköprü Belediyespor’un bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Kongresi, çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemedi. Kongre haftaya ertelendi.
PFDK cezaları belli oldu
Çorum FK maçı sonrası PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor'a ceza yağdı.
Şanlıurfaspor’un son maçını yönetecek hakem açıklandı
Şanlıurfaspor'un 1. Lig’den düşüp düşmeyeceğini belirleyecek kritik Manisa FK karşılaşmasında düdük çalacak hakem açıklandı.
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Şanlıurfaspor için hayati maç
Şanlıurfaspor'un 1. Lig’den düşüp düşmeyeceğini belirleyecek kritik Manisa FK karşılaşmasının gün ve saati açıkladı.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfalı sporcular 15 madalya ile rekor kırdı
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Şanlıurfalı sporcular 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Şanlıurfa'da 1 Mayıs kutlandı
Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, birçok siyasi parti ve STK’nın katılımıyla 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Polis eşliğinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından halaylar çekildi.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Karaköprü Belediyespor deplasmanda berabere kaldı!
TFF 3. Lig 3. Grupta şampiyon olan Karaköprü Belediyespor ligin son haftasında deplasmanda Sivas Dört Eylül Futbol A.Ş ile 1-1 berabere kaldı.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.