Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-16' operasyonu!
Şanlıurfa dahil 20 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-16” operasyonlarında 366 kişi yakalandı.
Şanlıurfa’da “Narkoçelik-15” operasyonu: 363 gözaltı!
Şanlıurfa dahil 52 ilde zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına düzenlenen "Narkoçelik-15" operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
Başkan Mehmet Yavuz yeniden seçildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Mehmet Yavuz, güven tazeledi.
Şanlıurfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te işgalci İsrail polisi tarafından şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan için ülke genelinde birçok il ve ilçede cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası basın açıklaması yapıldı.
17 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-14' operasyonu: 36 gözaltı
17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen "Kıskaç-14" operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı.
Eşiyle beraber Şanlıurfa’dan Adıyaman’a giden kadın eşi tarafından öldürüldü
Şanlıurfa’dan Adıyaman’a tatil için giden Esra Yıldız ve A.Y., burada bir eve yerleştiler. Gece saatlerinde A.Y., bıçakla önce eşinin boğazını kesti daha sonra kalbinden bıçaklayarak iki çocuğunun annesini öldürdü.
Şanlıurfa dahil 12 ilde DEAŞ operasyonu: Gözaltılar var
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen Bozdoğan-34 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa dahil 23 ilde Sibergöz-36 operasyonu: 109 gözaltı
Şanlıurfa dahil 23 ilde düzenlenen "Sibergöz-36"operasyonlarında 109 şüpheli yakalandı.
Meteoroloji’den Şanlıurfa için yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’da Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış olabileceğini açıklayarak, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
Haliliye’de pompalı tüfekle intihar girişimi!
Haliliye’de iddiaya göre 57 yaşındaki şahıs pompalı tüfekle boğazına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.
Şanlıurfa kira getirisi yüksek iller sıralamasında 5. sırada
En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir belli oldu. İstanbul ve İzmir son verilere göre en yüksek kira getirisinde ilk 10 il arasına giremezken Şanlıurfa listede 5’inci sırada yer aldı.
Şanlıurfa dahil 34 ilde terör operasyonu!
Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu illerde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından yapılan “Bozdoğan-30” operasyonlarında 147 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 operasyonu! 321 zehir taciri yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 42 ilde düzenlenen narkoçelik-14 operasyonunda 321 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.
Meteoroloji'den Şanlıurfa için 'sarı' uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji'nin 26 Nisan hava durumu raporuna göre Şanlıurfa dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda toz taşınımı beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Birecik’teki feci kazanın görüntüleri ortaya çıtı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında 26 yaşındaki doktor Mustafa Güder hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı. Feci kazanın bir benzin istasyonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Birecik'te zincirleme kaza! 7 yaralı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında araçlar hurdaya döndü. 7 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan 2’sinin durumu ağır. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri de doktor.
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, il protokolünün katıldığı öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Başkan Kuş: Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Türk Milleti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birinin TBMM’nin açılışı olduğunu belirten Başkan Kuş, bu önemli günün çocuklara bayram olarak atfedilmesinin manidar olduğunu belirterek, tüm çocukların bayramını kutladı.
Vali Hasan Şıldak'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Şıldak, “Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın sevgi dolu yürekleri, umut dolu bakışları, geleceğe olan inançları, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak en büyük motivasyondur.” dedi.
Başkan Canpolat’tan 23 Nisan mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik ederim” dedi.
Vali Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü
Vali Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.