Arama
Arama Sonuçları
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa’nın dev hastanesinin başhekimi değişiyor
Şanlıurfa’da bir süredir usulsüzlük ve skandallarla gündeme gelen kentin en büyük eğitim ve araştırma hastanesinin kadın başhekimi bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü, başhekimin ailevi sebeplerden dolayı görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Şanlıurfa’da sığırların bulunduğu tır devrildi
Uruguay'dan ithal edilerek Türkiye’ye getirilen ve buradan da Irak'a gitmekte olan angus cinsi sığırların bulunduğu bir tır Şanlıurfa otoban yolunda kaza yaparak devrildi. Kazada bazı anguslar telef oldu.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfaspor'da futbol şube sorumlusunun istifası kabul edilmedi
Şanlıurfaspor, yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir’in istifasının yönetim kurulu tarafından kabul edilmediğini duyurdu.
Adnan Yükselir görevinden istifa etti
Şanlıurfaspor’da yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, yönetim kurulu üyeliği ve futbol şube sorumluluğu görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Suruç’ta DSİ kanalı patlayınca tarlalar sular altında kaldı
Suruç’ta iddialara göre DSİ’ye ait kanalda yaşanan patlama sonucu pamuk ekili olan tarlalar göle döndü. Çiftçiler sık sık yaşanan bu olayın kendilerine büyük bir zarar verdiğini belirtti.
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Üzeyir Durmuş atandı
Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu 'nun yerine Tuğgeneral Üzeyir Durmuş atandı. Görevine başlayan Durmuş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı ziyaret etti.
ŞUSKİ’de daire başkanı görevden alındı
Şanlıurfa’da içme suyuyla ilgili şikayetler devam ederken ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Yavuz Selim Boyacı görevden alındı. Boyacı’nın yerine atanacak isim de belli oldu.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfaspor ligde kalmayı başardı! Başkan İzol: Birlik ve beraberlik zamanı
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Haçım İzol, ligde kalmayı başaran takımın başarısını kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Büyükşehir Belediyesinde Park Bahçeler Dairesi Başkanı yine değişti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde birkaç hafta önce Park Bahçeler Dairesi Başkanı olarak atanan Ahmet Yazgan'ın yerine yeni bir isim getirildi.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
81 ilde adliye ve cezaevlerine personel alımı yapılacak!
Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra adaylar, personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Şanlıurfa'da Suriyeli vatandaşlara süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı!
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Suriye Görev Gücü bölgesinde yaşayan vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TİKA iş birliği ile 55 süt sağım makinesi dağıtımı gerçekleştirdi.