Arama
Arama Sonuçları
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
Şanlıurfa’da yürüyüş ve konser iptal edildi!
Karaköprü Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği kortej yürüyüşü ve konser, Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan 4 günlük yasaklama kararı gerekçesiyle iptal edildi.
Şanlıurfa'da 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı!
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde her türlü yürüyüş, protesto ve basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerle, bu eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla gelen kişi ile araçların il sınırlarına girişinin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa’da DEAŞ operasyonunda 45 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce Şanlıurfa ve Konya’da yapılan DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Haliliye’de zabıta ekipleri pazar yerlerini denetledi, esnafa uyarılarda bulundu!
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulundu.
HALİLİYE ZABITASI PAZAR YERLERİNİ DENETLEDİ
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Bilim insanları araştırdı! İşte en zeki çocukların doğduğu ay
Çocukların doğdukları ay ile başarıları arasında bir bağlantı var mı? Çocukların doğdukları ayın, ilerideki başarılarına etkisi olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları tartışmalara son noktayı koydu. İşte en zeki çocukların doğduğu ay…
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.
Haliliye gençlerden tekvando ve judo kurslarına ilgi
Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile sporun çeşitli dallarıyla tanışma fırsatı bulan gençler, tekvando ve judo kursuna ilgi gösteriyor. Kursiyerler, düzenli olarak aldıkları eğitim ile spor alışkanlığı kazanıyor.
Şanlıurfa'da deprem sonrası yapılan çalışmalar değerlendirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlenen toplantı ile deprem sonrası il genelinde yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Şanlıurfa'da çöl tozu etkili olacak
Şanlıurfa’da son haftalarda etkili olan çöl tozunun sonu gelmiyor. Bu kez hem Afrika hem de Suriye üzerinden çöl tozu geliyor. Şanlıurfa’da cuma ve cumartesi çamur yağmuru bekleniyor.
Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon hasadı başladı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ilçeye kazandırdığı, üretime başladığı günden itibaren potansiyel girişimcilerin ilgisini çeken ve ürün geliştirme konusunda önemli kazanımlar elde edilen Eyyübiye Sera Kent’te yeni sezon hasadı başladı.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Şanlıurfa'da 1 Mayıs kutlandı
Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, birçok siyasi parti ve STK’nın katılımıyla 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Polis eşliğinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından halaylar çekildi.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Minik Melek Harran’da koltuğun yeni sahibi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Harran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, il protokolünün katıldığı öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Başkan Kuş: Kito deresi parkı hayırlı olsun
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Osmanlı ve Yenice mahallelerine nefes aldıracak Kito Deresi Yaşam Parkı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Oyun grupları montajının tamamlandığı parkta çocukların sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Kuş, parktaki diğer imalat çalışmalarının da bu hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Vali Şıldak yeni haftaya okul ziyaretiyle başladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, haftaya Molla Gürani Ortaokulunu ziyaret ederek başladı. Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Şıldak, BİGEP çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.