Arama
Arama Sonuçları
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa’da “Narkoçelik-15” operasyonu: 363 gözaltı!
Şanlıurfa dahil 52 ilde zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına düzenlenen "Narkoçelik-15" operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.
Haliliye’de yaşlıların hanelerini belediye temizliyor
Haliliye Belediyesi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik sürdürdüğü Evde Bakım Hizmeti ile haneleri temizlemeye devam ediyor. Belediyenin hizmetinden 576 vatandaş faydalanıyor.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Karaköprü’de 1.6 büyüklüğünde deprem oldu
Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Karaköprü’ye bağlı kırsal Şeyhzeliha mahallesinde 1.6 şiddetinde mikro deprem meydana geldi.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
Haliliye Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle her gün 4 binden fazla vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor.
Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanı
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE GENÇLER ÜNİVERSİTE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi düzenlenen deneme sınavları ile öğrenciler, kendilerini ölçme şansı yakalıyor.
Birecik’te kıraathane önünde bekleyen kardeşlere silahlı saldırı
Birecik’te gece saatlerinde iddiaya göre kıraathane önünde duran iki kardeş uğradıkları silahlı saldırıda yaralandı.
Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 180 dekarlık alanıyla bölgenin en büyük rekreasyon alanlarından olan Eyyübiye Millet Bahçesi’nin cazibesinin, ağaçların büyümesiyle daha çok artacağını söyledi.
Salih Ekinci’den Viranşehir’in borcu için açıklama geldi
Viranşehir Belediyesi eşbaşkanları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, belediyenin borcunu 421 milyon 780 bin L olarak açıkladıktan sonra Viranşehir eski Belediye Başkanı Salih ekinciden açıklama geldi.
Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor
Haliliye Belediyesi bünyesinde sürdürülen evde bakım hizmeti ile yaşlı ve kimsesiz vatandaşların haneleri temizlenerek, saç ve sakal tıraşı hizmeti ile kişisel bakımları gerçekleştiriliyor.
Çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu
Türkiye'nin çocuk nüfusu, 2023 sonu itibarıyla 22 milyon 206 bin olarak belirlendi. Çocuklar, ülke nüfusunun yüzde 26'sını oluştururken, illerin toplam nüfusları içindeki çocuk nüfus oranları incelendiğinde, 2023 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan il, yüzde 44,4 ile Şanlıurfa oldu.
Tam teşekküllü hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezi hizmete başladı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ve tam teşekküllü hayvan hastanesi ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi tamamlanarak hizmete başladı. Sokak hayvanlarına konforlu bir ortam sağlayacak merkez, Avrupa standartlarında olacak şekilde tasarlandı.
Şanlıurfa'da İsrail'le ticaret protestosu: "Gazze'ye destek olun, soykırıma gerçekten karşı durun!"
Şanlıurfa’da daha önce birçok kez İsrail’e tepki olarak eylem yapan Kitap Vakfı, yine Rabia Meydanı’nda toplanarak, İsrail ile ticaretin tamamen kesilmesi ve hatta ambargo konulması için eylem yaptı.
Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?
Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatilin ardından gözler Kurban Bayramına çevrildi. Diyanet’in takvimine göre yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı haziran ayı içerisinde idrak edilecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? İşte Diyanet takvimine göre 2024 Kurban Bayramı tarihi...
Malatya’da 3.8 büyüklüğünde deprem
Kandilli Rasathanesi verilerine göre Malatya’nın Pütürge ilçesinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi.