Arama
Arama Sonuçları
Festival yarın başlıyor! Vali Şıldak’tan davet çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yarın açılışı yapılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
Haliliye Belediyesi üniversite maratonunda gençleri yalnız bırakmıyor
Haliliye Belediyesi’nin eğitime öncelik veren faaliyetleriyle gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavına sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla net sayılarını artıran gençlere, sınav öncesi stres yönetimi konusunda seminerler veriliyor.
Kurbanda 'kimlik bilgileri' dönemi başlıyor: Üç adımda sorgulama
Şanlıurfalılar, Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan alımlarını daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Cebimde" uygulamasına yöneliyor. Bu uygulama, vatandaşlara kurbanlık hayvanların küpe numaralarını girerek, hayvanların detaylarına ve aşı bilgilerine ulaşma imkanı sunuyor.
SOLOTÜRK hafta sonu Şanlıurfa’da
Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK, 26 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de Şanlıurfa’da.
Milli Savunma Bakanlığından Şanlıurfa’da makam aracıyla kaçakçılığa açıklama
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de görev yapan bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldığı haberlerini doğruladı. Şanlıurfa’da yapılan operasyonla ortaya çıkarılan skandalda, birlik komutanı tuğgeneralin emekliliğe sevk edildiğini belirten bakanlık, koruma personeli ve emir astsubayının da tutuklandığı bilgisini verdi.
9 Günlük Kültürel Şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa'da!
Medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu 9 günlük muhteşem festival, her yaştan Urfalıya hitap eden çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle dolu bir program sunacak. Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'nın yeni turizm rotası müjdesini verdi. Terzi, “Sefertepe'den Karahantepe'ye uzanan 30 kilometrelik özel parkurda gerçekleştirilecek yürüyüş etkinliği ile Neolitik insanların izleri takip edilecek ve bu özel rota, yeni bir turizm destinasyonu olarak tanıtılacak.” dedi.
"YKS'ye doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi deneme sınavı yapılacak
"YKS'ye Doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılacak. TYT deneme sınavı 25 Mayıs, AYT denemesi 26 Mayıs, YDT denemesi ise 27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
SOLOTÜRK Şanlıurfa’ya geliyor
Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK, Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Buluşması kapsamında 26 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da gösteri yapacak.
Şanlıurfa’ya dev platform kuruldu!
Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali için hazırlıklar sürüyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde dev platform kuruldu.
Eğitim konserleri için Şanlıurfa’ya gelecekler
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, 19 -25 Ekim 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Harran ve Siverek ilçelerine bağlı merkez ve köy okullarında eğitim konserleri gerçekleştirecek.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
Eyyübiye'de parklar yerli üretim mobilyalarla güzelleşiyor!
Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete aldığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesi, fabrika gibi üretim yaparak katma değer üretmeye devam ediyor.
Harran’da gençler hayallerine kavuşuyor
Harran Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor. Antrenörler eşliğinde parkurlara hazırlanan gençler, ücretsiz olarak verilen eğitim kayıtlar devam ediyor.
Haliliye'de BESYO ve POMEM kursları devam ediyor!
Haliliye Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.
Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer
Şanlıurfa’da hac döneminde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.
Haliliye Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle her gün 4 binden fazla vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor.
Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanı
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE GENÇLER ÜNİVERSİTE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi düzenlenen deneme sınavları ile öğrenciler, kendilerini ölçme şansı yakalıyor.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.
Şanlıurfa’da buz satıcıları sezonu erken açtı
Şanlıurfa’da yaz bu yıl erken geldi. Sıcaklıkların şimdiden etkili olduğu kentte termometreler çoktan 30 dereceleri gördü. Şanlıurfalıların sıcak havada tükettiği ürünlerden olan buzun satışlarına dolayısıyla bu yıl erken başlandı. Buz üretimi yapan esnaf Muhammed Demir, sıcaklıklardan dolayı sezonu erken açtıklarını belirtti. Bu yıl buz fiyatları artan maliyetlerden dolayı neredeyse iki katına çıktı.
Harran Üniversitesi Hastanesinde 13 yaşındaki seckel sendromlu hastaya başarılı beyin ameliyatı!
Şanlıurfa’da doğuştan Seckel Sendromlu ve beyninde baloncuk (anevrizma) olan 13 yaşındaki Yusuf Özel, Harran Üniversitesi Hastanesinde sağlığına kavuştu.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak.
Başkan Kuş'tan 11 Nisan mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Düşman işgali altındaki şehirlerimize dalga dalga yayılan bu hareket, hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin yeni devletini kurmasına ve ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı vatan topraklarının yeniden kutsanmasına vesile olmuştur." ifadelerine yer verdi.
Pahalılık bayram alışverişlerini de vurdu
Ramazan Bayramı geldi çattı. Şanlıurfa'da çarşıda bayram alışverişi telaşı var. Bayram alışverişinin merkezi tarihi çarşılar bölgesinde yoğunluk gözlenirken, alışveriş ise geçmiş yıllara nazaran düşük seviyede. Vatandaşlar bayramlık giysinin yanı sıra şeker, çikolata ve lokum gibi ikramlıklara rağbet gösterse de pahalılık bu seneki bayram alışverişine gölge düşürdü. Esnaf, alım gücü düşen vatandaşın eskisi gibi alışveriş yapamadığından, vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yandı.
Şanlıurfa'da geri sayım başladı: Süper Kupa finali için son düzenlemeler yapılıyor
Şanlıurfa, yarın akşam 21.30'da 11 Nisan Stadı’nda oynanacak Turkcell Süper Kupa Final maçı için heyecanla geri sayımı yapıyor. Şehir, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşarken, stadyumda son düzenlemeler titizlikle sürdürülüyor.