Arama
Arama Sonuçları
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Şanlıurfalı sporcular 15 madalya ile rekor kırdı
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Şanlıurfalı sporcular 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor
Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan 3 adet sıfır atık market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir evsel atıklarını topluyor. Kart sisteminin uygulandığı market ile vatandaşların aldıkları puan karşılığında temizlik ürünleri veriliyor.
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Urfa’da ‘Esemkulu Pilav Günü’ etkinliği yapıldı
Türkiye’de ilk fıstık ağacının da ekildiği ve Urfa Fıstığının anavatanı sayılan Esemkulu Mahallesinde geleneksel hale gelen pilav günü etkinliğinin 81’incisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Harran Üniversitesi Hastanesinde 13 yaşındaki seckel sendromlu hastaya başarılı beyin ameliyatı!
Şanlıurfa’da doğuştan Seckel Sendromlu ve beyninde baloncuk (anevrizma) olan 13 yaşındaki Yusuf Özel, Harran Üniversitesi Hastanesinde sağlığına kavuştu.
Harran Üniversitesinde kanserde farkındalığa dikkat çekildi
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesince ‘Ulusal Kanser Haftası’ münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş haftayı değerlendirdi
Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Besim Durmuş, geçen hafta alınan yenilgiye rağmen şampiyonluktan emin. Durmuş, "Şampiyonluğumuz biraz gecikti, ama kimse engelleyemeyecek" dedi.
Bozova MYO, ilçe idarecilerinin katkılarıyla yeni bina ve kampüsüne kavuştu
Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokuluna kazandırılan yeni eğitim binası ve yerleşkesinin açılış töreni gerçekleştirildi.
Şanlıurfa dev toplantıya ev sahipliği yaptı!
Şanlıurfa’da sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Harran Üniversitesi Hastanesi, önemli toplantılara da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Üroloji Anabilim Dalı Kliniğinin ev sahipliğinde geniş katılımlı “Genel Üroloji” toplantısı gerçekleştirildi.
14 Mart Tıp Bayramı’nda beyaz önlüklerini giydiler
Harran Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında hekimliğe ilk adımını atan geleceğin doktorlarına beyaz önlükleri giydirildi.
Şanlıurfa’da ‘Diz Sorunları’ toplantısı yapıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, önemli bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği tarafından ‘Diz Sorunları’ konulu toplantı, ülkemizin çeşitli eğitim kliniklerinden diz sorunlarıyla ilgili hekimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Harran Üniversitesi Hastanesi glokom hastalarına umut oluyor
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Glokom Haftası nedeniyle Halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokomla ilgili açıklamalarda bulundu.
Vekil Bozdağ’dan ikinci üniversite sözü
TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’ya ikinci üniversitenin kurulması için müjdeyi verdi.
Vekil Bozdağ’ndan ikinci üniversite sözü
TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’ya ikinci üniversitenin kurulması için müjdeyi verdi.
Şanlıurfalı minikler iyilikte yarıştı!
Karaköprü İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Sümeyye 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri Ramazan ayı öncesi iyilik hareketinde bulundu.
Harran Üniversitesi’nin başarılı akademisyenleri ödüllendirildi
Harran Üniversitesi’nde başarılı akademisyenler Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın katıldığı törenle ödüllendirildi.
Prof. Dr. Önal, Harran kazılarındaki son durumu anlattı
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Harran Örenyeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, devam eden Harran Örenyeri kazı çalışmalarına ilişkin sunum gerçekleştirerek son verileri paylaştı.
Harran Üniversitesi Hastanesi bölgenin güvenini kazandı
Kalbinin ana damarlarında darlık olan hasta, Harran Üniversitesi Hastanesinde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi M. Ziya Bağış, böylesine önemli bir operasyonu gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söyledi.
BAŞKAN CANPOLAT: KALICI ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, seçim irtibat bürosuna gelen yüzlerce vatandaşla bir araya geldi. Başkan Canpolat, amacının ve hedefinin vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu belirterek, “Birçok noktaya, birçok bölgeye, birçok köye eser bırakmışız. Eser bırakmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz ve amacımız vatandaşımıza hizmet” dedi.