Arama
Arama Sonuçları
Viranşehir'de hırsızlık faaliyetleri aydınlatıldı! 2 şüpheli yakalandı
Viranşehir’de emniyet ekipleri tarafından 2 şüpheli yakalandı.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Şanlıurfa’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi
Şanlıurfa’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından bazı cadde ve sokaklarda su adeta nehir gibi akmaya başladı. Dolu ile karışık etkili olan yağışlar fıstık bahçelerini de etkiledi.
Şanlıurfa’da silah kaçakçılığına geçit yok
Şanlıurfa’da jandarmanın 3 ilçede silah kaçakçılığına ve yasa dışı silahlanmaya karşı çalışmasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ile tüfek ve bu silahlara ait mermi ele geçirildi.
Siverek’te trafik kazası! 2 yaralı
Siverek’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Şanlıurfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te işgalci İsrail polisi tarafından şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan için ülke genelinde birçok il ve ilçede cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası basın açıklaması yapıldı.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfa dahil 77 ilde "Sibergöz-37" operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 77 ilde "çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele" kapsamında düzenlenen "Sibergöz-37" operasyonlarında toplam 156 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.
Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapım karşılığında kiralama işi
Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Eyyübiye’de yer alan 4 bin 567 metrekare arsa kapalı teklif usulü ile imara uygun ticaret alanı olarak yapı yapmak şartı ile yapım karşılığı uzun süreli kiralanacak.
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye'nin nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon nisan ayında aylık bazda yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 69,80'e yükseldi.
Eyyübiye’deki yer arkeolojik sit alanı ilan edildi
Eyyübiye ilçesine bağlı Yukarıçaykuyu Mahallesinde tapulama harici alanda tespit edilen ve altlarında mezar olabileceği değerlendirilen taş yığınları ile kaya mezarının bulunduğu alan 1. Derece Arkeolojik Sit alanı ilan edildi.
Şanlıurfalı kaymakamın görev yeri belli oldu!
6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği Hatay’ın Samandağ ilçesine yaraların sarılması ve depremin izlerinin silinmesi için koordinatör kaymakam olarak atanan Şanlıurfalı Kaymakam İbrahim Ergin, 10 ay süren görev süresinin ardından Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine kaymakam olarak atandı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Benzin, motorine zam LGP’ye indirim!
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı. İşte Şanlıurfa’da güncel fiyatlar…
Viranşehir’de 119 kilo kaçak nargile tütünü ele geçirildi
Viranşehir'de emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarında 119 kilo kaçak nargile tütünü ele geçirilirken, 1 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da 675 araca ceza kesildi
Şanlıurfa’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 675 araç ve sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan idari para cezası uygulandı.
Şanlıurfa'ya 76 yeni uzman hekim atandı!
Çocuk endokrinolojisi, çocuk nörolojisi ve çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları gibi alanlarda uzman 76 hekim Şanlıurfa’ya atandı.
Şanlıurfa’da nisan ayından trafik denetimlerinde 23 bin 424 cezai işlem!
Şanlıurfa’da trafik ekipleri tarafından nisan ayında boyunca kent genelinde yoğun trafik denetimlerinde 102 bin 682 araç kontrol edilirken, 23 bin 424 cezai işlem uygulandı.
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
17 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-14' operasyonu: 36 gözaltı
17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen "Kıskaç-14" operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı
Türkiye’nin etkin fuarcılık şirketleri arasında yer alan Us Fuar tarafından organize edilen Şanlıurfa İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla açıldı.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Şanlıurfalı sporcular 15 madalya ile rekor kırdı
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Şanlıurfalı sporcular 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Harran’da zabıtadan gıda denetimi
Harran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren başta ekmek ve pide fırınları olmak üzere kasap ve lokantalarda denetim yaptı. Tek tek fırın, kasap ve lokantaları gezen ekipler hijyen, tarihi geçmiş ürünler, ruhsat ve gramaj kontrolünde bulundu.
Karaköprü’de 1.6 büyüklüğünde deprem oldu
Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Karaköprü’ye bağlı kırsal Şeyhzeliha mahallesinde 1.6 şiddetinde mikro deprem meydana geldi.