Arama
Arama Sonuçları
Eyyübiye’de meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı
Eyyübiye’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarında bulunan kayalara çarptı. Meydana gelen kaza sonucunda 1 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
Göbeklitepe’de Haïdouti Orkestrası konser verdi
Avrupa, Balkan ve Türk ezgilerini uluslararası sahnelere taşıyan Haïdouti Orkestrası, Göbeklitepe’de amfi alanında performans sergiledi.
Şanlıurfa’da uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-16' operasyonu!
Şanlıurfa dahil 20 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen “Narkoçelik-16” operasyonlarında 366 kişi yakalandı.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Kahtalı Mıçe kanser iddialarına yanıt verdi
Geçtiğimiz günlere gırtlak kanseri olduğu ve maddi durumunun kötü olduğu iddia edilen Şanlıurfa’da yaşayan Kahtalı Mıçe olarak bilinen Mustafa Aslan'dan açıklama geldi. Kanser olmadığını açıklayan Aslan, başka bir rahatsızlığının olduğunu ve bu nedenle tedavi gördüğünü açıkladı.
Karaköprü'de tarfik kazası: 1 yaralı
Karaköprü’de bulunan Balıkayağı Kavşak çalışmasında feci bir kaza meydana geldi. Yolda seyir halinde olan otomobil kazı alanındaki kamyonun dorsesine uçtu. Kazada 1 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da öğretmenler yarın iş bırakıyor
İstanbul'da yaşanan ve bir okul müdürünün ölümüyle sonuçlanan olayın ardından öğretmen sendikaları, tepkilerini göstermek amacıyla iş bırakma eylemi kararı aldı. Şanlıurfa’da da öğretmenler yarın iş bırakıyor.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Şanlıurfa'da başıboş köpekler tehlike saçıyor
Haliliye’de sürü halinde dolaşan sokak köpekleri tehlike saçıyor. Okul saatinde sokakta sürü halinde dolaşan köpekler çocuklar ile çocuklu aileleri zor durumda bırakıyor. Köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşlar bu köpeklerin toplatılıp hayvan barınaklarında bakılmasını istiyor.
YSK 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarını açıkladı. Yener, "Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde katılım oranı yüzde 78.12 olarak gerçekleşmiştir. 30 büyükşehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükşehir belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi.
Karaköprü’de araba motosiklete çarptı 1 kişi yaralandı
Karaköprü’de elektriklerin olmadığı iddiasıyla trafik ışıklarının yanmaması sonucu bir otomobil motosiklete çarptı. Kaza sonucu motosiklette bulunan 1 kişi yaralandı.
Vali Hasan Şıldak Halfeti’de incelemede bulundu
Vali Hasan Şıldak, Halfeti’de deprem konutlarını inceledi, ardından eski Halfeti Çarşı Merkezi’nde esnafı ziyaret ederek yerli ve yabancı turistlerle bir araya geldi.
Vali Şıldak devam eden yatırımları inceledi
Birecik'te temaslarda bulunan Vali Hasan Şıldak, devam eden yatırımları inceleyerek tüm çalışmaların birebir takipçisi olduğunu söyledi.
Viranşehir'de hırsızlık faaliyetleri aydınlatıldı! 2 şüpheli yakalandı
Viranşehir’de emniyet ekipleri tarafından 2 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye'nin nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon nisan ayında aylık bazda yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 69,80'e yükseldi.
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.
Bozova yolunda kaza! 3 kişi yaralandı
Sık sık kazaların meydana geldiği Bozova yolu üzerinde bulunan çimento fabrikası bağlantı yolu kavşağında bir kaza daha meydana geldi. Ters yöne giren bir araç nedeniyle meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Tarihi Millet Hanında restorasyon sorunu çözülecek mi?
Şanlıurfa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Hacı Birsen, tarihi Millet Hanının restorasyonunun gecikmesine tepki göstererek yetkililerden harekete geçmelerini istedi. Birsen, "Kadersiz Millet Hanı'nı çözmek hangi Valimize kısmet olacak acaba?" diye sordu.
Yeni Kudüs şehidi Eyyübiyeli Hasan Saklanan
Kudüs’te İsrail polisini bıçaklayan ve vurularak öldürülen kişinin Şanlıurfalı Hasan Saklanan olduğu ifade edildi.
Haliliye Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle her gün 4 binden fazla vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.