Arama
Arama Sonuçları
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı
Türkiye’nin etkin fuarcılık şirketleri arasında yer alan Us Fuar tarafından organize edilen Şanlıurfa İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla açıldı.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Şanlıurfa Valiliği de uyardı! Yarın kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor
Şanlıurfa’da yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Şanlıurfa Valiliği de uyarıda bulundu.
ŞUSKİ: Sağlık tehlikesi yok, koku problemini çözeceğiz
Şanlıurfa'da son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemi vatandaşları tedirgin etti. ŞUSKİ konuyla ilgili bir açıklama yaparak suyun sağlık açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını, ancak alg (mikro bitkiler) üremesi nedeniyle koku problemi yaşandığını belirtti.
Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı!
Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.
Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 6 kişi yakalandı
Akçakale’de kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp irtibat yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen faillerin yakalanmasına yönelik kapsamlı çalışmalar neticesinde, 4 farklı ilde 4 mağduru 30 milyon TL dolandırdıkları tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.
Vali Şıldak Suruç'ta
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.
Salih Ekinci’den Viranşehir’in borcu için açıklama geldi
Viranşehir Belediyesi eşbaşkanları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, belediyenin borcunu 421 milyon 780 bin L olarak açıkladıktan sonra Viranşehir eski Belediye Başkanı Salih ekinciden açıklama geldi.
Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki
Urfa Çalışma Grubu, Karaköprü’de Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması planlanan alanın imar değişikliği ile konut alına dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Urfa Çalışma Grubu, “İlimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Şanlıurfa dahil 5 ilde Sibergöz-31 operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da dahil olduğu 5 ilde düzenlenen Sibergöz-31 Operasyonları'nda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak aldatıcı yöntemler ile 4 milyon 600 bin liralık dolandırıcılık yapan 18 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Orman Genel Müdürlüğü’nün personel alımı başvurusu başladı
Orman Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel alımı başvurusu bugün başladı. Şanlıurfa’ya da kontenjan ayrılmış durumda.
EKPSS sınavı 28 Nisan'da! Giriş belgeleri erişime açıldı
ÖSYM tarafından yapılacak 2024-EKPSS sınavına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı. Sınav 28 Nisan’da yapılacak.
Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyor
2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona eriyor.
Urfa'ya bir uyarı da Valilikten!
Şanlıurfa’da yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Şanlıurfa Valiliği de uyarıda bulundu.
Siverek’te seçimler iptal edildi
Şanlıurfa'da 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Siverek ilçesindeki seçimler Yeniden Refah Partisi’nin itirazları üzerine İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.
Ramazan Şanlıurfa’da yoğun geçti
Maneviyatın şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.
Şanlıurfa’daki Süper Kupa maçını yönetecek hakem açıklandı
Şanlıurfa’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan Pazar günü oynanacak Süper Kupa müsabakasında hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak.
Viranşehir ve Akçakale’de iki yer arkeolojik sit alanı ilan edildi
Şanlıurfa’da iki bölge arkeolojik sit alanı ilan edildi. Kararlar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
İbrahim Coşkun: Enflasyonu indirmemin yolu sabit gelirlilerden tasarruf yapmak değil
TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarının ardından Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, mart ayı enflasyon rakamlarının sabit gelirliler için endişe verici olduğunu ve alım gücünün hızla düştüğünü kaydetti. Coşkun, enflasyonu indirmenin yolunun sabit gelirlilerden tasarruf yapmak olmadığını vurguladı.
İçişleri Bakanlığı 1608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre Şanlıurfa’ya da kontenjan ayrıldı.
AK Parti Şanlıurfa’da il başkan yardımcısı istifa etti
Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesi hariç 7 ilçeyi kaybeden AK Parti’de ilk üst düzey istifa haberi geldi. AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yıldırım, adayların belirlenmesi ve seçim sürecindeki hatalara dikkat çekerek partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Vali Şıldak: Gerekli bütün tedbirleri almış bulunuyoruz
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 'Seçim Güvenliği Tedbirleri' ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vali Şıldak düzenlenen basın açıklamasında, Şanlıurfa genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili gerekli güvenlik tedbirlerinin kapsamlı olarak alındığını belirterek seçim güvenliğine ilişkin konularda uyarılarda bulundu.
Şanlıurfa’da “kültür ve turizm yolu” asfaltlandı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nda asfalt çalışması devam ediyor.
Şanlıurfa’nın şubat ayı dış ticaret istatistiği açıklandı
Şanlıurfa’da şubat ayında genel ticaret sistemine göre ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla, yüzde 126,1, ithalat yüzde 1,8 arttı.
Seçim güvenliği için çalışmalar devam ediyor
Vali Hasan Şıldak başkanlığında, kaymakamlar, il ve ilçe güvenlik birimi amirleri ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla Seçim Güvenliği Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Hulusi Akar’a Harran Üniversitesi'nde Fahri Doktora belgesi verildi
Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar'a Fahri Doktora belgesi takdim edildi.
SGK açıkladı: Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon
SGK’dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek.