Arama
Arama Sonuçları
Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, stokçulukla mücadelede yeni adımlar atacaklarını duyurdu. Bolat, “Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası geliyor altı güne kadar. Kapatma cezası da uygulanacak.” dedi.
Şanlıurfa'da 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı!
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde her türlü yürüyüş, protesto ve basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerle, bu eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla gelen kişi ile araçların il sınırlarına girişinin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Eyyübiye’de son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Organize suç örgütlerine "Mahzen" operasyonları: 60 gözaltı
Elebaşılığını Hakan Akdoğan ve Numan Karakoç’un yaptığı birbirleriyle husumetli 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Toplam 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 60 şüpheli yakalandı.
Resmi Gazete’de Birecik için acele kamulaştırma kararı çıktı
Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararına göre, Birecik’te OSB Transformatör Merkezi Projesi için Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
81 ilde adliye ve cezaevlerine personel alımı yapılacak!
Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra adaylar, personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Bayram yaklaşıyor! Şanlıurfa'da kent merkezinde küçükbaşların sayısı arttı
Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte kent merkezinde beslenen küçükbaş hayvan sayısı da arttı. Öyle ki artık trafikte her an karşınıza sürü çıkabiliyor. Karaköprü’de sabah saatlerinde yoldaki küçükbaş hayvanlar vatandaşlara şaşkınlık yaşattı.
Şanlıurfa’da 17 motosiklete cezai işlem uygulandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından motosikletlere yönelik yapılan şok uygulamasında 428 kişi ve 372 motosiklet sorgulandı.
Viranşehir'de silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı!
Viranşehir’de emniyet ekipleri tarafından 2 şüpheli şahıs üzerinde ve 1 ikamette yapılan aramalarda 4 ruhsatsız silah ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.
Coşkun: Ekonomiye emekçi gözüyle bakış şarttır
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, kamu personellerine verilen yüzde 15 zammın eridiğini belirterek, “Enflasyonun sebebinin ve nedeninin emekçiler olmadığı gerçeğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.
Şanlıurfa’da nisan ayından trafik denetimlerinde 23 bin 424 cezai işlem!
Şanlıurfa’da trafik ekipleri tarafından nisan ayında boyunca kent genelinde yoğun trafik denetimlerinde 102 bin 682 araç kontrol edilirken, 23 bin 424 cezai işlem uygulandı.
Şanlıurfa dahil 23 ilde Sibergöz-36 operasyonu: 109 gözaltı
Şanlıurfa dahil 23 ilde düzenlenen "Sibergöz-36"operasyonlarında 109 şüpheli yakalandı.
Ceylanpınar’da 4 motosiklet trafikten men edildi
Ceylanpınar’da trafik şubesi ekipleri tarafından 183 motosiklet ve sürücü denetlendi. 39 motosiklete cezai işlem uygulanırken, trafik kurallarına uymayan 4 motosiklet ise trafikten men edildi.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.
Urfa Çalışma Grubu’ndan imar planındaki değişikliğe tepki
Urfa Çalışma Grubu, Karaköprü’de Doğukent Mahallesinde kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi yapılması planlanan alanın imar değişikliği ile konut alına dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Urfa Çalışma Grubu, “İlimiz, ilçemiz, halkımız ve geleceğimiz için yapılan işlemin durdurulmasının elzem olduğunu, bu şehrin kaynaklarının bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini Kamuoyu ile paylaşıyor, şehrin yetkililerini göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa'da havaya ateş açan 2 kişi yakalandı
Haliliye ve Eyyübiye’de tabanca ile havaya ateş açan 2 kişi güvenlik güçlerince yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.
Şanlıurfa’da dahil 14 ilde eş zamanlı operasyon: 340 şüpheli yakalandı
Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere Şanlıurfa dahil 14 ilde BTÖ adına kanunsuz sokak eylemleri yapan 340 şüpheli, "bozdağan-20" operasyonlarıyla yakalandı.
Haliliye'de bayram öncesi tatlıcılarda sıkı denetim
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi kuruyemiş ve şekerleme satan işyerlerine yönelik yaptığı denetimde vatandaşların mağdur olmaması için hijyen, son kullanma tarihi ve fiyat kontrollerini sağladı.
Şanlıurfa’da bir ‘muhtarlık kavgası’ daha!
Haliliye’de oy verme işlemleri süren yerel seçimlerde, muhtarlık seçimi nedeniyle kavga çıktı. Kavga araya girenlerin sayesinde büyümeden sona erdi.
Şanlıurfa Valiliği’nden 5 günlük yasak kararı!
Şanlıurfa Valiliği, il merkezi ve ilçelerde 2- 6 Nisan tarihleri arasında yapılacak toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting gibi tüm açık alan etkinliklerinin yasaklandığını duyurdu.
Seçimde oy kullanmamanın para cezası var mı?
Yaklaşık 61 milyon seçmenin oy kullanmasının beklendiği 31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kaldı. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunuyor ve YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanıyor. Peki bu seçimde oy kullanmama cezası var mı?
“Mahzen-19” operasyonu: 13 gözaltı!
Elebaşılığını Barış Boyun’ un yaptığı organize suç örgütüne yönelik Çorlu'da 3 gün süren “Mahzen-19” operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda elebaşının yönettiği organize suç örgütü üyesi 13 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da özel güvenlik görevlilerine seminer verildi
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü, artan dolandırıcılık vakalarına karşı bankalarda görevli özel güvenlik görevlilerini bilinçlendirmek için bir seminer düzenledi. Seminerde, 107 özel güvenlik personeline KAAN uygulamasının kullanımı, özel güvenlik kanunu ve dolandırıcılık suçu ve çeşitleri hakkında bilgiler verildi.
Birecik’te narkogüç-4 operasyonu!
Birecik'te narkogüç-4 operasyonunda 2 kişi tutuklanırken, çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi.