Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Sanatçılar, yıldızlar ve ustalar Şanlıurfa'da buluşacak! 9 günde 300’den fazla etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Festival süresince yaklaşık 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik halkla buluşacak. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin ilk izlerini taşımasıyla da festivale ev sahipliği yapacak.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
Şanlıurfa’da hekimler seçime gidiyor
Şanlıurfa Tabip Odası, yeni yönetimini belirlemek için seçime gidiyor. Genel kurul toplantısı bugün yapılacak.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
İstanbul’da 11 Nisan kutlamaları yapıldı
İstanbul'da, Şanlıurfa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da katıldı.
Şanlıurfa'da okullar arası koro yarışmasının kazananları belli oldu
UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa'da düzenlenen Okullar Arası Koro Yarışmaları'nın 3. gününde ilkokul kategorisinde yarışmalar sona erdi. Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Kültür ve Sanat Vakfı (ŞURKAV) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Tek Ses İki Hareket" Projesi kapsamındaki Valilik Kupası 3. Okullar Arası Koro Yarışması, bugün yapılan finalle son buldu.
Şanlıurfa’da koordinasyon toplantısı!
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’da Turizm Haftası etkinlikleri belli oldu
Şanlıurfa’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası programı belli oldu. Bu yıl 48'incisi düzenlenecek olan Turizm Haftası şehrin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmaya yönelik birbirinden güzel programlara sahne olacak.
Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları yarışması düzenlenecek
ŞURKAV “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Bakan Güler Şanlıurfa’da video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şanlıurfa’da bayramlaşma sonrası video telekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi. Güler, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve haklarını korumak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Güler ayrıca, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürütüldüğünü ve örgütlerin hareket kabiliyetinin azaldığını vurguladı.
Şanlı kurtuluş 104 yaşında
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘‘Birlikte Kurtardık, Birlikte Kutlayalım’’ temasıyla düzenlenen Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Eyyübiye'de 2 arsayı bakanlık satışa çıkardı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ülke genelinde 826 arsayı satacak. Bu arsalar içerisinde Şanlıurfa’dan da ticaret alanı nitelikli arsalar bulunuyor.
3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali başvuruları başladı
Bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali başvuruları başladı. işte detaylarlar...
Harran Üniversitesinde kanserde farkındalığa dikkat çekildi
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesince ‘Ulusal Kanser Haftası’ münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
Hulusi Akar’a Harran Üniversitesi'nde Fahri Doktora belgesi verildi
Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Hulusi Akar'a Fahri Doktora belgesi takdim edildi.
TFF’den Süper Kupa için açıklama geldi
Fenerbahçe, 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak olan Süper Kupa maçının ertelenmesi için TFF’ye başvurdu. Ancak TFF tarihlerin değişmeyeceğini açıkladı.
Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa ile ilgili yeni gelişme
Şanlıurfa’da 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa için Fenerbahçe'den beklenen erteleme talebi geldi. Şanlıurfa’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçın tarihi değişebilir. İşte Sarı-Lacivertliler'in istediği tarih...
Şanlıurfa’da Süper Kupa ertelenecek mi?
Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldikleri maç sonrasında Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa ile ilgili açıklama yaptı. Kartal, "7 Nisan'da oynayacağımız Süper Kupa Finali, bizi epey zorlayacak. Daha geniş bir takvimde oynamayı çok isteriz. Süper Kupa maçının daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız." dedi.
AK Parti Şanlıurfa'da 8 Mart'ı kutladı!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları tarafından düzenlenen '8 Mart Kadınlar Günü' programında, TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, 2012’den sonra yapılan çalışmalarla kadınların seçme ve seçilme hakkının kullanılmasında yaşanan engellerin kaldırıldığını belirtti. Kadınların toplumsal hayattaki rolünün önemine değinen Bozdağ, "Kadın isterse her şey değişir" dedi.
Harran Üniversitesi’nde Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirildi
Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Harran Üniversitesi’nin başarılı akademisyenleri ödüllendirildi
Harran Üniversitesi’nde başarılı akademisyenler Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın katıldığı törenle ödüllendirildi.