Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da yaralı leylek bulundu: Tedavi altında!
Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından doğada yaralı halde bulunan leylak tedaviye alındı.
Haliliye’de market ve restoranlara sıkı denetim
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik restoran ve marketleri denetledi. Ürünlerin son kullanma tarihini ve saklama koşullarını denetleyen ekipler, fiyatların etiket kontrollerini sağladı.
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru oldu
THY, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunarak, 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa’daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Eyyübiye'de parklar yerli üretim mobilyalarla güzelleşiyor!
Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete aldığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesi, fabrika gibi üretim yaparak katma değer üretmeye devam ediyor.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
81 ilde adliye ve cezaevlerine personel alımı yapılacak!
Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra adaylar, personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Haliliye parkları yaza hazır
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, parkları yaza hazırlama çalışmaları kapsamında çim budama ve ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.
İçişleri Bakanlığı'nda koruma aracı ve polis sayısı azaltıldı
İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma aracı ve polis sayısının azaltıldığını duyurdu.
Şanlıurfa dahil 77 ilde "Sibergöz-37" operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 77 ilde "çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele" kapsamında düzenlenen "Sibergöz-37" operasyonlarında toplam 156 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
Şanlıurfa’da kerkenez kuşu tedaviye alındı
Şanlıurfa’da vatandaşlar tarafından doğada bitkin halde bulunan kerkenez kuşu tedaviye alındı.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Haliliye Belediyesi ile parklar yaza hazırlanıyor
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, park ve yeşil alanlarda sürdürdüğü ağaç dikim ve çim biçme çalışmalarıyla parkları yaza hazırlıyor.
Haliliye’de kantinlere sıkı denetim
Haliliye Belediyesi, öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla ilk ve ortaokul kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, hijyen kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu.
Büyükşehirde Çevre Koruma Daire Başkanı değişti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde üst düzey görev değişiklikleri devam ediyor. Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Kaytan görevden alınırken yerine getirilen isim belli oldu. Beltaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına ise yeni isim atandı.
Şanlıurfa’da Atatürk Barajı’ndaki martı ölümleri araştırılıyor
Şanlıurfa iline sınırı bulunan Atatürk Barajı'nda yaşanan martı ölümlerinin ardından inceleme başlatıldı.
Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü alırken dikkat!
Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken Şanlıurfa’da nisan ayında haziran sıcağı yaşanıyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle güneşten gelen zararlı ışınlar insan sağlığını tehdit ediyor. Bu zararı en aza indirmek için uzmanlar güneş gözlüğü takmayı öneriyor. Ancak uzmanlar sahte gözlüklerin ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirterek sağlık testlerinden geçirilen gözlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.
Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 180 dekarlık alanıyla bölgenin en büyük rekreasyon alanlarından olan Eyyübiye Millet Bahçesi’nin cazibesinin, ağaçların büyümesiyle daha çok artacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama üretimine başladı
Sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek. Sokakların sevimli dostlarına yönelik başlatılan mama üretimi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayacak.
Birecik’te kelaynaklar için brandalı koruma
Birecik’te üretim istasyonunda, nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan koruma altında bulunan kelaynakların yavruları yumurtadan çıktı. Kelaynak yavrularının yuvadan düşüp ölmemesi için yuva altlarına branda çekildi.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Şanlıurfa'da İsrail'le ticaret protestosu: "Gazze'ye destek olun, soykırıma gerçekten karşı durun!"
Şanlıurfa’da daha önce birçok kez İsrail’e tepki olarak eylem yapan Kitap Vakfı, yine Rabia Meydanı’nda toplanarak, İsrail ile ticaretin tamamen kesilmesi ve hatta ambargo konulması için eylem yaptı.