Arama
Arama Sonuçları
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Eyyübiye’de son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Dikkat: Adınıza miras kalmış olabilir
e-Devlet'te adınıza gizli miras kalmış olabilir. Çoğu kişi ise bunu bilmiyor. Peki gizli mirasınız olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte detaylar…
Coşkun: İsraf önlensin istihdam öncelensin
Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu giderlerinde tasarruf sağlanmasına yönelik açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni desteklediklerini, ancak bazı konularda uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Beyazgül'den Instagram hesabı ve borçlar hakkında açıklama
Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Instagram hesabının hacklendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı yazısının bu nedenle değiştirilemediğini duyurdu. Beyazgül, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti. Beyazgül ayrıca, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili yapılan asılsız iddialara da tekrar cevap verdi.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.
ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır
ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi. Ancak, açıklamada yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg (mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabileceğine de dikkat çekildi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!
Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik Urfa’ya gelin geldi
Eski bakan ve Şanlıurfa milletvekili de olan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik ve Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un oğlu Nihat Demirkol evlendi.
Şanlıurfaspor'a destek! Büyükşehir Belediyesi toplu taşımayı ücretsiz yaptı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bugün oynanacak olan Şanlıurfaspor ve Manisa FK karşılaşması nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olduğunu duyurdu.
Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacak
Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek.
DGS başvuruları başladı!
DGS başvuruları için bekleyiş sona erdi. Başvurular başladı. Sınava başvuracak adayların DGS Kılavuz’unu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuzda başvuru tarihleri, ücreti, geç başvuru tarihi gibi birçok ayrıntı yer alıyor. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Gram altın tekrar yükselişte!
Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeler, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Altın fiyatları haftanın son işlem gününde dar aralıkta seyrediyor. Altın yatırımı yapanlar ya da yapacak olanlar gram altının kaç TL olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. 10 Mayıs 2024 Cuma gram altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın güncel altın fiyatları...
PFDK cezaları belli oldu
Çorum FK maçı sonrası PFDK’ya sevk edilen Şanlıurfaspor'a ceza yağdı.
Şanlıurfaspor’un son maçını yönetecek hakem açıklandı
Şanlıurfaspor'un 1. Lig’den düşüp düşmeyeceğini belirleyecek kritik Manisa FK karşılaşmasında düdük çalacak hakem açıklandı.
Birecik’te Mehmet Begit’in ağabeyi tutuklandı
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit tutuklandı.
Kahtalı Mıçe kanser iddialarına yanıt verdi
Geçtiğimiz günlere gırtlak kanseri olduğu ve maddi durumunun kötü olduğu iddia edilen Şanlıurfa’da yaşayan Kahtalı Mıçe olarak bilinen Mustafa Aslan'dan açıklama geldi. Kanser olmadığını açıklayan Aslan, başka bir rahatsızlığının olduğunu ve bu nedenle tedavi gördüğünü açıkladı.