Arama
Arama Sonuçları
Haliliye’de kadınlar milletevlerinde meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki milletevleri, kadınların meslek öğrendiği adres oluyor. Kursiyerlere aile ekonomilerine katkı sunabilecekleri ve kendilerini geliştirecekleri alanlar sunulurken, çocukları da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanı
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.
Karaköprü Belediyespor kongreye gidiyor
Karaköprü Belediyespor, TFF 3. Lig’de grubunu lider olarak tamamladı ve bir üst lige yükselmeyi garantiledi. Ancak, bu zaferin ardından kulüp yönetimi yeni bir döneme hazırlanıyor. Şampiyonluklarını ilan ettikleri haftanın ardından, Karaköprü Belediyespor'un yönetimi kongre kararı aldı. İşte kongre tarihi ve yeri…
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE GENÇLER ÜNİVERSİTE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi düzenlenen deneme sınavları ile öğrenciler, kendilerini ölçme şansı yakalıyor.
Başkan Gülpınar: Çocuklarımız için daha adil ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle çalışacağız
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Gülpınar, “Yarının gençlerine adil, müreffeh ve yaşanabilir bir Türkiye bırakma gayesiyle azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Haliliye’de futbol okulu ile genç yetenekler yetişiyor
Haliliye Belediyesi’nin genç yetenekleri yetiştirdiği Futbol Okulunda teknik ve uygulamalı olarak kuralları ile öğrenen gençler, uzman eğitmenler eşliğinde antrenman yapıyor.
Haliliye Belediyesi ile daha bilinçli nesiller yetişiyor
Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor.
Göbeklitepe’de Turizm Haftası coşkusu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde paydaş kurumların da katkılarıyla düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “tarihin sıfır noktası” olarak kabul edilen 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’de kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’da okullar arası koro yarışmaları sürüyor
Şanlıurfa Valiliği himayesinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile Tek Ses İki Hareket Projesi kapsamında düzenlenen Valilik Kupası 3. Okullar Arası Koro Yarışması lise kategorisi tamamlandı.
Viranşehir’de Ezidiler Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı
Viranşehir'de yaşayan Ezidiler, uzun bir aradan sonra ilk kez geleneksel Çarşema Sor Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladı. Her yıl Nisan ayının üçüncü Çarşambası olarak kabul edilen bu bayram, Ezidi topluluğu için büyük önem taşıyor.
Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde meslek öğrenen kadınlar, bir yandan yeni hobiler kazanırken bir yandan da aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
Şanlıurfa’da Turizm Haftası etkinlikleri belli oldu
Şanlıurfa’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası programı belli oldu. Bu yıl 48'incisi düzenlenecek olan Turizm Haftası şehrin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmaya yönelik birbirinden güzel programlara sahne olacak.
Şanlıurfa’da mercimekte rekor üretim bekleniyor
Türkiye mercimek üretiminin yarısını tek başına gerçekleştiren Şanlıurfa'da bu yıl rekor bir üretim bekleniyor. Bol yağışlar mercimek ekimi yapan çiftçileri umutlandırırken, yabancı ot mücadelesinde de hız kazandırdı.
Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları yarışması düzenlenecek
ŞURKAV “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
Vali Şıldak: Şimdi Şanlıurfa zamanı!
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Eyyübiye Belediye Meclis’i seçimlerden sonra ilk toplantısını yaptı
31 Mart 2024’te yapılan mahalli idareler seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ilk meclis toplantısını Başkan Mehmet Kuş başkanlığında yaptı. 38 Üyesi bulunan Eyyübiye Belediye meclisi toplantısına üyelerin tamamı katıldı.
Şanlıurfa'da Ramazan Bayramı coşkusu: Göbeklitepe rekor kırdı
Ramazan Bayramı nedeniyle ülke genelinde 9 günlük tatilin ilan edilmesinin ardından tatil planlaması yapan vatandaşların bu bayramda ilk tercihi Şanlıurfa oldu. Bayram boyunca kent genelinde yoğunluk yaşanırken Göbeklitepe ve Balıklıgöl gibi tarihi mekânlar adeta ziyaretçi akınına uğradı.
Göbeklitepe Ramazan Bayramı'nda rekor kırdı
Göbeklitepe Ören Yeri, Ramazan Bayramı’nın son gününde 13 bin 857 ziyaretçiyi ağırlayarak kendi günlük ziyaretçi rekorunu kırdı.
Yeni turistik trenler yola çıkıyor, fiyatlar belli oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan turistik trenlerinin nisan ayında işletilmeye başlanacağını söyledi.
Şanlı kurtuluş 104 yaşında
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘‘Birlikte Kurtardık, Birlikte Kutlayalım’’ temasıyla düzenlenen Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
Canpolat’tan Ramazan Bayramı mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ramazan Bayramı tüm Müslümanlar için bir ay süren oruç tutmanın maneviyata sarılmanın neticesi olarak Allah'ın bize mükafatıdır” ifadelerini kullandı.
Vali Hasan Şıldak halkla iç içe
Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeyi ve Şanlıurfa'nın her alanda gelişimi için katılımcı anlayışını sahaya yayan Vali Hasan Şıldak, dün Atatürk Bulvarı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Fıstık üreticilerine karagöz kurdu uyarısı
Yaklaşık 45 milyon fıstık ağacı ile fıstık üretiminde birinci olan Şanlıurfa’da Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, karagöz kurduna karşı üreticileri uyardı.
Bakan Ersoy: Müzelerin kapıları bayramda da açık
2024'ün ilk 3 ayında en fazla ziyaret edilen ören yerleri sıralamasında Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe de yer aldı.
Haliliye Belediyesinden gençlere destek: Ücretsiz BESYO ve POMEM kursu!
Haliliye Belediyesi, gençlerin geleceğe güvenle adım atması için ücretsiz BESYO ve POMEM hazırlık kursları düzenliyor. Haliliye Belediyesi tarafından hayallerine hazırlanan gençler için eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, antrenörler eşliğinde sıkı bir şekilde parkurlara hazırlanıyor.
Karaköprü’de çocuklar illüzyon gösterisiyle doyasıya eğlendi
Karaköprü Belediyesi Ramazan ayının dolu dolu geçmesi adına ‘Ramazan Şenlikleri’ programlarını sürdürürken, illüzyon gösterisi etkinliği ile özellikle çocuklar çok keyifli anlar yaşadı.
Şanlıurfa’da “kültür ve turizm yolu” asfaltlandı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nda asfalt çalışması devam ediyor.