Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'ya 76 yeni uzman hekim atandı!
Çocuk endokrinolojisi, çocuk nörolojisi ve çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları gibi alanlarda uzman 76 hekim Şanlıurfa’ya atandı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa'da aranan 18 şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarında 16 bin 714 şahıs, 3 bin 336 araç ve 241 motosikletin kontrol edildi. Aranan 18 şahıs yakalanırken 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 50 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı ve 8 motosiklet trafikten men edildi.
Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer
Şanlıurfa’da hac döneminde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.
Harran'da şok uygulamasında 12 araca ceza yazıldı
Harran’da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarında 73 şahıs, 20 araç ve motosiklet kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 12 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı.
Akçakale’de motosiklet denetimi
Akçakale'de emniyet ekipleri tarafından yapılan motosiklet denetimlerinde, 17 motosiklet trafikten men edildi, 65 ehliyetsiz kullanmaktan ceza yazıldı.
Şanlıurfa'da kırmızı ışık denetimi
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından 1 haftada gerçekleştirilen kırmızı ışık denetimlerinde binden fazla araç ve sürücüsüne kırmızı ışık ihlali yapması sebebiyle idari para cezası uygulandı.
Vali Şıldak duyurdu! Motosiklet denetimleri artırılıyor
Şanlıurfa'da sosyal medyada sıkça gündeme getirilen motosiklet kullanımı kaynaklı kazalarla ilgili Vali Hasan Şıldak, ilgili birimlere talimatını verdi ve gelişmeyi vatandaşlara duyurdu.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yaz aylarında trafik kabusu! Vali Şıldak devreye girdi: Denetimleri arttırıyoruz
Şanlıurfa'da bazı motorlu gençlerin ara sokaklarda ve caddelerde trafikte rahatsızlık vermesi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bir vatandaş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı etiketleyerek yaz aylarının gelmesiyle birlikte motorlu gençlerin trafikte rahatsızlık verdiğini ve çoğunun plakası ve kasklarının olmadığını dile getirdi. Bu paylaşıma cevap veren Vali Hasan Şıldak ise vatandaşın haklı olduğunu belirterek, “Denetimleri arttırıyoruz” dedi.
Haliliye’de kantinlere sıkı denetim
Haliliye Belediyesi, öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla ilk ve ortaokul kantinlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, hijyen kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu.
Ceylanpınar’da 4 motosiklet trafikten men edildi
Ceylanpınar’da trafik şubesi ekipleri tarafından 183 motosiklet ve sürücü denetlendi. 39 motosiklete cezai işlem uygulanırken, trafik kurallarına uymayan 4 motosiklet ise trafikten men edildi.
Haliliye’de futbol okulu ile genç yetenekler yetişiyor
Haliliye Belediyesi’nin genç yetenekleri yetiştirdiği Futbol Okulunda teknik ve uygulamalı olarak kuralları ile öğrenen gençler, uzman eğitmenler eşliğinde antrenman yapıyor.
Haliliye Belediyesi ile daha bilinçli nesiller yetişiyor
Haliliye Belediyesi, minyatür bir şehrin canlandırıldığı çocuk trafik eğitim parkında düzenlenen eğitimler ile miniklere trafik ışıklarını, levhalarını ve kurallarını öğretmeye devam ediyor.
Birecik'te motosikletlere sıkı denetim: 6 sürücüye ceza!
Birecik’te emniyet ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 123 şahıs ve 93 motosiklet sorgulanırken, 3 motosiklet eksiklikleri sebebiyle yediemin otoparkına çektirildi. Ayrıca, 6 motosiklet sürücüsüne ehliyet, sigorta, muayene gibi kusurlardan dolayı trafik cezası uygulandı.
Trafik kazaları alarm veriyor: Vali Şıldak uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, son 12 günde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine bir toplantı düzenledi. Toplantıda, bölgede artan trafik kazalarının nedenleri ve alınabilecek tedbirler masaya yatırıldı. Toplantı sonrası Vali Şıldak, trafik güvenliği konusunda vatandaşları ve sürücüleri uyararak trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Ali Yerlikaya bayram tatilindeki bilançoyu açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt geneli 9 günlük bayram tatilinde 6 bin 530 kaza meydana geldiğini, 75 kişininse hayatını kaybettiğini söyledi.
Balıkçılıkta av sezonu yarın sona eriyor
2023-2024 balıkçılık av sezonunun yarın sona eriyor.
Bayram tatilinin 8 gününde yollarda 66 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 8 gününde 4 bin 998 trafik kazasında 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 352 kişinin yaralandığını açıkladı.
Vali Şıldak: Şanlıurfa’da trafik kazalarında maalesef 5 vatandaşımızı kaybettik
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bayram tatilinde kente yaşanan trafik kazalarında 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 152 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bayramda trafik kazaları bilançosu! Bakan Yerlikaya açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazasında 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 184 kişinin yaralandığını bildirdi.
Bakan Uraloğlu: O taşıtlar pazar günü belirli güzergahlarda trafiğe çıkmayacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı için gittiği memleketi Trabzon’da yaptığı açıklamada, bayram tatili dönüşü oluşacak yoğunluğun önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ile alınan ortak karar neticesinde ağır taşıtların belirli güzergahlarda pazar günü için trafiğe çıkmayacağını bildirdi.
Bayram tatilinin 5 günlük acı bilançosu: 38 kişi hayatını kaybetti
Ramazan bayramı tatilinin ilk 5 gününde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 38 vatandaş hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı.
Bayram tatilinin 4 günlük acı bilançosu: 26 ölü, 3 bin 870 yaralı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 4 gününde 2 bin 453 trafik kazası meydana geldiğini, 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 870 kişinin yaralandığını açıkladı.
Şanlıurfalı hamile kadın cinayetinde zanlılar yakalandı
Şanlıurfa'dan sevdiği adamla kaçarak Mersin'e giden ve evlenen 20 yaşındaki hamile kadını sokak ortasında silahla vurarak öldüren cinayet şüphelisi abisi ve aracı kullanan diğer kardeş, polis tarafından yakalanıp adliyeye sevk edildi.
Vali Şıldak bayramda yola çıkanları uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak bayram öncesi tatile gidecek olan vatandaşları, trafikte kurallara uymaları ve meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Grup Dergâh Balıklıgöl’de ilahileriyle mest etti
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi ve maneviyatı yüksek alanlarından biri olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı misafirler tarafından ziyaret edilen Balıklıgöl’de Kadir Gecesi’ne özel olarak Tasavvuf Müziği Konseri düzenlendi.
Şanlıurfa'da bayram hazırlıkları tamam!
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşların huzuru, acil sağlık hizmetleri ve yerel yönetim hizmetleri başta olmak üzere kamu kurumları tarafından gerekli tüm önlemler Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda alındı. Vali Şıldak da yaptığı paylaşımında vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.
Başkan Gülpınar: Tüm İslam coğrafyasına huzur getirmesini rabbimden niyaz ediyorum
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna gecenin, tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.