Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’ya dev platform kuruldu!
Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 25 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali için hazırlıklar sürüyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde dev platform kuruldu.
Şanlıurfa’da Kudüs temalı ödüllü yarışmalar düzenlenecek
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla Kudüs temalı şiir okuma, resim yapma ve şiir yazma yarışması düzenlenecek. Düzenlenecek olan yarışmaya Şanlıurfa’daki tüm öğrenciler davet edildi.
Hatay’daki Urfalı tarım işçisi çocuktan acı haber
Para kazanmak için Şanlıurfa’dan kalkıp yurdun birçok köşesine dağılan Şanlıurfalı tarım işçilerinden trajik haberler gelmeye devam ediyor. Dün Amasya’da trafik kazasında hayatını kaybeden Urfalı tarım işçisi genç kızın ardından bu kez Hatay’dan üzücü haber geldi. 9 yaşındaki çocuk, Reyhanlı’da girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Şanlıurfa’da da kutlamaların adresi Haliliye ilçesindeki Kasaptaşı Parkı.
Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem
AFAD'tan yapılan açıklamaya göre Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Gençler, Haliliye Belediyesi ile spor alışkanlığı kazanıyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki spor kursları, gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlandığı merkezler olmaya devam ediyor.
Vali Şıldak’tan 19 Mayıs mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Canpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Spor, sanat, eğitim faaliyetlerimizi gençler için sunmayı aslî vazife olarak kabul ediyoruz” dedi.
Hükümlü ve tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş imkanı tanınacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa dahil ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açık görüş imkanı tanınacağını bildirdi.
Bakan Göktaş duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 22 tutuklama
Şanlıurfa merkezli 2 ilde gerçekleştirilen DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 44 şüpheliden 22'si tutuklandı, 22'si ise serbest bırakıldı.
Haliliye’de market ve restoranlara sıkı denetim
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik restoran ve marketleri denetledi. Ürünlerin son kullanma tarihini ve saklama koşullarını denetleyen ekipler, fiyatların etiket kontrollerini sağladı.
Şanlıurfa dahil 20 ilde "Sibergöz-39" operasyonu: 74 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 20 ilde “Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Dolandırıcılık, Nitelikli Hırsızlık ve Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Sibergöz-39” operasyonlarında 74 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, stokçulukla mücadelede yeni adımlar atacaklarını duyurdu. Bolat, “Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası geliyor altı güne kadar. Kapatma cezası da uygulanacak.” dedi.
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Şanlıurfa’da 25 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından yapılan şok uygulamalarda 25 aranan şahıs yakalanırken, 680 araca trafik kurallarını ihlalden idari para cezası uygulandı.
Başkan Kuş: Hiçbir suç cezasız kalmayacaktır
Eyyübiye Belediyesinde yeni atandığı birimi istemeyen personelin yakınlarını da alarak ek hizmet binasına saldırdığı öğrenildi. Başkan Kuş, bu suçun cezasız kalmayacağını duyurdu.
Çiftçilere 72,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal destekleme ödemesi kapsamında, toplamda 72 milyon 554 bin liralık kaynak çiftçilerin hesaplarına bugün aktarıldı.
Vali Şıldak sokak hayvanları hassasiyeti için kurumlarla bir araya geldi
Vali Hasan Şıldak başkanlığında vatandaş hassasiyetleri ön planda tutularak sokak hayvanlarının varlığı, bakımı ve rehabilitasyonu ile birimlerin sorumluluk alanlarını konu alan toplantı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa merkezli operasyonda 44 şüpheli adliyeye sevk edildi
Şanlıurfa merkezli 2 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda hafta başında gözaltına alınan 44 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığınızı artırın
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında Doç. Dr. Kenan Toprak, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Suruçlu muhtarlardan cumhurbaşkanlığına dilekçe
Şanlıurfa’da 2024 yılı için sulama ücretlerinin yüksek fiyatından şikayetçi olan muhtarlar, Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına itiraz dilekçesi verdi.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
Şanlıurfa’da yürüyüş ve konser iptal edildi!
Karaköprü Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği kortej yürüyüşü ve konser, Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan 4 günlük yasaklama kararı gerekçesiyle iptal edildi.
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 58 aranan şahıs yakalandı!
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından şok uygulamada 58 aranan şahıs yakalandı.
Şanlıurfa'da 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı!
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde her türlü yürüyüş, protesto ve basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerle, bu eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla gelen kişi ile araçların il sınırlarına girişinin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.