Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa-Suruç yolunda kaza! Yaralılar var
Şanlıurfa’da ölüm yolu olarak anılan Şanlıurfa-Suruç yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada araçlar şarampole uçtu. Kazada yaralıların olduğu bildirildi.
Karaköprü’de polis arabası kaza yaptı
Karaköprü’de bir otomobil il polis arabasının çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1’i polis memuru 2 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör operasyonu
Şanlıurfa merkezli 6 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü adli makamlarca tutuklandı. 4 şüpheli sınır dışı edildi.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Eyyübiye’de son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Eyyübiye'de ev yangını!
Eyyübiye’de iddiaya göre çocukların ateşle oynaması sonucundan çıkan mesken yangını, itfaiye ekipleri tarafından çevreye sirayet etmeden söndürüldü.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da gazeteye ait motosikleti çalıp kayıplara karıştı
Karaköprü’de Urfanatik Gazetesine ait motosikletin direksiyonunu kıran hırsız, kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına yansıdı.
Eyyübiye'de cadde ortasında kendini jiletledi!
Eyyübiye’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs, küfürler ederek kendini jiletledi. Polis ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan şahıs, etkisiz hale getirildi.
Birecik Köprüsü'nde 14 yaşındaki çocuk intihar girişiminde bulundu
Birecik Köprüsü'nde akşam saatlerinde 14 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuk intihar girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis, ambulans ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile çocuk ikna edilerek hastaneye sevk edildi.
Harran’da kimyon hasadı başladı!
Harran'da son yıllarda alternatif ürün olarak ekim alanı artan kimyonun hasadı başladı. Bölge çiftçileri bu yıl farklı bir ürün çeşidini deneyerek umutlarını yeşertiyor.
Eyyübiye parkları artık kendi üretimiyle yeşilleniyor!
Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tesislerinde, atölyeden sonra fidanlıkta da üretim başladı.
Şanlıurfa merkezli 5 ilde DEAŞ operasyonunda 8 kişi yakalandı
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı TEM dairesi koordinesinde Şanlıurfa merkezli 5 ilde DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.
Haliliye’de zabıta ekipleri pazar yerlerini denetledi, esnafa uyarılarda bulundu!
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Balık tutmaya çalışırken kanala düştü
Haliliye’de balık tutmaya çalışırken sulama kanalına düşen şahıs çevredeki gençler tarafından kurtarıldı.
HALİLİYE ZABITASI PAZAR YERLERİNİ DENETLEDİ
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Vali Şıldak’dan uyarı: “Su Hayattır Can Almasın!”
Vali Şıldak, Şanlıurfa’da her yıl onlarca genç ve çocuğun boğulduğu kanal ve göletler için uyarı yaptı. Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Vali Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Şanlıurfa'da ev hırsızları çökertildi!
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından evde hırsızlık olaylarına ilişkin yapılan operasyonda 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına alınırken, yaklaşık 1.5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.