Arama
Arama Sonuçları
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
Haliliye’de çocuklar önce yüzdü sonra basketbol oynadı
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Eyyübiye’de son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Eyyübiye'de cadde ortasında kendini jiletledi!
Eyyübiye’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs, küfürler ederek kendini jiletledi. Polis ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan şahıs, etkisiz hale getirildi.
Şanlıurfa'ya yeni araç muayene istasyonu!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor'u ziyaret ederek Şanlıurfa'nın araç muayene istasyonu ihtiyacına çözüm bulmak için girişimlerde bulundu.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Harran’da kimyon hasadı başladı!
Harran'da son yıllarda alternatif ürün olarak ekim alanı artan kimyonun hasadı başladı. Bölge çiftçileri bu yıl farklı bir ürün çeşidini deneyerek umutlarını yeşertiyor.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Dikkat: Adınıza miras kalmış olabilir
e-Devlet'te adınıza gizli miras kalmış olabilir. Çoğu kişi ise bunu bilmiyor. Peki gizli mirasınız olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte detaylar…
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla vurulan anneden acı haber!
Ceylanpınar’da 6 Mayıs’ta kız kardeşinin düğününde havaya açılan rastgele ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede doğmamış 3 aylık bebeği ölen 42 yaşındaki Zemzem Özdemir de bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Şanlıurfa'da 13 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok uygulamalarda 13 aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız silah ve çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Trafik kurallarını ihlal eden 31 araca idari para cezası uygulanırken, 4 araç ise trafikten men edildi.
Beyazgül'den Instagram hesabı ve borçlar hakkında açıklama
Eski Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Instagram hesabının hacklendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı yazısının bu nedenle değiştirilemediğini duyurdu. Beyazgül, sorunun en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirtti. Beyazgül ayrıca, son günlerde belediye borçlarıyla ilgili yapılan asılsız iddialara da tekrar cevap verdi.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Şanlıurfa’da şeker fasulyesinin ilk defa ekimi yapıldı
Şanlıurfa’da ilk defa ekimi yapılan şeker fasulyesi tarlasını ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, devletin hibe ve destekleri sayesinde Şanlıurfa’da daha kaliteli ve verimli ürün alınacağını söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!
Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Eyyübiye'de kafasına briket düşen 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!
Eyyübiye’de inşaatta çalışırken kafasına briket düşen 15 yaşındaki Abdullah Çevik yaşamını yitirdi.