Arama
Arama Sonuçları
Coşkun: Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen açığı, düşük ek ders ücretleri ve mülakatla öğretmen atamalarına çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Coşkun, öğretmenlerin iş motivasyonunu artıracak adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtti.
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem!
AFAD Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem başta Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman olmak üzere bir çok bölgede hissedildi.
Şanlıurfa’da sağlık çalışanları kan bağışında bulundu!
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla kan bağışında bulundu.
Şanlıurfa’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı!
Şanlıurfa’nın turizm sektörü, 2023 yılında yaşanan deprem ve sel felaketlerinin etkisiyle ağır bir darbe aldı. TÜİK’in açıkladığı kültürel miras verileri, bu krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Şanlıurfa, 3 müze ve 4 ören yeri ile binlerce tarihi eseri barındırırken, bakanlığa bağlı bu mekanlara 2022 yılında 1 milyon 276 bin 97 kişi ziyaret ederken, 2023’te ziyaretçi sayısı 570 bin 317’ye düştü. Bu dramatik azalma, bölgenin kültürel ve ekonomik kaybını çarpıcı bir şekilde ortaya koydu…
Siverek’te trafik kazası: 4 yaralı
Siverek’te tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazda 4 kişi yaralandı.
Siverek'te çukura düşen çocuk hayatını kaybetti
Siverek’te bahçede bulunan çukura düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da personel denetim kontrol sistemi faaliyete geçti
Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, merkez ilçe müdürlüklerinde personel denetim kontrol sistemi (PDKS) faaliyete geçti.
HALİLİYE'DE YOLLAR YENİDEN ŞEKİLLENİYOR
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Hamidiye Mahallesinde deforme olmuş yolları kilitli beton parke döşemesiyle yeniden onarıyor. Üstyapının iyileştirilmesiyle ulaşımda konforun arttığını ifade eden muhtar, mahalle sakinleri adına Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.
Karaköprü’de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Karaköprü’de otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı. Meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.
Vali Şıldak başkanlığında okul güvenlik toplantısı yapıldı
2024-2025 Yeni eğitim öğretim yılı başlayacak olması münasebetiyle, okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği toplantı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.
Şanlıurfa’da "Milli Teknoloji Atölyesi" kuruluyor
Şanlıurfa dahil 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.
Hakkında 3 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Şanlıurfa’da polis hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan 3 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÜSTYAPI ATAĞI TAKDİR TOPLUYOR
Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmalarıyla konforlu hale gelen yeni yollar, hizmete sunuluyor. Mahallelerde hummalı şekilde sürdürülen çalışmalar ile ulaşımın rahatladığını kaydeden mahalle muhtarları, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.
Şanlıurfa'da kayıp 2 çocuk bulundu!
Şanlıurfa’da emniyet güçleri, kaybolan çocukları bulma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, yapılan başarılı operasyonlar sonucunda iki kayıp çocuk ailelerine kavuştu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Urfa’da
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Şanlıurfa'da deprem sonrası inşa edilen kalıcı konutların yapım süreçlerini ve altyapı ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Vali Şıldak Bozova’da deprem konutlarını inceledi!
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca Mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
Vali Şıldak deprem konutlarını inceledi
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Vali Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
HALİLİYE BELEDİYESİ, ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ BAŞLATTI
Haliliye Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan diyetisyen hizmeti ile vatandaşlara sağlık beslenme için danışmanlık hizmeti veriyor. Diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü için başvuru yapan vatandaşlar, Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.
Harran’da sulama kanalında kadın cesedi bulundu
Harran’da dünden beri kayıp olan 18 yaşındaki genç kızın cesedi sulama kanalında bulundu.
Şanlıurfa'da aranan 3 firari yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonda narkotik suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Şanlıurfa’da öğrenci servis ücretleri belli oldu
Şanlıurfa’da, artan enflasyon ve akaryakıt masrafları sebebiyle yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul servis ücretlerine zam yapıldı.
Şanlıurfa ve ilçelerine gidecek sürücüler dikkat! Uygulama devrede
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücü güvenliğinin artırılması amacıyla il genelinde kurulan yeni hız tespit sistemi 7 ilçede devreye girdi
Harran Devlet Hastanesi ek hizmet binası açılıyor
6 Şubat depremlerinde yıkılan Harran Devlet Hastanesi’nin yerine yapılan ek hizmet binası, 2 Eylül’de halkın hizmetine açılacak. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, binada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Mehmet Kuş’tan Batıkent’e müjde
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Batıkent Mahallesi sakinlerine büyük bir müjde daha verdi. Başkan Kuş; devasa parklar, aile otağı, spor alanları, botanik park, eğitim otağı, tenis kortu ve çok amaçlı salona ilave olarak, Batıkent Mahallesi’ne bir de yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracaklarının sözünü verdi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü acil çağrılar için uyarıda bulundu
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Mehmet Kuş’tan Batıkent’e Büyük Müjde
Her mahalle ziyaretinde halkın talepleri ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Batıkent Mahallesi sakinlerine büyük bir müjde daha verdi. Başkan Kuş; devasa parklar, aile otağı, spor alanları, botanik park, eğitim otağı, tenis kortu ve çok amaçlı salona ilave olarak, Batıkent Mahallesi’ne bir de yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracaklarının sözünü verdi.
Şanlıurfa mercimek üretiminde zirvede
Türkiye’de tarım alanında birçok şehri geride bırakan Şanlıurfa, mercimek üretiminde de ilk sırada yer alıyor. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ülkemizde üretilen mercimeğin yüzde 40,2’sinin Şanlıurfa’da yetiştiğini açıkladı.
Şanlıurfa'da bir haftalık uyuşturucu bilançosu açıklandı! 58 gözaltı
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir hafta içerisinde yaptığı “kökünü kurutma” operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 58 şüpheliden 22’si tutuklandı.
Şanlıurfa'da gece saatlerinde alkol denetimi
Şanlıurfa’da trafik polisleri tarafından gece saatlerinde sürücülere yönelik olarak alkol denetimi yapıldı.
BAŞKAN MEHMET CANPOLAT’TAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.