Arama
Arama Sonuçları
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Harran Üniversitesi ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ için başvurdu
Harran Üniversitesi Hastanesi Anabilim Dalları, eğitim kalitelerini akreditasyonla tescillemeye devam ederken Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’nin yenilenmesi için başvuru gerçekleştirildi.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Haliliye’de üniversite adaylarına ücretsiz sınav imkanı
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik desteğini sürdürüyor. Eğitim faaliyetleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrenciler, sunulan imkanlar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.
Harran Üniversitesine 5 yeni bölüm!
Harran Üniversitesi’ne yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 5 yeni bölüm açıldı.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Haliliye'de öğrencilere sağlıklı hayat merkezleri tanıtıldı
Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezlerinin tanıtımı yapıldı.
Vali Şıldak Suruç'ta
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE GENÇLER ÜNİVERSİTE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Haliliye Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençleri hayallerine kavuşturmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi düzenlenen deneme sınavları ile öğrenciler, kendilerini ölçme şansı yakalıyor.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.
Harran Üniversitesi Hastanesinde 13 yaşındaki seckel sendromlu hastaya başarılı beyin ameliyatı!
Şanlıurfa’da doğuştan Seckel Sendromlu ve beyninde baloncuk (anevrizma) olan 13 yaşındaki Yusuf Özel, Harran Üniversitesi Hastanesinde sağlığına kavuştu.
Ramazan Şanlıurfa’da yoğun geçti
Maneviyatın şehri Şanlıurfa'da Ramazan ayı bir kez daha huzur ve güvenin adresi oldu. İl genelinde tedbirin elden bırakılmaması ve vatandaşların sağduyulu davranması ile huzur iklimi seçim sürecine de yansıdı.
Harran Üniversitesinde kanserde farkındalığa dikkat çekildi
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesince ‘Ulusal Kanser Haftası’ münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı: Okullara seçim tatili
MEB, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da okulların tatil edildiğini duyurdu.
Harran Üniversitesi Hastanesinde tıp literatürüne girebilecek ameliyat: Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı
Şanlıurfa’da 51 yaşındaki Mustafa Orak, karın ağrısı ve karnındaki şişlik şikâyeti ile Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Orak’ın karnından 5 kilo ağırlığında böbrek tümörü çıkarıldı.
Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesinden ÇEDES tepkisi
Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi, , “Çocukların Geleceğini, ‘MESEM’ ve ‘ÇEDES’ Uygulamaları Üzerinden Karartılmasına İzin Vermeyelim” başlıklı basın açıklamasında, ÇEDES Projesi kapsamında vaiz ve imamların sınıflara girdiğini, sınıfların sadece öğretmenlerin yeri olduğunu, başka kimsenin sınıflarda ders veremeyeceğini bildirdi.