Arama
Arama Sonuçları
Emeklilere müjde: 1 ay ücretsiz olacak!
Emeklilere müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Bu imkan Şanlıurfa dahil Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler için geçerli olacak.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Öğretmenlerin il içi tayin başvuruları başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. İl içi atama takvimine göre, atama başvuruları bugün başladı.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
Şanlıurfa'da öğretmenler meslektaşları için yürüdü!
İstanbul'da okul müdürünün öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler bugün Şanlıurfa’da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilere yönelik şiddete tepki gösteren öğretmenler, "Öfkeliyiz, yastayız susmayacağız" ve "Şiddetsiz güvenli okullar istiyoruz" sloganları attı.
Öğretmenler bugün iş bırakıyor
Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler bugün iş bırakıyor. Okulların bugün tatil olduğu iddiasına ilişkin MEB yetkilileri açıklama yaptı. İddialar yalanlanırken bugün okulların açık olacağı vurgulandı.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Şanlıurfa’da öğretmenler yarın iş bırakıyor
İstanbul'da yaşanan ve bir okul müdürünün ölümüyle sonuçlanan olayın ardından öğretmen sendikaları, tepkilerini göstermek amacıyla iş bırakma eylemi kararı aldı. Şanlıurfa’da da öğretmenler yarın iş bırakıyor.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Öğretmen atamasında sayı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacak.
Öğretmen atama takvimi son durum
Öğretmen atamaları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla gözler son dakika öğretmen atama haberlerine çevrildi. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin branş dağılımları ve başvuru takviminin bugün açıklanacağını söyledi. Gözler MEB’e çevrildi. İşte detaylar…
Vali Şıldak devam eden yatırımları inceledi
Birecik'te temaslarda bulunan Vali Hasan Şıldak, devam eden yatırımları inceleyerek tüm çalışmaların birebir takipçisi olduğunu söyledi.
“Cumhuriyet'in Şiir 100'ü” Türk şiirinin zenginliğini gözler önüne serdi
Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100'ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Viranşehir’de öğretmenlere ödenecek maaş promosyonu belli oldu
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin maaş promosyonu 35 bin 525 TL’ye yükseldi. Banka promosyon ücretleri 15 Mayıs’ı takip eden 10 iş günü içerisinde personellerin hesaplarına yatırılacak.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Haliliye'de öğrencilere sağlıklı hayat merkezleri tanıtıldı
Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezlerinin tanıtımı yapıldı.
Vali Şıldak Suruç'ta
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
Minik Melek Harran’da koltuğun yeni sahibi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Harran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı gün, il protokolünün katıldığı öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Başkan Nihat Çiftçi makamını çocuklara devretti
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Karaköprü İlkokulu’ndan gelen 5 öğrenciye devretti.