Arama
Arama Sonuçları
Eyyübiye’de korkutan orman yangını
Eyyübiye’de bulunan ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonunca kontrol altına alınarak söndürüldü.
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışmasına yoğun ilgi
Şanlıurfa'da düzenlenen 3. Mahalleler Arası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma, 13 ilçeden 18 ekibin katılımıyla yapıldı.
Şahingöz: Gerekli yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz
TFF 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk sevinci yaşayan Karaköprü Belediyespor'un kaptanı Muhammed Raşit Şahingöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kulüp yönetimine tepki gösterdi. Şahingöz açıklamasında, sezon boyunca pek çok sıkıntı yaşadıklarını ve yapılan ayıplara rağmen şampiyon olduklarını belirtti.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa’daki feci kazada yürek burkan detay! Baba ve oğul…
Birecik otoban köprüsü üzerinde tırların çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerin baba oğul olduğu öğrenildi.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Balık tutmaya çalışırken kanala düştü
Haliliye’de balık tutmaya çalışırken sulama kanalına düşen şahıs çevredeki gençler tarafından kurtarıldı.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla vurulan anneden acı haber!
Ceylanpınar’da 6 Mayıs’ta kız kardeşinin düğününde havaya açılan rastgele ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede doğmamış 3 aylık bebeği ölen 42 yaşındaki Zemzem Özdemir de bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Şanlıurfaspor ligde kalmayı başardı! Başkan İzol: Birlik ve beraberlik zamanı
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Haçım İzol, ligde kalmayı başaran takımın başarısını kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik Urfa’ya gelin geldi
Eski bakan ve Şanlıurfa milletvekili de olan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik ve Haliliye eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un oğlu Nihat Demirkol evlendi.
Şanlıurfa’da ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı
Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte GAP Havalimanından yapılan dualarla uğurlandı. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Şanlıurfa'da Suriyeli vatandaşlara süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı!
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Suriye Görev Gücü bölgesinde yaşayan vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TİKA iş birliği ile 55 süt sağım makinesi dağıtımı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
Şanlıurfalı gazetecinin acı günü!
Veysel Polat ve İshak Polat'ın kız kardeşi, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Fidan'ın eşi Semra Fidan (Polat) hayatını kaybetti.
Beyazgül’den Büyükşehir Belediyesinin borcuna ilişkin yeni açıklama
Geçmiş dönemin borcunu 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL olarak açıklayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, eski başkan Zeynel Abidin Beyazgül'den bir yanıt daha geldi. Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart 2024 tarihi itibari ile alacak- borç mahsubu yapıldıktan sonra toplam borcu 2.800.000.000 TL’dir” açıklamasında bulundu.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla yaralandı
Ceylanpınar’da düğünde, gelinin duvağını toplamaya çalışan 42 yaşındaki Zemzem Özdemir havaya açılan rastgele ateş sonucu ağır yaralandı. Cep telefonu kamerasına yansıyan olayda kadın hastaneye kaldırıldı. Jandarma, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Şanlıurfa’da bir haftadır aranıyor
Şanlıurfa’da yaşayan 21 yaşındaki Yunus Demirel, yaklaşık bir haftadır kayıp. Gece saatlerinde çalıştığı fabrikada mesaiden çıktıktan sonra Demirel’den bir daha haber alınamadı.
Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Başkan Canpolat’tan 1 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İşçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir çalışma hayatı geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Viranşehir’de öğretmenlere ödenecek maaş promosyonu belli oldu
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin maaş promosyonu 35 bin 525 TL’ye yükseldi. Banka promosyon ücretleri 15 Mayıs’ı takip eden 10 iş günü içerisinde personellerin hesaplarına yatırılacak.
Şanlıurfaspor’un kaderini belirleyecek 2 maç!
Trendyol 1. Lig'de ilk sezonunu geçiren Astor Enerji Şanlıurfaspor, son 3 maçta galibiyet alamayarak ligde kalma mücadelesinde geriledi. Önce Bandırmaspor ile berabere kalan sarı yeşilli ekip, sonrasında Bodrumspor’a kaybetti. Son olarak Şampiyon Eyüpspor'a 3-1 mağlup olan sarı-yeşilliler, puanını 34'e yükseltti ve küme hattından sadece 1 puan önde kaldı. Ligde kalmak için kritik 2 maça çıkacak olan Şanlıurfaspor, bu karşılaşmalarda galip gelerek ligde kalmayı başarabilecek mi?
Şanlıurfa’da jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek
Şanlıurfa’da jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihaleye çıkıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor U-15 Ligi’nde şampiyon
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Amatör U-15 Ligi’nde playoff final maçına çıktı. Maçın kazananını karşılıklı penaltı atışları belirledi.