Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı!
Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde her türlü yürüyüş, protesto ve basın açıklaması gibi eylem ve etkinliklerle, bu eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla gelen kişi ile araçların il sınırlarına girişinin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Coşkun: Öğretmen atama sürecindeki mülakata yer vermemeli
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının TBMM'ye sevk edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfalı Esra Kur’an-I Kerim'i parmak uçlarıyla hatim etti
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezinde eğitim gören görme engelli öğrenci Esra Deniz, 6 ciltten oluşan "Braille Alfabesi" yöntemiyle Kur’an-ı Kerim’i hatim etti.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Başkan Kuş’tan Anneler Günü mesajı
Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediyecilik hizmetlerinin odağında annelerin olduğunu söyledi. Başkan Kuş, yapılan yatırım ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini özelde ise annelerin mutluluğunu hedef aldığını ifade etti.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Kamuda tasarruf paketi pazartesi açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacaklarını duyurdu.
Gazze’deki anneler için toplandılar!
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Teşkilatı, Gazze’de Anneler Günü kutlayamayan anneler için açıklama yaptı.
81 ilde adliye ve cezaevlerine personel alımı yapılacak!
Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra adaylar, personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Öğretmenler bugün iş bırakıyor
Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler bugün iş bırakıyor. Okulların bugün tatil olduğu iddiasına ilişkin MEB yetkilileri açıklama yaptı. İddialar yalanlanırken bugün okulların açık olacağı vurgulandı.
Şanlıurfa’da minikler Kur'an'a geçti
Birecik İlçe Müftülüğü Bekir Barış 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin mevcut borç durumu detayları açıklandı
Seçimlerin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde, belediyenin mevcut borç durumu “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” çerçevesinde şeffaf belediyecilik ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme açısından açıklandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 11 milyar 219 milyon 681 bin 442 TL borcu var.
Eyyübiye Belediyesinin botanik parkı açılışa hazırlanıyor
Eyyübiye Belediyesince yapımı tamamlanan Batıkent TOKİ Mahallesi Botanik Parkı açılışa hazırlanıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borcu belli oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin borcu açıklandı. 31 Mart’ta AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen belediyenin borcu görenleri şoke etti. İşte Büyükşehir Belediyesinin dudak uçuklatan borcu…
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Şanlıurfa'da başıboş köpekler tehlike saçıyor
Haliliye’de sürü halinde dolaşan sokak köpekleri tehlike saçıyor. Okul saatinde sokakta sürü halinde dolaşan köpekler çocuklar ile çocuklu aileleri zor durumda bırakıyor. Köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşlar bu köpeklerin toplatılıp hayvan barınaklarında bakılmasını istiyor.
Öğretmen atamasında sayı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak. En fazla sınıf öğretmenliği branşı için atama yapılacak.
Harran’da gençler hayallerine kavuşuyor
Harran Belediyesi tarafından eğitimlerin devam ettiği BESYO ve POMEM kurslarına katılan gençler, hayallerine hazırlanıyor. Antrenörler eşliğinde parkurlara hazırlanan gençler, ücretsiz olarak verilen eğitim kayıtlar devam ediyor.
Harran’daki fotoğraf yarışması sonuçlandı
Harran Kaymakamlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen geleneksel fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada birbirinden güzel fotoğraflar ödül aldı.
Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi.