Arama
Arama Sonuçları
Eyyübiye’de son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Amirliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleriyle birlikte yapılan kontrollerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürüne imha edilmek üzere el koydu. Hijyen ve gıda güvenliği kurallarını ihlal eden işyeri sahiplerine kanuni işlem uygulayan ekiplerin denetimlerinin sıklaşarak artacağı belirtildi.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Harran’da rezene ekimi yapıldı
Şanlıurfa’da pamuk, mısır ve buğday gibi geleneksel ürünlerin girdi maliyetlerinin artması ve verim düşüşü, çiftçileri alternatif ürünlere yöneltti. Bu yıl Harran bölgesinde ilk kez 1000 dekar üzerinde bir alana tıbbi aromatik bitki olan rezene ekimi yapıldı.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa’da şeker fasulyesinin ilk defa ekimi yapıldı
Şanlıurfa’da ilk defa ekimi yapılan şeker fasulyesi tarlasını ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, devletin hibe ve destekleri sayesinde Şanlıurfa’da daha kaliteli ve verimli ürün alınacağını söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anneler Günü mesajında, "Annelerimiz, hayatımızın en değerli hazineleridir. Başta aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli şehit anneleri olmak üzere, bu eşsiz hazineye sahip çıkmalı, annelerimize verdiğimiz kıymeti her fırsatta en güzel şekilde göstermeliyiz" sözlerine yer verdi.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize yönelik şiddete ilişkin düzenleme yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek" açıklamasını yaptı.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Şanlıurfa’da pamuk ekimi başladı
Türkiye'nin tarımsal üretiminin kalbi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pamuk ekim dönemi coşkuyla başladı. Beyaz altın olarak da bilinen pamuğun en önemli üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, ekim alanları her geçen yıl artıyor ve bu sene de Türkiye pamuk üretiminin yüzde 55'ini karşılayacak tarlalar pamuk tohumlarıyla buluşuyor.
Şanlıurfa'da Suriyeli vatandaşlara süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı!
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Suriye Görev Gücü bölgesinde yaşayan vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TİKA iş birliği ile 55 süt sağım makinesi dağıtımı gerçekleştirdi.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Şanlıurfaspor futbolcularından maddi sorunlara tepki
Şanlıurfaspor futbolcuları, sezon başından beri devam eden maddi sorunlara tepki göstererek bir açıklama yayımladı. Açıklamada, futbolcuların sözleşme gereği maç başı alacaklarının tamamının sezon sonuna bırakıldığı, yabancı futbolcuların maaşlarının ödenmediği ve hocalar ile klüp çalışanlarının da maaşlarının geciktiği belirtildi.
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Türkiye'nin nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon nisan ayında aylık bazda yüzde 3,18 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 69,80'e yükseldi.
Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı
Türkiye’nin etkin fuarcılık şirketleri arasında yer alan Us Fuar tarafından organize edilen Şanlıurfa İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla açıldı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Haliliye Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü aşevi hizmetiyle her gün 4 binden fazla vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyor.
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ihaleye çıktı
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü, yem karma mikseri, yem bunkeri, konveyör, tüp helezon, otomasyon sistemi, kumanda kulesi, kumanda otomasyon ve panosu, melas tankı ve melas hattı, yem sulama hattı ve su deposunu içeren merkezi yem hazırlama tesisi satın alımı için ihaleye çıktı.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.