Arama
Arama Sonuçları
Mehmet Akif İnan’ın kız kardeşi vefat etti
Şanlıurfalı şair, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın kız kardeşi Sevim İnan 80 yaşında hayatını kaybetti.
Kudüs'te şehit edilen Şanlıurfalı imamın cenazesi getiriliyor
Kudüs'te İsrail polisi tarafından vurularak şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan'ın cenazesi Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğince teslim alındı. Cenaze Şanlıurfa’ya getirilecek.
Başkan Kuş: Gençlere yönelik projelere büyük önem veriyoruz
Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı refakatinde, Türkiye-Almanya ülkelerarası iş birliği kapsamında Engagement Global’in sağladığı destekle gerçekleştirilen “Doğu-Batı: Bir Arada Yaşam İçin Yerel Yönetimler Arası Diyalog Forumu”nun 3. etabı, Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kuş: Gençlere yönelik projelere büyük önem veriyoruz
Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı refakatinde, Türkiye-Almanya ülkelerarası iş birliği kapsamında Engagement Global’in sağladığı destekle gerçekleştirilen “Doğu-Batı: Bir Arada Yaşam İçin Yerel Yönetimler Arası Diyalog Forumu”nun 3. etabı, Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Şanlıurfaspor başkanlığına aday olacağı iddia edilen Geçgel’den açıklama
Şanlıurfaspor'da 8 Haziran'da yapılacak Olağan Kongre öncesi, Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel'in kulüp başkanlığına aday olacağı yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Geçgel, bu iddialara yanıt verdi.
Şanlıurfa’da narkotik suçlardan aranan 437 şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından son 140 günde narkotik suçlardan dolayı aranan 437 şahıs gözaltına alındı.
Şanlıurfaspor’da kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfaspor Kulübü Olağan Kongresi’ni 8 Haziran günü yapma kararı aldı. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde kongre, 15 Haziran günü tekrar düzenlenecek.
Sanatçılar, yıldızlar ve ustalar Şanlıurfa'da buluşacak! 9 günde 300’den fazla etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Festival süresince yaklaşık 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik halkla buluşacak. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin ilk izlerini taşımasıyla da festivale ev sahipliği yapacak.
Sağlık çalışanları vergi sitemine karşı basın açıklaması düzenledi
Şanlıurfa Tabip Odası ve SES Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından alınan yüksek vergi oranına karşı ortak basın açıklaması düzenlendi. Yüzde 35’leri bulan vergi oranının yüzde 15’lere indirilmesini talep eden sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmediği sürece her hafta çarşamba günleri basın açıklaması yapacaklarını aktardı.
Şanlıurfa’da anız yakmalar devam ediyor
Şanlıurfa’da tüm uyarılara rağmen anız yakılması sonucu yaşanan yangınların sonu gelmiyor. Haliliye ilçesinde tarladaki anızların yakılması sonucu gökyüzünü dumanlar kapladı.
9 Günlük Kültürel Şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa'da!
Medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu 9 günlük muhteşem festival, her yaştan Urfalıya hitap eden çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle dolu bir program sunacak. Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'nın yeni turizm rotası müjdesini verdi. Terzi, “Sefertepe'den Karahantepe'ye uzanan 30 kilometrelik özel parkurda gerçekleştirilecek yürüyüş etkinliği ile Neolitik insanların izleri takip edilecek ve bu özel rota, yeni bir turizm destinasyonu olarak tanıtılacak.” dedi.
Haliliye Belediyesinden kadın kursiyerlere seminer
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevleri ve Hanımlar Konağından faydalanan kursiyer kadınlara, eğitimler verilmeye devam ediyor. Ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı ve aile tutumu ile kadına yönelik şiddet konularında seminerler düzenleniyor.
ŞUSKİ’den su faturalarının yüksek gelmesine izahat
Şanlıurfa’da son zamanlarda vatandaşların yüksek su faturası ödediklerine ilişkin şikayetleri bulunuyordu. ŞUSKİ, yüksek fatura gelmesinin sebebini açıkladı.
Şanlıurfa’da 17 yaşındaki genç erken tanı sayesinde kurtuldu
Siverek'te yaşayan 17 yaşındaki bir genç, dört gündür süren nefes darlığı şikayetiyle Siverek Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kardiyoloji uzmanları, hastanın aort damarında ciddi bir anevrizma (balonlaşma) ve aort kapağında ileri derece yetmezlik (kaçak) tespit etti. Durumun ciddiyeti nedeniyle hasta, acil olarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Döviz kurlarında hareketlilik sürüyor
Dolar ve euro kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Dolar kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya yatay seyirde başlamıştı. Dolar/TL 32.5 seviyesinin altında yatay seyir izlemeye devam ediyor. Dolar/TL'de bu sabah güne 32.20 seviyelerinde başladı. 22 Mayıs 2024 Çarşamba dolar ne kadar? Euro ne kadar? İşte güncel döviz kurları...
Gram altında fiyat değişti!
Altın fiyatlarında son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yeni haftaya rekorla başlayan gram altın, haftanın üçüncü işlem gününde düşüş eğiliminde. Altın fiyatları 22 Mayıs Çarşamba günü merak konusu oldu. Bugünün gram, çeyrek, yarım, tam ve Cumhuriyet altını fiyatlarının güncel alış ve satış fiyatları belli oldu. İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 22 Mayıs 2024 Çarşamba güncel altın fiyatları...
Devletten 3000 TL bayram harçlığı! Destek nasıl alınır, nereye başvurulur?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere müjdeli haber geldi. Kurban Bayramı yaklaşırken, bakanlık bu sene de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve bayram harçlığı desteği sağlayacak. Peki, bayram harçlığı nedir? Bayram harçlığı kimlere ödenir? İşte ayrıntılar…
Şanlıurfa'da şok uygulamalarda 44 aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından il genelinde gerçekleştirilen şok uygulamalarında 44 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca uygulamalarda trafik kurallarını ihlal eden 36 araca idari para cezası uygulandı.
Viranşehir’de genç kız intihar girişiminde bulundu- EK
Viranşehir’de iddiaya göre genç kız kendini 3'üncü katın penceresinden aşağı atarak intihar girişiminde bulundu.
Viranşehir’de genç kız intihar girişiminde bulundu
Viranşehir’de iddiaya göre genç kız kendini 3'üncü katın penceresinden aşağı atarak intihar girişiminde bulundu. O anlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
Ceylanpınar’da başkasının yerine ehliyet sınavına giren 12 şüpheli yakalandı
Ceylanpınar’da emniyet ekipleri tarafından başkasının yerine ehliyet sınavına giren 12 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa'da 3 bin 709 araca ceza kesildi
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından 1 haftada yapılan trafik denetimlerinde 9 bin 191 araç ve sürücü denetlenirken, kurallara uymayan 3 bin 709 araç ve sürücüye trafik idari para cezası kesildi.
Siverek’te ilaçlama makinesinin altında kalan hayatını kaybetti
Siverek’te tarlada devrilen ilaçlama makinesinin altında kalan 4 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da 140 günlük narkotik bilançosu açıklandı
Şanlıurfa’da emniyet müdürlüğü tarafından son 140 günde yapılan narkotik suçlarla mücadele operasyonlarının bilançosu açıklandı. Operasyonlarda 468 şahıs yakalanırken yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi.
Efendi Derneği Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı
Efendi Derneği, bu yılki Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Dernek, mazlum coğrafya Afrika'da ihtiyaç sahiplerine et yeme sevinci yaşatmaya devam ediyor. Dernek yetkilisi, ekibi ile birlikte Afrika'ya giderek hazırlıkları bizzat yerinde inceledi.
Eyyübiye’de 2 gün boyunca su kesintisi olacak
ŞUSKİ, Eyyübiye’de içme suyu arızasından dolayı birçok mahallede 2 gün boyunca su kesintisi yaşanacağını bildirdi.
Şanlıurfa merkezli operasyonda 8 organizatör tutuklandı
Şanlıurfa merkezli 4 ilde göçmen kaçaklarına yönelik operasyonda 8 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SOLOTÜRK Şanlıurfa’ya geliyor
Türk Hava Kuvvetlerinin gururu SOLOTÜRK, Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Buluşması kapsamında 26 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da gösteri yapacak.
Şanlıurfa’da biçerdöver biçim ücretleri belli oldu!
Şanlıurfa Ziraat Odası, 2024 yılı biçerdöver biçim ücretlerini açıkladı.
Bakan duyurdu: Ödemeler bugün başladı! 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik Aile ve Gençlik Fonu ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor." dedi.