Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa gastronomide yeni bir boyuta taşınıyor
Vali Hasan Şıldak, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında belirlenen lezzet duraklarının misafiri oldu. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl ile bir araya gelen Vali Şıldak, “Şanlıurfa lezzetlerinin tanıtımı ve canlandırılması adına çok önemli bir çalışma başlatıyoruz” dedi.
Şanlıurfalıların Hülya Koçyiğit sevgisini yağmur durduramadı
Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri olan usta sanatçı Hülya Koçyiğit, Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında bugün Şanlıurfalılarla buluştu. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen söyleşi sırasında bastıran yağmur sonrası, Hülya Koçyiğit ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven Şanlıurfalıları sahneye davet etti. Böylece program ara vermeden devam etti.
Şanlıurfa'da dokuz gün sürecek kültür şöleni
Şanlıurfa'da 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 2024 Türkiye Kültür Yolu Festivali, görkemli bir törenle başladı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, festivalin dokuz gün boyunca süreceğini ve sanat, kültür alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtirken tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti. Başkan Gülpınar ise festivalin Şanlıurfa'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Bakan Ersoy: Şanlıurfa şu anda dünya Neolitik Çağ araştırmalarının da merkezidir
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nin açılışında konuştu. Bakan Ersoy, festivalin binlerce sanatçının katılımıyla gerçekleşeceğini ve Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirtti. Festivalin Türk müziğinin önde gelen isimlerini ağırlayacağını vurgulayan Bakan Ersoy, etkinliklerin Şanlıurfa'nın farklı yönlerini tanıtmak üzere belirlenmiş 40 farklı noktada gerçekleştirileceğini açıkladı. “Şanlıurfa’ya da benzersiz bir turizm rotası kazandırmış oluyoruz” diyen Bakan Ersoy, festivale katılmak isteyenleri Şanlıurfa'nın mistik atmosferini keşfetmeye davet etti.
Şanlıurfa'daki dev festivalin başlayacağı saat belli oldu!
Şanlıurfa'da 9 gün boyunca sürecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci ayağı heyecanla bekleniyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yarın saat 10.00'da Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde başlayacak.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Harran Üniversitesinde bilim şenliği
Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) ile Haliliye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde düzenlenen "Bilim Şenliği ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği" öğrenciler ve veliler tarafından ilgi gördü.
Göbeklitepe ay ışığında da keşfedilebilecek!
Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa'yı tarihi ve kültürel bir şölene dönüştürecek. Festival boyunca yoğun ilgi görmesi beklenen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Göbeklitepe, gece geç saatlere kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sayede, tarihi atmosferi gece de yaşamak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunacak.
Sanatçılar, yıldızlar ve ustalar Şanlıurfa'da buluşacak! 9 günde 300’den fazla etkinlik
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Festival süresince yaklaşık 40 ayrı noktada 300’den fazla etkinlik halkla buluşacak. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin ilk izlerini taşımasıyla da festivale ev sahipliği yapacak.
9 Günlük Kültürel Şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa'da!
Medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu 9 günlük muhteşem festival, her yaştan Urfalıya hitap eden çeşitli etkinlikler ve sürprizlerle dolu bir program sunacak. Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'nın yeni turizm rotası müjdesini verdi. Terzi, “Sefertepe'den Karahantepe'ye uzanan 30 kilometrelik özel parkurda gerçekleştirilecek yürüyüş etkinliği ile Neolitik insanların izleri takip edilecek ve bu özel rota, yeni bir turizm destinasyonu olarak tanıtılacak.” dedi.
Haliliye Belediyesinden kadın kursiyerlere seminer
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevleri ve Hanımlar Konağından faydalanan kursiyer kadınlara, eğitimler verilmeye devam ediyor. Ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı ve aile tutumu ile kadına yönelik şiddet konularında seminerler düzenleniyor.
Eğitim konserleri için Şanlıurfa’ya gelecekler
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, 19 -25 Ekim 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Harran ve Siverek ilçelerine bağlı merkez ve köy okullarında eğitim konserleri gerçekleştirecek.
Başkan Canpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Spor, sanat, eğitim faaliyetlerimizi gençler için sunmayı aslî vazife olarak kabul ediyoruz” dedi.
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Londra'daki fuarda Şanlıurfalı fotoğrafçının eserleri sergilenecek
İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü fotoğrafçılık fuarında bu yıl Şanlıurfalı fotoğrafçı Sinem Dişli’nin koleksiyonunda yer alan Göbeklitepe, Soğmatar ve Urfa güllesi eserleri de sergilenecek.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Şanlıurfa’da culha kursu için kayıtlar sürüyor
Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatlarını yaşatan Haliliye Belediyesi, coğrafi işaret belgesi alınan culha sanatını tanıtmaya devam ediyor. Culha Atölyesi ile yeni ustalar yetiştirilmesi hedeflenirken, kurs kayıtları da sürüyor.
Vali Şıldak Suruç'ta vatandaşları ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak, gün boyu Suruç'ta çeşitli temaslarda bulundu. Çarşı merkezinde esnafı ziyaret eden Vali Şıldak, okullarda da öğrencilerle bir araya geldi.
Haliliye’de kadınlar milletevlerinde meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki milletevleri, kadınların meslek öğrendiği adres oluyor. Kursiyerlere aile ekonomilerine katkı sunabilecekleri ve kendilerini geliştirecekleri alanlar sunulurken, çocukları da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
İstanbul’da 11 Nisan kutlamaları yapıldı
İstanbul'da, Şanlıurfa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da katıldı.
Şanlıurfalı gençler ŞANMEK ile geleceğe hazırlanıyor
Şanlıurfalı gençler Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ŞANMEK’te geleceğe hazırlanıyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler eğitim merkezlerinde bulamadıkları imkanları ŞANMEK’te bulduklarını söylediler.
Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde meslek öğrenen kadınlar, bir yandan yeni hobiler kazanırken bir yandan da aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
Kadim Uygarlıkların Ayak İzleri Sizlerin Objektifinden Yansısın!
Harran Kaymakamlığı ve Harran Belediyesi tarafından “3. Geleneksel Her An Harran Fotoğrafçılar Maratonu” Düzenlenecektir.
Valilik Kupası Koro ve Halk Oyunları yarışması düzenlenecek
ŞURKAV “Tek Ses İki Hareket Projesi” kapsamında okullar arası Valilik Kupası koro ve halk oyunları yarışmalarının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.
BAŞKAN BAYDİLLİ BERBERLER VE KUAFÖRLERLE İFTARDA BULUŞTU
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli toplumun her kesimiyle buluşmalarını sürdürürken, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren berberler ve kuaförlerle de iftar programında bir araya geldi