Arama
Arama Sonuçları
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor
Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan 3 adet sıfır atık market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir evsel atıklarını topluyor. Kart sisteminin uygulandığı market ile vatandaşların aldıkları puan karşılığında temizlik ürünleri veriliyor.
Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı!
Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.
Siverek’te boğulma vakası! Kurtarılamadı
Siverek’te iddiaya göre serinlemek için sulama göletine giren 21 yaşındaki Mustafa Durdu boğularak yaşamını yitirdi.
Düz görmeye başladı: Şanlıurfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk
Şanlıurfa'da yaşayan ve 68 yıldır gözleri şaşı olan İsmail Çobanlı Harran Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan başarılı şaşılık operasyonuyla dünyayı düz görmeye başladı.
Altın yükselişe geçti
Altın fiyatlarında son durum yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından merak ediliyor. Hafta başından bu yana inişli çıkışlı bir seyir izleyen altın piyasası, TCMB faiz kararı sonrası yakından takip ediliyor. Banka dün faizleri sabit tuttuğunu belirtti. Faiz kararının ardından gram altın ve çeyrek altın fiyatları da yeniden konumlandı. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? İşte 26 Nisan 2024 Cuma Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın altın fiyatları...
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?
Dolar ve euro, Türkiye'de döviz girdisi nedeniyle birçok ürün ve hizmetin fiyatında belirleyici durumda. Haliyle dolar ve euro kuru her gün en çok merak edilen konuların başında geliyor. Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Güncel dolar ve euro fiyatları ne? İşte 26 Nisan 2024 Cuma gününe ilişkin döviz kuru fiyatları…
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Dolar ve euroda günün ilk rakamları belli oldu
Dolar kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Güncel dolar ve euro fiyatları ne? İşte 25 Nisan 2024 Perşembe gününe ilişkin döviz kuru fiyatları…
Karaköprü Belediyespor şampiyonluk kupasına kavuştu!
TFF 3. Lig 3. Grup'ta ligin bitimine bir hafta kala grubunu birinci sırada bitirmeyi garantileyen Karaköprü Belediyespor kupasına kavuştu. Kupa kaptan M. Raşit Şahingöz'ün ellerinde yükseldi.
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.
Yerli turistlerin yurt içi seyahat harcamaları arttı
Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı.
Karaköprü'de sıkışmalı trafik kazası! 1 yaralı
Karaköprü’de iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir şahıs araçlardan birinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan şahıs ambulansla hastaneye götürüldü.
Fiyatlar yine değişecek! Bu kez indirim geliyor
Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Akaryakıt fiyatları perşembe günü değişecek. Motorine indirim bekleniyor. İşte detaylar…
Eyyübiye’de bir çocuk ağacı ateşe verdi
Eyyübiye’de bir çocuk Millet Bahçesinde bulunan ağaçlardan birini, bilinmeyen bir nedenden dolayı ateşe verdi. Ağaçtan dumanların kalktığını gören görevli ve çevredeki vatandaşlar yangına müdahale etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Gram altın haftaya düşüşle başladı
Yatırımcılar için güvenli bir liman olan altın, Orta Doğu'da yaşanan son dakika gelişmelerinden etkileniyor. Geçen haftayı yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar ve vatandaşlar için güncel altın fiyatlarına ilişkin detaylar haberimizde! İşte Şanlıurfa Kuyumcular Odası’nın 22 Nisan 2024 Pazartesi günü altın fiyatları...
Haliliye’de ağaçta mahsur kalan güvercin kurtarıldı
Haliliye'de, ayaklarına ip dolanması sonucu ağaçta mahsur kalan bir güvercin, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Urfa’da ‘Esemkulu Pilav Günü’ etkinliği yapıldı
Türkiye’de ilk fıstık ağacının da ekildiği ve Urfa Fıstığının anavatanı sayılan Esemkulu Mahallesinde geleneksel hale gelen pilav günü etkinliğinin 81’incisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Karaköprü Belediyespor şampiyon oldu!
TFF 3. Lig 3. Grup 29. hafta karşılaşmasında Karaköprü Belediyespor sahasında Osmaniyespor’u konuk etti. Karşılaşma 2-1 kırmızı siyahlı ekibin galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla beraber Urfa ekibi ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantilerken tarihinde, ilk kez TFF 2. Lig'de mücadele edecek.
Karaköprüspor şampiyonluk maçına çıkıyor
TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karaköprüspor, bugün saat 15.00’te başlayacak Osmaniyespor maçından 1 puan bile alması halinde bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Karşılaşmada ilk 11’ler belli oldu.
Haliliye’de 28 yaşındaki adam apartmandan atlayarak hayatını kaybetti!
Haliliye’de 28 yaşındaki Abdulselam Genç bir apartmanın teras katından atlayarak intihar etti.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Bozova’da göçük meydana geldi: Bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı – EK
Bozova’da bir işçi kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük altında kalarak hayatını kaybetti.
Bozova’da göçük meydana geldi: Bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Bozova’da bir işçi kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük altında kalarak hayatını kaybetti.
Haliliye Belediyesi ulu çınarların gönüllerine dokunuyor
Haliliye Belediyesi bünyesinde sürdürülen evde bakım hizmeti ile yaşlı ve kimsesiz vatandaşların haneleri temizlenerek, saç ve sakal tıraşı hizmeti ile kişisel bakımları gerçekleştiriliyor.
Harran Üniversitesi Hastanesinde 13 yaşındaki seckel sendromlu hastaya başarılı beyin ameliyatı!
Şanlıurfa’da doğuştan Seckel Sendromlu ve beyninde baloncuk (anevrizma) olan 13 yaşındaki Yusuf Özel, Harran Üniversitesi Hastanesinde sağlığına kavuştu.
Çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu
Türkiye'nin çocuk nüfusu, 2023 sonu itibarıyla 22 milyon 206 bin olarak belirlendi. Çocuklar, ülke nüfusunun yüzde 26'sını oluştururken, illerin toplam nüfusları içindeki çocuk nüfus oranları incelendiğinde, 2023 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan il, yüzde 44,4 ile Şanlıurfa oldu.