Arama
Arama Sonuçları
Eyüp Peygamber makamında çevre düzenlemesi yapılacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camiinde incelemelerde bulunarak alanda yapılacak çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgi aldı.
17 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç-14' operasyonu: 36 gözaltı
17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen "Kıskaç-14" operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı
Türkiye’nin etkin fuarcılık şirketleri arasında yer alan Us Fuar tarafından organize edilen Şanlıurfa İnşaat ve Yapı Dekorasyon Fuarı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla açıldı.
Şanlıurfa’da öğrenciler oturma eylemi başlattı
ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Harran Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde oturma eylemi başlatarak Filistin eylemlerine destek veriyor.
Şanlıurfalı sporcular 15 madalya ile rekor kırdı
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Şanlıurfalı sporcular 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Mikrobiyal gübre ile Şanlıurfa tarımında sürdürülebilir gelecek!
Türkiye’de resmi olarak satılan gübrenin yaklaşık yüzde 10’u ile kimyasal ilaçların yüzde 5’inin Şanlıurfa’da tüketildiğine dikkati çeken Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, bunun yer altı suları için tehlike oluşturduğuna dikkati çekti. “Şanlıurfa’da yer altı suları için tehlike çanları çalmaya başladı, belki de geçiyor” diyen Aksoy, “Bu kadar çok kimyasal gübre, bu kadar çok kimyasal ilaç ve kadar çok kimyasalla muhatap olan toprağın çoraklaşması ve ölmesi kaçınılmaz olur” dedi. Aksoy, bu noktada mikrobiyal gübrelerin çözüm olabileceğine de vurgu yaptı.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Birecik’te çöp evden 3 kamyon çöp çıktı
Birecik’te belediye ekiplerinin 6-7 ay önce çöp yığını attıkları yabancı uyruklu bir kadına ait evden 3 kamyon daha çöp çıkarıldı.
Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.
Şanlıurfa'da 1 Mayıs kutlandı
Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, birçok siyasi parti ve STK’nın katılımıyla 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Polis eşliğinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından halaylar çekildi.
Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip için taziye düzenlenecek
İşgal altındaki Kudüs’te İsrail polisinin şehit ettiği Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan ile ilgili Şanlıurfa Müftülüğü bir açıklama yayımladı. Açıklamada Saklanan’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 28 Nisan’da düzenlediği dört günlük Kudüs ziyaret turuna katıldığı, bu ziyaret sırasında yaşanan çatışmada İsrail polislerinin silahla müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Saklanan’ın taziyesinin nerede yapılacağı belli oldu.
Nisan ayı eğitim değerlendirme toplantısı Siverek'te yapıldı
Şanlıurfa’da her ay yapılan eğitim değerlendirme toplantısının adresi bu kez Siverek ilçesi oldu.
Başkan Mehmet Kuş: İşçimizin yanında olmaya devam edeceğiz
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında, “Başta Eyyübiye Belediyesi çalışanları olmak üzere, helal kazanç için alın teri döken tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
Eşiyle beraber Şanlıurfa’dan Adıyaman’a giden kadın eşi tarafından öldürüldü
Şanlıurfa’dan Adıyaman’a tatil için giden Esra Yıldız ve A.Y., burada bir eve yerleştiler. Gece saatlerinde A.Y., bıçakla önce eşinin boğazını kesti daha sonra kalbinden bıçaklayarak iki çocuğunun annesini öldürdü.
Başkan Canpolat’tan 1 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İşçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir çalışma hayatı geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 42 tutuklama
Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda 42 şüpheli tutuklandı.
Şanlıurfa’da hacı adaylarına seminer
Şanlıurfa’da hac döneminde kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.
Şanlıurfa’da açıklanan sulama fiyatlarının ardından çiftçiler tepkili
DSİ Şanlıurfa’da sulama sezonuna az bir zaman kala 2024 yılı sulama ücretlerini açıkladı. Açıklamanın ardından Suruç’ta bulunan çiftçiler fiyatlardan şikayetçi. Çiftçiler fiyatlarda indirime gidilmesini talep ederek Tarım ve Orman bakanlığına gideceğini açıkladı.
Vali Şıldak öğretmenlere çağrıda bulundu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sanat ve kültürün her alanında faaliyetlerin yapıldığı Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi’nin başarılı çalışmalar yaptığını belirterek öğretmenleri bu merkezden faydalanmaya çağırdı.
Şanlıurfalı 23 yaşındaki hemşire Osmaniye’de hayatını kaybetti!
Şanlıurfalı 23 yaşındaki hemşire Tuğçe A. Osmaniye’de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Tuğçe A.’nın bugün doğum günün olduğu öğrenildi.
Başkan Kuş başarısının sırrını açıkladı!
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tekrar seçilmesinin ardından yaptığı basın toplantısında belediyenin son beş yıldaki projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Kuş, belediyenin personel sayısının artışına ve borç durumuna değinerek, özellikle yeşil alan ve konut projelerine odaklanacaklarını belirtti. Başkan Kuş ayrıca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacaklarını ve hizmet odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.
Siverek’te 12 yıl hapsi bulunan firari yakalandı!
Siverek’te uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 12 yıl hapis cezası bulunan firari JASAT ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.
Viranşehir Belediyespor şampiyonluğunu ilan etti
Sahasında ağırladığı Kilisspor’u 7-0 yenen Viranşehir Belediyespor, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig’e yükseldi. Böylelikle Viranşehir’in 37 yıllık 3. Lig hasreti sona erdi.
Şanlıurfaspor evinde mağlup oldu
Trendyol 1. Lig’de kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor, ligin 32. haftasında kendi sahasında lider Eyüpspor’a mağlup oldu:1-3.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Şanlıurfa kira getirisi yüksek iller sıralamasında 5. sırada
En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir belli oldu. İstanbul ve İzmir son verilere göre en yüksek kira getirisinde ilk 10 il arasına giremezken Şanlıurfa listede 5’inci sırada yer aldı.
Eyyübiye’de firari hükümlü yakalandı
Eyyübiye’de hükümlünün veya tutuklunun kaçması ve ikametten hırsızlık suçlarından hakkında 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası bulunan A.Ş. isimli şahıs gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da 25 yıl hapis cezası olan firari yakalandı
Ceylanpınar’da 25 yıl 20 ay kasten öldürme suçundan aranan firari şahıs JASAT ekiplerince yapılan operasyon sonucunda yakalandı.