Arama
Arama Sonuçları
Meteoroloji’den Şanlıurfa için toz taşınımı uyarısı
Suriye’den gelen toz kütlesi Şanlıurfa ve çevre illerde bugün etkili olacak. Meteoroloji de Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısında bulundu.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Şanlıurfa dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 48 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli Şanlıurfa dahil 13 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik jandarma tarafından düzenlenen "sibergöz-35" operasyonları kapsamında 48 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Düz görmeye başladı: Şanlıurfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk
Şanlıurfa'da yaşayan ve 68 yıldır gözleri şaşı olan İsmail Çobanlı Harran Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan başarılı şaşılık operasyonuyla dünyayı düz görmeye başladı.
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
Meteoroloji'den Şanlıurfa için 'sarı' uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji'nin 26 Nisan hava durumu raporuna göre Şanlıurfa dahil 35 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda toz taşınımı beklendiği bildirilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Harran Üniversitesi Hastanesi’nden 25 Nisan Dünya Sıtma Günü mesajı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Birecik’teki feci kazanın görüntüleri ortaya çıtı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında 26 yaşındaki doktor Mustafa Güder hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı. Feci kazanın bir benzin istasyonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Haliliye Belediyesi ile altyapı çalışmaları sürüyor
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, stabilize yol çalışmalarıyla Uzunköy Kırsal Mahallesinde konforlu yolları hizmete sunarken, kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla İmam Bakır Mahallesinde ise altyapıyı iyileştiriyor.
Büyükşehirde Çevre Koruma Daire Başkanı değişti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde üst düzey görev değişiklikleri devam ediyor. Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Kaytan görevden alınırken yerine getirilen isim belli oldu. Beltaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına ise yeni isim atandı.
Birecik'te zincirleme kaza! 7 yaralı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında araçlar hurdaya döndü. 7 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan 2’sinin durumu ağır. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri de doktor.
Sık görülen koroner damar hastalıkları Şanlıurfa’da tartışıldı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıp Girişimsel Kardiyoloji ve Online Kardiyoloji Kulübü iş birliğiyle ile koroner çatallanma (bifurkasyon) darlıklarına müdahale girişimleri, yapılan seminerde tartışıldı.
Ceylanpınar’da 4 motosiklet trafikten men edildi
Ceylanpınar’da trafik şubesi ekipleri tarafından 183 motosiklet ve sürücü denetlendi. 39 motosiklete cezai işlem uygulanırken, trafik kurallarına uymayan 4 motosiklet ise trafikten men edildi.
Şanlıurfa Valiliğinden toz taşınımı uyarısı
Şanlıurfa Valiliği, bölgeyi etkilemesi beklenen toz taşınımı karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
İddialar sonrası ŞUSKİ su analiz raporunu paylaştı
Şanlıurfa’da son günlerde bazı bölgelerde içme suyunda tat ve koku şikâyeti iddiaları dile getiriliyordu. Şikayetlerin ardından söz konusu bölgelerden numune alan ŞUSKİ ekipleri, suda herhangi bir uygunsuzluğun tespit edilmediğini bildirdi.
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.
Şanlıurfa’da çeltik tohumu toprakla buluştu
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da Karacadağ eteklerinde üretilen doğal çeltik üretimi için toprağa tohum serpilmeye başlandı. İlk çeltik tohumunu yere serpen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, “Volkanik su ile organik bir şekilde üretilen pirinç türü içerisinde hiç bir katkı maddesi ve kimyasal ilaç kullanımı bulunmamaktadır” dedi.
Vali Hasan Şıldak'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Şıldak, “Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın sevgi dolu yürekleri, umut dolu bakışları, geleceğe olan inançları, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak en büyük motivasyondur.” dedi.
Şanlıurfa’da toplu taşıma 23 Nisan’da ücretsiz
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kentte şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.
Şanlıurfa’daki tüyler ürperten cinayette kadın detayı
Karaköprü’de bahçesindeki konteynerde çıkan yangında cesedi bulunan 43 yaşındaki Şakir Topçu'nun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Topçu’nun gözaltına alınan arkadaşı Adem Güzey’in ifadesinde, imam nikahıyla yaşadığı ve kısa süre önce ayrıldığı kadınla Topçu’nun ilişkisinin olduğunu öğrendiğini, bu nedenle de onu öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Şanlıurfa'da 2 milyon fide çiftçilere ücretsiz dağıtıldı!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında ürettiği 2 milyon sebze fidesini çiftçilere dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Başkan Gülpınar, Şanlıurfa'nın tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekerek, “. Tarımda marka şehir olduğumuzu bütün Türkiye ve dünyaya göstermek zorundayız” dedi. Ayrıca Gülpınar, 50 bin adet fıstık, 35 bin adet yağlık zeytin fidesi üretimi için çalışmalara başladıklarını da müjdeledi.
Vali Şıldak’tan müjdeli haber!
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Karaköprüspor şampiyonluk maçına çıkıyor
TFF 3. Lig 3. Grup lideri Karaköprüspor, bugün saat 15.00’te başlayacak Osmaniyespor maçından 1 puan bile alması halinde bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Karşılaşmada ilk 11’ler belli oldu.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.
Salih Ekinci’den Viranşehir’in borcu için açıklama geldi
Viranşehir Belediyesi eşbaşkanları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, belediyenin borcunu 421 milyon 780 bin L olarak açıkladıktan sonra Viranşehir eski Belediye Başkanı Salih ekinciden açıklama geldi.
Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları için mama üretimine başladı
Sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek. Sokakların sevimli dostlarına yönelik başlatılan mama üretimi ile Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayacak.
Vali Şıldak Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
Birecik’te kelaynaklar için brandalı koruma
Birecik’te üretim istasyonunda, nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan koruma altında bulunan kelaynakların yavruları yumurtadan çıktı. Kelaynak yavrularının yuvadan düşüp ölmemesi için yuva altlarına branda çekildi.
Şanlıurfa’da buz satıcıları sezonu erken açtı
Şanlıurfa’da yaz bu yıl erken geldi. Sıcaklıkların şimdiden etkili olduğu kentte termometreler çoktan 30 dereceleri gördü. Şanlıurfalıların sıcak havada tükettiği ürünlerden olan buzun satışlarına dolayısıyla bu yıl erken başlandı. Buz üretimi yapan esnaf Muhammed Demir, sıcaklıklardan dolayı sezonu erken açtıklarını belirtti. Bu yıl buz fiyatları artan maliyetlerden dolayı neredeyse iki katına çıktı.