Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Şanlıurfa’da da kutlamaların adresi Haliliye ilçesindeki Kasaptaşı Parkı.
Eğitim konserleri için Şanlıurfa’ya gelecekler
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, 19 -25 Ekim 2024 tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Harran ve Siverek ilçelerine bağlı merkez ve köy okullarında eğitim konserleri gerçekleştirecek.
Vali Şıldak’tan 19 Mayıs mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Canpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Spor, sanat, eğitim faaliyetlerimizi gençler için sunmayı aslî vazife olarak kabul ediyoruz” dedi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş’tan 19 Mayıs mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, Türkiye’nin en genç ilçesi Eyyübiye’de gençleri daha ileriye taşıma sorumluluklarını olduğunu anımsatarak tüm gençlerin bayramını kutladı.
Hükümlü ve tutuklulara 19 Mayıs'ta açık görüş imkanı tanınacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa dahil ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açık görüş imkanı tanınacağını bildirdi.
Bakan Göktaş duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı
Bakan Bolat açıkladı: Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, stokçulukla mücadelede yeni adımlar atacaklarını duyurdu. Bolat, “Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası geliyor altı güne kadar. Kapatma cezası da uygulanacak.” dedi.
Bekir Bozdağ Şanlıurfa'ya geldi
TBMM Başkan Vekili ve AK Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, bir hafta aranın ardından yeniden Şanlıurfa’ya geldi.
Yavuz Bingöl konser için yeniden Şanlıurfa’ya geliyor
Şanlıurfa’da geçen yıl düzenlenen konserine sadece 8 kişinin katılması nedeniyle sahneden inip konserini iptal eden Yavuz Bingöl bir kez daha Şanlıurfa’ya geliyor. Şanlıurfalıların o günlerde tepkisini çeken ünlü türkücü, bu kez Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında 30 Mayıs Perşembe akşamı Arkeoloji Müzesi önünde konser verecek.
Şanlıurfa’da yürüyüş ve konser iptal edildi!
Karaköprü Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği kortej yürüyüşü ve konser, Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan 4 günlük yasaklama kararı gerekçesiyle iptal edildi.
Karaköprü Belediyespor’da yine kongre ertelendi
Karaköprü Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurul Kongresi yine ertelendi. Daha önce 17 Mayıs’a ertelenen kongre bugün yine yeterli çoğunluk sağlanamadığından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.
Şanlıurfa’da konut satışı azaldı
Türkiye genelinde konut satış sayısı nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalarak 75 bin 569 oldu. Şanlıurfa’da da söz konusu ayda konut satışı azalış gösterdi. Kentte mart ayında 2 bin 3 olan konut satışı nisanda bin 567’ye geriledi.
Dolar ve euro fiyatları yükselişte
Dolar ve euro kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Peki, dolar ve euro kuru haftanın son işlem gününde ne kadar? 17 Mayıs 2024 Cuma günü itibarıyla dolar ve euro kuru belli oldu. İşte güncel fiyatlar...
PFDK cezaları açıkladı!
PFDK kararlarını duyurdu. Bu kapsamda Şanlıurfaspor’a Manisa Futbol Kulübü müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle toplamda 240 bin TL para cezası verdi.
Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı 100 bin öğrenciye eğitim
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü TBM (Türkiye Bağımlılık Mücadele) projesi kapsamında 2023- 2024 eğitim öğretim yılında yaklaşık olarak 100 bin öğrenciye bağımlılık ile ilgili eğitim verdiler.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa’nın 2023 trafik kazası bilançosu açıklandı
TÜİK’in açıkladığı Şanlıurfa’nın 2023 yılına ilişkin trafik kazası bilançosunu korkuttu. Geçen yıl Şanlıurfa’da 11 binden fazla kaza meydana gelirken bunların 4 bin 780’i ölümlü-yaralanmalı kaza olarak kayıtlara geçti. Bu kazalarda 144 kişi yaşamını yitirirken, 7 bin 700’den fazla kişi de yaralandı.
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Canan Karatay’dan çay uyarısı
Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer de çay içmenin zehirli olabileceğini iddia etti. İşte, Canan Karatay'ın uyarısı...
Türk Hava Yolları, Taş Tepeler Projesi'nin ana sponsoru oldu
THY, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkıda bulunarak, 12 arkeolojik alanı kapsayan Şanlıurfa’daki Taş Tepeler Projesi'nin 2024-2029 yılları arasındaki ana sponsoru oldu.
Şanlıurfa’da sığırların bulunduğu tır devrildi
Uruguay'dan ithal edilerek Türkiye’ye getirilen ve buradan da Irak'a gitmekte olan angus cinsi sığırların bulunduğu bir tır Şanlıurfa otoban yolunda kaza yaparak devrildi. Kazada bazı anguslar telef oldu.
ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?
ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.
Şanlıurfa’da ebeler eğitime alındı
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Gebeyi ilk karşılama doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, doğumda doğru bilinen yanlışlar, postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Akraba evliliği rekoru Şanlıurfa’nın
Türkiye’de 2023 yılında tüm evlilikler içinde akraba evliliği oranın en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa’da dikkat çeken anadil araştırması!
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, Şanlıurfa dahil 16 ilde ‘Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan anadillerinin kullanım düzeyiyle’ ilgili araştırma yaptı.
Vali Şıldak firik hasadına katıldı
Dünya Firik Buğdayı rekoltesinde ikinci sırada yer alan Türkiye’nin üretim merkezi Şanlıurfa’da hasat dönemi başladı. Tarlada üreticiyi ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, hasada katılarak sezonun hayırlı olmasını diledi.