Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te işgalci İsrail polisi tarafından şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan için ülke genelinde birçok il ve ilçede cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Şanlıurfa’da da cuma namazı sonrası basın açıklaması yapıldı.
Şanlıurfalı kaymakamın görev yeri belli oldu!
6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği Hatay’ın Samandağ ilçesine yaraların sarılması ve depremin izlerinin silinmesi için koordinatör kaymakam olarak atanan Şanlıurfalı Kaymakam İbrahim Ergin, 10 ay süren görev süresinin ardından Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine kaymakam olarak atandı.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi yüzlerce aileye umut oldu
Bölgede kamu hastaneleri arasında ilk açılan merkez olma özelliği taşıyan Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerin umudu oldu. Prof. Dr. Sak, 8 yılık süreçte yüzlerce ailenin çocuk sahibi olmasına vesile olduklarını söyledi.
Şanlıurfalı sporcular 15 madalya ile rekor kırdı
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından Elazığ’da gerçekleştirilen Havalı Silahlar Egemenlik Bölge Şampiyonası yarışmasına katılan Şanlıurfalı sporcular 15 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.
Kudüs şehidi Şanlıurfalı imam için Eyyüp Peygamber Camii'nde gıyabi cenaze namazı
Kudüs’te İsrail askerleri tarafından dün öldürülen Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan ve tüm şehitler için Şanlıurfa’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı imam hatip için taziye düzenlenecek
İşgal altındaki Kudüs’te İsrail polisinin şehit ettiği Şanlıurfalı imam hatip Hasan Saklanan ile ilgili Şanlıurfa Müftülüğü bir açıklama yayımladı. Açıklamada Saklanan’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 28 Nisan’da düzenlediği dört günlük Kudüs ziyaret turuna katıldığı, bu ziyaret sırasında yaşanan çatışmada İsrail polislerinin silahla müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Saklanan’ın taziyesinin nerede yapılacağı belli oldu.
Yeni Kudüs şehidi Eyyübiyeli Hasan Saklanan
Kudüs’te İsrail polisini bıçaklayan ve vurularak öldürülen kişinin Şanlıurfalı Hasan Saklanan olduğu ifade edildi.
Şanlıurfalı 23 yaşındaki hemşire Osmaniye’de hayatını kaybetti!
Şanlıurfalı 23 yaşındaki hemşire Tuğçe A. Osmaniye’de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Tuğçe A.’nın bugün doğum günün olduğu öğrenildi.
Erbakan’dan Şanlıurfalılara teşekkür
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına katıldı. Başkan Gülpınar, ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ dedi.
Vali Şıldak duyurdu! Motosiklet denetimleri artırılıyor
Şanlıurfa'da sosyal medyada sıkça gündeme getirilen motosiklet kullanımı kaynaklı kazalarla ilgili Vali Hasan Şıldak, ilgili birimlere talimatını verdi ve gelişmeyi vatandaşlara duyurdu.
İstanbul’da 11 Nisan kutlamaları yapıldı
İstanbul'da, Şanlıurfa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da katıldı.
Uzmanı Şanlıurfalıları ölümcül virüse karşı uyardı
Şanlıurfa'da yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle açık havada vakit geçirme isteği artarken, piknik alanları, bahçeler, bağlar ve ormanlık alanlar vatandaşların akınına uğruyor. Şanlıurfa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, sıcaklarda ortaya çıkan ve ölümcül olabilen kene ve benzeri haşerelere karşı ne gibi önlemler alınabileceğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
Şanlıurfa'da sıcak hava dalgası! Vatandaşlar gölgelik alanlara akın ediyor
Şanlıurfa’da henüz nisan ayında yazın kavurucu sıcakları etkili oluyor. Meteoroloji’nin sıcaklıkların 10-15 derece yükseleceği uyarısında bulunduğu Şanlıurfa’da termometreler bugün 39 dereceyi gösterdi. Sıcaklıktan korunmak isteyen vatandaşlar serinlenmek için gölgelik alan ve parklara akın etti. Parka gelen vatandaşlar, yiyecek ve içeceklerini de yanlarında getirerek piknik yaparken çocuklar oyun oynadı.
Şanlıurfalı seyis yaşama 97 gün tutunabildi
Şanlıurfalı seyis, İzmir'de sokakta karşılaştığı 2 kişinin para isteğini geri çevirince çıkan kavgada tek yumruk darbesi ile yere düşüp başını beton zemine çarparak ağır yaralanmıştı. 97 gün sonra seyisten acı haber geldi.
Vali Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü
Vali Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Şanlıurfa’da Gazze’ye destek yürüyüşüne davet
Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atilla, Filistin ve Gazze için yarın destek yürüyüşü yapacaklarını açıklayarak, Tüm Şanlıurfalıları bu yürüyüşe davet etti.
Trafik kazaları alarm veriyor: Vali Şıldak uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, son 12 günde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine bir toplantı düzenledi. Toplantıda, bölgede artan trafik kazalarının nedenleri ve alınabilecek tedbirler masaya yatırıldı. Toplantı sonrası Vali Şıldak, trafik güvenliği konusunda vatandaşları ve sürücüleri uyararak trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
Şanlıurfalı sporcu Türkiye birincisi oldu
Şanlıurfalı dart sporcusu Ayşegül Demir 2023-2024 Sezonu 5. Ayak Antalya-Kemer Türkiye Dart Şampiyonası'nda minikler kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
Şanlıurfalı sporcusu Türkiye birincisi oldu
Şanlıurfalı dart sporcusu Ayşegül Demir 2023-2024 Sezonu 5. Ayak Antalya-Kemer Türkiye Dart Şampiyonası'nda minikler kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
Kitap Vakfı’ndan tüm Şanlıurfalılara çağrı: İsrail’e ambargo eyleminde sesimizi beraber yükseltelim
İsrail’in Gazze’ye yönelik işgali ve soykırımı devam ederken, Şanlıurfa’da daha önce birçok kez İsrail’e tepki olarak eylem yapan Kitap Vakfı, yarın yine Rabia Meydanı’nda toplanarak, İsrail ile ticaretin tamamen kesilmesi ve hatta ambargo konulması için sesini yükseltecek. Kitap Vakfı Başkanı Av. Mustafa Fuad Balıkçı, seslerin daha gür bir şekilde çıkması için tüm Şanlıurfalıları bu eyleme davet etti.
Şanlıurfa’da şehitler için mevlit ve hatim duası
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için Dergah Camii’nde mevlit okutuldu.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. sene – i devriyesinde kentte çeşitli etkinlikler düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin merkezi tarihi Balıklıgöl Platosu oldu. Katılımın ve coşkunun yoğun olduğu programda renkli görüntüler vardı.
Başkan Kuş'tan 11 Nisan mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Düşman işgali altındaki şehirlerimize dalga dalga yayılan bu hareket, hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin yeni devletini kurmasına ve ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı vatan topraklarının yeniden kutsanmasına vesile olmuştur." ifadelerine yer verdi.
Urfa Kalesi'nde büyüleyen gösteri!
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, ‘’Birlikte Kurduk, Birlikte Kutlayalım’’ temasıyla çeşitli etkinliklerle kurtuluş gününü kutluyor. Tarihi Urfa Kalesine yansıtılan Kurtuluş temalı ışık ve lazer gösterisi izleyenleri büyüledi.
Vali Şıldak bayramda yola çıkanları uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak bayram öncesi tatile gidecek olan vatandaşları, trafikte kurallara uymaları ve meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Vali Hasan Şıldak halkla iç içe
Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeyi ve Şanlıurfa'nın her alanda gelişimi için katılımcı anlayışını sahaya yayan Vali Hasan Şıldak, dün Atatürk Bulvarı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Şanlıurfa'da bayram hazırlıkları tamam!
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşların huzuru, acil sağlık hizmetleri ve yerel yönetim hizmetleri başta olmak üzere kamu kurumları tarafından gerekli tüm önlemler Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda alındı. Vali Şıldak da yaptığı paylaşımında vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.
Vali Şıldak'tan Kadir Gecesi mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Çiftçi'den Kadir Gecesi mesajı
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çiftçi, “Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni en iyi şekilde ibadet ve duayla değerlendirmeliyiz” dedi.