Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Şanlıurfa’da da kutlamaların adresi Haliliye ilçesindeki Kasaptaşı Parkı.
Vali Şıldak’tan 19 Mayıs mesajı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Canpolat’tan 19 Mayıs mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Spor, sanat, eğitim faaliyetlerimizi gençler için sunmayı aslî vazife olarak kabul ediyoruz” dedi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş’tan 19 Mayıs mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, Türkiye’nin en genç ilçesi Eyyübiye’de gençleri daha ileriye taşıma sorumluluklarını olduğunu anımsatarak tüm gençlerin bayramını kutladı.
Haliliye’de 3 yaşındaki çocuk araç çarpması sonucu hayatını kaybetti
Haliliye’de karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarptığı 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
Urfa Çalışma Grubu’ndan 6 yıl sonra Karakoyun Deresi önerisi
Geçtiğimiz yıllarda Güneydoğu'nun Venedik'i olacağı vaat edilen ancak yapılan projeyle demir yığınına dönen Karakoyun Deresi, Urfa Çalışma Grubu tarafından tekrar güdeme getirildi. “ Yeni bir heyecan yeni bir umut” diyen Urfa Çalışma Grubu, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’a 6 yıl önce yaptıkları öneriyi tekrar sundu.
Şanlıurfa’da kazada yaralanan genç hayatını kaybetti
Karaköprü’de motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Mustafa Dağ hastanedeki üç haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Şanlıurfa’daki feci kazada yürek burkan detay! Baba ve oğul…
Birecik otoban köprüsü üzerinde tırların çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerin baba oğul olduğu öğrenildi.
Harran’da sulama kanalına düşen çocuk boğuldu
Harran’da sulama kanalına düşen 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Üzeyir Durmuş atandı
Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu 'nun yerine Tuğgeneral Üzeyir Durmuş atandı. Görevine başlayan Durmuş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı ziyaret etti.
ŞUSKİ’de daire başkanı görevden alındı
Şanlıurfa’da içme suyuyla ilgili şikayetler devam ederken ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Yavuz Selim Boyacı görevden alındı. Boyacı’nın yerine atanacak isim de belli oldu.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Şanlıurfa’da culha kursu için kayıtlar sürüyor
Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatlarını yaşatan Haliliye Belediyesi, coğrafi işaret belgesi alınan culha sanatını tanıtmaya devam ediyor. Culha Atölyesi ile yeni ustalar yetiştirilmesi hedeflenirken, kurs kayıtları da sürüyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde hukuk müşaviri değişti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda belediyede Hukuk Müşavirlik görevini yürüten Av. Azmi Aldemir görevden alınırken yerine atanan isim belli oldu.
Kahtalı Mıçe kanser iddialarına yanıt verdi
Geçtiğimiz günlere gırtlak kanseri olduğu ve maddi durumunun kötü olduğu iddia edilen Şanlıurfa’da yaşayan Kahtalı Mıçe olarak bilinen Mustafa Aslan'dan açıklama geldi. Kanser olmadığını açıklayan Aslan, başka bir rahatsızlığının olduğunu ve bu nedenle tedavi gördüğünü açıkladı.
Şanlıurfa’da Eğitim Gücü Sen şiddete karşı iş bırakma eylemi yapıyor
Eğitim Gücü Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, İstanbul'da Irak asıllı bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan adına ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dur demek için basın açıklaması düzenleyerek, 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.
Başkan Mehmet Yavuz yeniden seçildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Mehmet Yavuz, güven tazeledi.
Şanlıurfalı kaymakamın görev yeri belli oldu!
6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği Hatay’ın Samandağ ilçesine yaraların sarılması ve depremin izlerinin silinmesi için koordinatör kaymakam olarak atanan Şanlıurfalı Kaymakam İbrahim Ergin, 10 ay süren görev süresinin ardından Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine kaymakam olarak atandı.
Haliliye’de 6 bin ekmek ihtiyaç sahiplerinin sofrasında
Haliliye Belediyesi, ekmek üretim tesislerinde ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.
Haliliye’de kadınlar milletevlerinde meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki milletevleri, kadınların meslek öğrendiği adres oluyor. Kursiyerlere aile ekonomilerine katkı sunabilecekleri ve kendilerini geliştirecekleri alanlar sunulurken, çocukları da kreş hizmetinden faydalanıyor.
Urfasporlu yöneticiye ceza kapıda
Hafta sonu oynanan Eyüpspor maçındaki hakareti nedeniyle Şanlıurfaspor kulübü idarecisi Mustafa Müsri PFDK'ya sevk edildi.
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Siverek’te boğulma vakası! Kurtarılamadı
Siverek’te iddiaya göre serinlemek için sulama göletine giren 21 yaşındaki Mustafa Durdu boğularak yaşamını yitirdi.
Birecik’teki feci kazanın görüntüleri ortaya çıtı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında 26 yaşındaki doktor Mustafa Güder hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı. Feci kazanın bir benzin istasyonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Büyükşehirde Çevre Koruma Daire Başkanı değişti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde üst düzey görev değişiklikleri devam ediyor. Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Kaytan görevden alınırken yerine getirilen isim belli oldu. Beltaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına ise yeni isim atandı.
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.
Başkan Gülpınar, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrencilere devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, makamını Şehit Mustafa Çiftçi ilkokulu öğrencisi Ahmet Sefa Zaman ve Sudenaz Düzgün’e devretti.