Arama
Arama Sonuçları
Arıcılığın gelişmesi için önemli adım: Şanlıurfa'da binlerce ücretsiz kovan dağıtıldı
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Arıcılığın Gelişmesi ve Yaygınlaştırılması projesi kapsamında ücretsiz kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım töreninde konuşan Vali Şıldak, projenin arıcılığın gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Şıldak, ildeki kovan sayısının dağıtılacak kovanlarla birlikte 206 bine ulaşacağını belirterek, bu rakamın iyi bir seviye olduğunu kaydetti.
Sağlık çalışanları vergi sitemine karşı basın açıklaması düzenledi
Şanlıurfa Tabip Odası ve SES Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından alınan yüksek vergi oranına karşı ortak basın açıklaması düzenlendi. Yüzde 35’leri bulan vergi oranının yüzde 15’lere indirilmesini talep eden sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmediği sürece her hafta çarşamba günleri basın açıklaması yapacaklarını aktardı.
Şanlıurfa'da 3 bin 709 araca ceza kesildi
Şanlıurfa’da emniyet ekipleri tarafından 1 haftada yapılan trafik denetimlerinde 9 bin 191 araç ve sürücü denetlenirken, kurallara uymayan 3 bin 709 araç ve sürücüye trafik idari para cezası kesildi.
Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatsız guatr tedavisi
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demir, guatr hastalarında ameliyatsız ve uyutmaya gerek kalmadan 15-20 dakikalık süren operasyonlarla nodülleri tedavi ettiklerini açıkladı.
Şanlıurfa’da Kudüs temalı ödüllü yarışmalar düzenlenecek
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla Kudüs temalı şiir okuma, resim yapma ve şiir yazma yarışması düzenlenecek. Düzenlenecek olan yarışmaya Şanlıurfa’daki tüm öğrenciler davet edildi.
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 22 tutuklama
Şanlıurfa merkezli 2 ilde gerçekleştirilen DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 44 şüpheliden 22'si tutuklandı, 22'si ise serbest bırakıldı.
Trafikte bir haftada 1 milyon 968 bin araç denetlendi
Polis bölgesinde trafik ekiplerince 9-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi.
Harran Üniversitesi'nde kısa film gösterimi yapılacak
Harran Üniversitesi'nde 'pandemi' ve 'deprem' temalı kısa film gösterimi yapılacak.
Şanlıurfa merkezli operasyonda 44 şüpheli adliyeye sevk edildi
Şanlıurfa merkezli 2 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda hafta başında gözaltına alınan 44 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Rektör Güllüoğlu’nun katılımıyla kutlandı
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Haliliye'de bıçaklı kavga: 1 yaralı!
Haliliye’de henüz bilinmeyen bir neden iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi.
Şanlıurfaspor'da futbol şube sorumlusunun istifası kabul edilmedi
Şanlıurfaspor, yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir’in istifasının yönetim kurulu tarafından kabul edilmediğini duyurdu.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Birecik Köprüsü'nde 14 yaşındaki çocuk intihar girişiminde bulundu
Birecik Köprüsü'nde akşam saatlerinde 14 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuk intihar girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis, ambulans ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile çocuk ikna edilerek hastaneye sevk edildi.
Adnan Yükselir görevinden istifa etti
Şanlıurfaspor’da yönetim kurulu üyesi ve futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, yönetim kurulu üyeliği ve futbol şube sorumluluğu görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Şanlıurfa’da eczacılık fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.
Şanlıurfa dahil 62 ilde 544 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa dahil 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüpheli yakalandığını açıkladı.
Şanlıurfa’da Dünya Hemşirelik Haftası kutlandı
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Hemşirelik Haftası münasebetiyle "Hemşirelerimiz, Geleceğimiz, Bakımın Ekonomik Gücü" temalı program düzenlendi.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Organize suç örgütlerine "Mahzen" operasyonları: 60 gözaltı
Elebaşılığını Hakan Akdoğan ve Numan Karakoç’un yaptığı birbirleriyle husumetli 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Toplam 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 60 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.
81 ilde adliye ve cezaevlerine personel alımı yapılacak!
Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasından sonra adaylar, personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Harran Üniversitesi'nde bilim şöleni
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vardin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hasan Şahin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.Dr. Hülya Eraslan, akademisyen ve öğrenciler katıldı.