Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!
Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor.
Şanlıurfa dahil 7 ilde “Mahzen-47” operasyonu: Bir suç örgütü daha 'Mahzen'e girdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-47” operasyonunda 51 şüphelinin yakalandığını, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.
Vali Şıldak engelliler haftası programına katıldı
Vali Hasan Şıldak, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda Vali Şıldak, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek engelli bireylere yönelik çalışmaların en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Eyyübiyeli gençler sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor
Eyyübiye Belediyesinin ilçede yaşayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanması için kurduğu ve tamamen ücretsiz eğitim olanaklarının sunulduğu Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi’nde, sınava sayılı günler kala sessiz bir heyecan yaşanıyor.
Eyyübiye'de cadde ortasında kendini jiletledi!
Eyyübiye’de madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs, küfürler ederek kendini jiletledi. Polis ekipleri tarafından ikna edilmeye çalışılan şahıs, etkisiz hale getirildi.
Eyyübiye parkları artık kendi üretimiyle yeşilleniyor!
Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tesislerinde, atölyeden sonra fidanlıkta da üretim başladı.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
Ceylanpınar’da düğünde maganda kurşunuyla vurulan anneden acı haber!
Ceylanpınar’da 6 Mayıs’ta kız kardeşinin düğününde havaya açılan rastgele ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede doğmamış 3 aylık bebeği ölen 42 yaşındaki Zemzem Özdemir de bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Şanlıurfa’da Gazze eylemi!
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle bütün ilişkilerinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’da da Kitap Vakfı öncülüğünde Rabia Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kudüs şehidi Şanlıurfalı Hasan Saklanan’ı andı ve İsrail’e tüm ilişkilerin kesilmesi için basın açıklaması düzenledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!
Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
Suruç- Akçakale yolu meydana gelen kazada 1 çocuk öldü
Suruç’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi soncu takla atan otomobilde 1 çocuk hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Eyyübiye’de meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı
Eyyübiye’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarında bulunan kayalara çarptı. Meydana gelen kaza sonucunda 1 kişi yaralandı.
İlk Türk astronot Şanlıurfa’da gençlerle buluştu!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Şanlıurfa'da öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, uzay yolculuğu deneyimlerini paylaşırken, gençlere ülkenin zenginliklerini ve potansiyellerini vurguladı. Şanlıurfa'nın kültürel mirasına dikkat çeken Gezeravcı, “Şanlıurfa’da ilham alacağınız çok şey var.” dedi. Ayrıca Türkiye'nin uzay faaliyetlerindeki ilerleyişi ve astronot seçim sürecine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin uzaya insan gönderen 22 ülke arasında yer aldığını belirtti.
DEM Parti Birecik ilçe binasına silahlı saldırı!
DEM Parti Birecik İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, ilçe binası maddi hasar gördü.
Şanlıurfa'daki eğitim sendikaları: Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılsın
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu 20 bin öğretmen atamasını Şanlıurfa’daki eğitim sendikaları yetersiz buldu. Öğretmen açığının 10 binleri bulduğu Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten sendika temsilcileri, atamalarda aslan payının kentte verilmesini istiyor. Sendika temsilcilerinin diğer bir talebi de mülakatların kaldırılması.
Şanlıurfa’da bir haftadır aranıyor
Şanlıurfa’da yaşayan 21 yaşındaki Yunus Demirel, yaklaşık bir haftadır kayıp. Gece saatlerinde çalıştığı fabrikada mesaiden çıktıktan sonra Demirel’den bir daha haber alınamadı.
Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi.
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı
Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede hassasiyeti bilinen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın bizzat yürüttüğü, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili Cuma hutbesinden duyuru yapıldı.
Siverek’te trafik kazası! 2 yaralı
Siverek’te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Eyyübiyeli gençler eğitim otaklarında kampa girdi
8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan gençler, Eyyübiye Belediyesi eğitim otaklarında kampa girdiler. Gençlerin üniversite yolculuğuna sınırsız destek veren eğitim otakları, sınav haftasına kadar pazar günleri de hizmet veriyor.
Şanlıurfa’da ‘Orman Benim’ kampanyası yarın yapılacak
Orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bütün illerde yarın "Orman Benim" kampanyası düzenlenecek. Şanlıurfa’da valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yapılacak etkinlik Göbeklitepe yakınlarındaki Ortaören mevkiinde düzenlenecek.
Bozova yolunda kaza! 3 kişi yaralandı
Sık sık kazaların meydana geldiği Bozova yolu üzerinde bulunan çimento fabrikası bağlantı yolu kavşağında bir kaza daha meydana geldi. Ters yöne giren bir araç nedeniyle meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Eşiyle beraber Şanlıurfa’dan Adıyaman’a giden kadın eşi tarafından öldürüldü
Şanlıurfa’dan Adıyaman’a tatil için giden Esra Yıldız ve A.Y., burada bir eve yerleştiler. Gece saatlerinde A.Y., bıçakla önce eşinin boğazını kesti daha sonra kalbinden bıçaklayarak iki çocuğunun annesini öldürdü.
Yeni haftada dolar ve euro fiyatları
Dolar ve euro, Türkiye'de döviz girdisi nedeniyle birçok ürün ve hizmetin fiyatında belirleyici durumda. Haliyle dolar ve euro kuru her gün en çok merak edilen konuların başında geliyor. Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? İşte 29 Nisan 2024 Pazartesi gününe ilişkin döviz kuru fiyatları…
Şanlıurfa’da sesler yine Gazze için yükseldi! “Zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durun”
Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Türkiye'nin işgalci rejimle olan ticaretinin sonlandırılması amacıyla yaklaşık 30 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi. Şanlıurfa’daki basın açıklamasını ise Kitap Vakfı yaptı. Açıklamayı okuyan Kitap Vakfı Başkanı Mustafa Fuad Balıkçı, “İktidara çağrımız; zulme sadece sözle değil gerçekten karşı durması, Gazze tamamen yok olduktan sonra değil hemen şimdi somut adımlar atması.” dedi.
Siverek’te boğulma vakası! Kurtarılamadı
Siverek’te iddiaya göre serinlemek için sulama göletine giren 21 yaşındaki Mustafa Durdu boğularak yaşamını yitirdi.
Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?
Dolar ve euro, Türkiye'de döviz girdisi nedeniyle birçok ürün ve hizmetin fiyatında belirleyici durumda. Haliyle dolar ve euro kuru her gün en çok merak edilen konuların başında geliyor. Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Güncel dolar ve euro fiyatları ne? İşte 26 Nisan 2024 Cuma gününe ilişkin döviz kuru fiyatları…
Birecik’teki feci kazanın görüntüleri ortaya çıtı
Birecik’te üç aracın karıştığı trafik kazasında 26 yaşındaki doktor Mustafa Güder hayatını kaybetmiş 6 kişi de yaralanmıştı. Feci kazanın bir benzin istasyonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.