Arama
Arama Sonuçları
Bekir Bozdağ Şanlıurfa'ya geldi
TBMM Başkan Vekili ve AK Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, bir hafta aranın ardından yeniden Şanlıurfa’ya geldi.
Urfa Çalışma Grubu’ndan 6 yıl sonra Karakoyun Deresi önerisi
Geçtiğimiz yıllarda Güneydoğu'nun Venedik'i olacağı vaat edilen ancak yapılan projeyle demir yığınına dönen Karakoyun Deresi, Urfa Çalışma Grubu tarafından tekrar güdeme getirildi. “ Yeni bir heyecan yeni bir umut” diyen Urfa Çalışma Grubu, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’a 6 yıl önce yaptıkları öneriyi tekrar sundu.
Bilim insanları Harran Üniversitesinde buluştu
Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.
Yavuz Bingöl konser için yeniden Şanlıurfa’ya geliyor
Şanlıurfa’da geçen yıl düzenlenen konserine sadece 8 kişinin katılması nedeniyle sahneden inip konserini iptal eden Yavuz Bingöl bir kez daha Şanlıurfa’ya geliyor. Şanlıurfalıların o günlerde tepkisini çeken ünlü türkücü, bu kez Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında 30 Mayıs Perşembe akşamı Arkeoloji Müzesi önünde konser verecek.
Dolar ve euro fiyatları yükselişte
Dolar ve euro kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Peki, dolar ve euro kuru haftanın son işlem gününde ne kadar? 17 Mayıs 2024 Cuma günü itibarıyla dolar ve euro kuru belli oldu. İşte güncel fiyatlar...
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı.
YRP Genel Başkanı Erbakan’dan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kazanan belediye başkanları ve yüksek oy alma başarısı gösteren adaylara teşekkür ziyaretleri kapsamında, kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’ya geldi. Erbakan düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ve partililerle bir araya gelerek hem Şanlıurfalılara teşekkür etti hem de işsizlik sorununun yüksek olduğu kentte istihdama yönelik yapacakları çalışmaları anlattı.
Fatih Erbakan yarın Şanlıurfa'ya geliyor
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yarın Şanlıurfa’ya gelerek bazı temaslarda bulunacak.
Şanlıurfa’da hekimlerden yüksek vergi açıklaması
Şanlıurfa Tabip Odası, aile hekimlerinden yüksek miktarda vergi alınmasından dolayı basın açıklaması düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık" açıklamasına rağmen, sağlık çalışanları her ay maaşlarından yüksek vergiler kesilmesi nedeniyle artan enflasyon karşısında giderek fakirleştiklerini belirtti.
Doğurganlık hızı en yüksek Şanlıurfa'da
TÜİK, 2023 yılına ilişkin doğum istatistiklerini duyurdu. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Türkiye'de doğurganlık hızı 1,51 çocuk seviyesine düşerek tarihi dip seviyesine indi. Türkiye'de toplam doğurganlık hızının 2023'te en yüksek gerçekleştiği kent, 3,27 çocukla Şanlıurfa olarak kayıtlara geçti.
Şanlıurfa'ya yeni araç muayene istasyonu!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor'u ziyaret ederek Şanlıurfa'nın araç muayene istasyonu ihtiyacına çözüm bulmak için girişimlerde bulundu.
Eyyübiye parkları artık kendi üretimiyle yeşilleniyor!
Eyyübiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tesislerinde, atölyeden sonra fidanlıkta da üretim başladı.
Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda yeni daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında yeni atanan bazı daire başkanları ve şube müdürleri tanıtıldı.
Haliliye Belediyesinin Hanımlar Konağında kadınlar üretip tasarruf sağlıyor
Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaj atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.
Kamuda tasarruf dönemi başladı! Ayrıntılar açıklandı
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13 Mayıs 2024 güncel döviz kuru
Dolar ve euro kuru özellikle son dönemde yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Yeni haftaya başlarken dolar ve euro kuru ne kadar? 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibarıyla dolar ve euro kuru belli oldu. İşte güncel fiyatlar...
ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor
ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi yarın başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor. Yeni dönemde, hasta randevu tarihinden bir gün önce ya onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirmek zorunda olacak.
Şanlıurfa’da şeker fasulyesinin ilk defa ekimi yapıldı
Şanlıurfa’da ilk defa ekimi yapılan şeker fasulyesi tarlasını ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, devletin hibe ve destekleri sayesinde Şanlıurfa’da daha kaliteli ve verimli ürün alınacağını söyledi.
Bakan Kacır: Anadolu'nun incilerini ortaya çıkarıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirterek, Şanlıurfa dahil 81 ilde Türkiye'nin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlere 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunacaklarını açıkladı.
Anneler Haliliye Belediyesi ile okuma yazma sertifikalarını aldı
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde okuma yazma öğrenen kadınlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları Anneler Günü etkinliği ile takdim edildi.
Haliliye Belediye Başkanı Canpolat’tan Anneler Günü mesajı
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfaspor ligde kalmayı başardı! Başkan İzol: Birlik ve beraberlik zamanı
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Haçım İzol, ligde kalmayı başaran takımın başarısını kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Eyyübiye Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor
Birkaç yıl öncesine kadar eğitim olanakları bakımından Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en dezavantajlı ilçelerinden olan Eyyübiye’de, kurulan eğitim otakları ve sınav hazırlık merkezleriyle çocuklar ve gençler artık geleceğe güvenle bakıyor.
Haliliye gençlerden tekvando ve judo kurslarına ilgi
Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan kurslar ile sporun çeşitli dallarıyla tanışma fırsatı bulan gençler, tekvando ve judo kursuna ilgi gösteriyor. Kursiyerler, düzenli olarak aldıkları eğitim ile spor alışkanlığı kazanıyor.
Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına yeni atama
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar ekibini kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına Dr. Merve Ofluoğlu atandı.
Şanlıurfa’nın kültürü bu kitapla gelecek nesillere aktarılacak
Şanlıurfa Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları Projesi ile ilgili detaylar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.
Eyyübiye'de parklar yerli üretim mobilyalarla güzelleşiyor!
Eyyübiye Belediyesi’nin hizmete aldığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü atölyesi, fabrika gibi üretim yaparak katma değer üretmeye devam ediyor.
Şanlıurfa’da öğretmenlerden şiddete karşı eylem
İstanbul’da bir öğretmenin silahla öldürülmesinin ardından öğretmenler tarafından tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikalarından bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürürken, Eğitim-Bir-Sen ise Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada iş bıraktıklarını söyleyen öğretmenler yere kalem bıraktılar.