Arama
Arama Sonuçları
Akşener: Son kez karşınızdayım
Yerel seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı bugün yapılıyor. Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener, kürsüde son kez partililere seslendi.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı!
Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.
Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 6 kişi yakalandı
Akçakale’de kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp irtibat yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen faillerin yakalanmasına yönelik kapsamlı çalışmalar neticesinde, 4 farklı ilde 4 mağduru 30 milyon TL dolandırdıkları tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu! 9 gözaltı
Şanlıurfa’da maddi imkansızlık ve çaresizliklerinden faydalandıkları kadınları fuhşa zorladıkları ve fuhuş yaptırdıkları tespit edilen 3’ü kadın 9 şüpheli yakalandı. Operasyonda fuhşa zorlanan 11 kadın da kurtarıldı.
Şanlıurfa'da PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyonda 7 gözaltı
Şanlıurfa'da emniyet ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda terör örgütünün gençlik yapılanmasında yer alan 5 kişi, sosyal medyadan örgüt propagandası yaptığı belirlenen 2 kişi olmak üzere 7 şüpheli gözaltına alındı.
Düz görmeye başladı: Şanlıurfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk
Şanlıurfa'da yaşayan ve 68 yıldır gözleri şaşı olan İsmail Çobanlı Harran Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan başarılı şaşılık operasyonuyla dünyayı düz görmeye başladı.
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.
Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!
Şanlıurfa'nın merkezinde ve 3 ilçesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, 17 kişi gözaltına alındı.
Harran Üniversitesi Hastanesi’nden 25 Nisan Dünya Sıtma Günü mesajı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Şanlıurfa’da DEM Parti’den tutuklamalara tepki
DEM Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.
Şanlıurfa’da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı
Eyyübiye’de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Şanlıurfa’da mali müşavirlerden önemli açıklama
Şanlıurfa’da Mali Müşavirler Odası, mesleki sorunlar ve sistemsel sorunlar, artan iş yükü gibi nedenlerden dolayı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması saat 11.00’de ülke genelinde eşzamanlı olarak yapıldı.
Şanlıurfa’da çeltik tohumu toprakla buluştu
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da Karacadağ eteklerinde üretilen doğal çeltik üretimi için toprağa tohum serpilmeye başlandı. İlk çeltik tohumunu yere serpen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, “Volkanik su ile organik bir şekilde üretilen pirinç türü içerisinde hiç bir katkı maddesi ve kimyasal ilaç kullanımı bulunmamaktadır” dedi.
Başkan Gülpınar, 23 Nisan’da koltuğunu minik öğrencilere devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, makamını Şehit Mustafa Çiftçi ilkokulu öğrencisi Ahmet Sefa Zaman ve Sudenaz Düzgün’e devretti.
Uzmanı uyardı: Güneş gözlüğü alırken dikkat!
Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken Şanlıurfa’da nisan ayında haziran sıcağı yaşanıyor. Artan sıcaklıklar nedeniyle güneşten gelen zararlı ışınlar insan sağlığını tehdit ediyor. Bu zararı en aza indirmek için uzmanlar güneş gözlüğü takmayı öneriyor. Ancak uzmanlar sahte gözlüklerin ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirterek sağlık testlerinden geçirilen gözlerin kullanılmasını tavsiye ediyor.
Başkan Nihat Çiftçi makamını çocuklara devretti
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Karaköprü İlkokulu’ndan gelen 5 öğrenciye devretti.
Şanlıurfa’daki tüyler ürperten cinayette kadın detayı
Karaköprü’de bahçesindeki konteynerde çıkan yangında cesedi bulunan 43 yaşındaki Şakir Topçu'nun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Topçu’nun gözaltına alınan arkadaşı Adem Güzey’in ifadesinde, imam nikahıyla yaşadığı ve kısa süre önce ayrıldığı kadınla Topçu’nun ilişkisinin olduğunu öğrendiğini, bu nedenle de onu öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Meslekte 25 yılını tamamlayan aile hekimlerine plaket
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından meslekte 25 yılını tamamlayan aile hekimlerine plaket verildi.
Şanlıurfa’da binlerce öğrencinin bursluluk sınav heyecanı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı bugün saat 10.00'da tek oturum olarak başladı. Şanlıurfa’da da binlerce öğrenci 2 saatlik sınavda ter döktü.
Şanlıurfa’da güncel benzin mazot LPG fiyatları
Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor.
Vali Şıldak’ın eğitim mesaisi bugün de sürdü
Vali Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Şanlıurfa’da buz satıcıları sezonu erken açtı
Şanlıurfa’da yaz bu yıl erken geldi. Sıcaklıkların şimdiden etkili olduğu kentte termometreler çoktan 30 dereceleri gördü. Şanlıurfalıların sıcak havada tükettiği ürünlerden olan buzun satışlarına dolayısıyla bu yıl erken başlandı. Buz üretimi yapan esnaf Muhammed Demir, sıcaklıklardan dolayı sezonu erken açtıklarını belirtti. Bu yıl buz fiyatları artan maliyetlerden dolayı neredeyse iki katına çıktı.
Başkan Kuş: Kito deresi parkı hayırlı olsun
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Osmanlı ve Yenice mahallelerine nefes aldıracak Kito Deresi Yaşam Parkı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Oyun grupları montajının tamamlandığı parkta çocukların sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Kuş, parktaki diğer imalat çalışmalarının da bu hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Urfalıları üzecek haber: Ete zam geldi
ESK tarafından et satış fiyatlarına bugün itibariyle yüzde 25 oranında zam yapıldı. Zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren geçerli. Bu zam, Şanlıurfalıların vazgeçilmezi olan etin sofralardaki yerini daha da zorlaştıracak.
ŞUSKİ genel müdürü görevden alındı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu görevden alındı. Güllüoğlu’nun yerine gelen ismin belli olduğu ileri sürüldü.
Şanlıurfa dahil 41 ilde zehir tacirlerine darbe!
Şanlıurfa dahil 41 ilde uyuşturucu imalatçılarına ve satıcılarına operasyon düzenlendi. Operasyonda 856 kg uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. 268 zehir taciri yakalandı.
Şanlıurfa’daki sendikalar öğretmen atamasında pozitif ayrımcılık istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen atamalarının fazla uzamayacağını açıklamasının ardından gözler ne kadar atama yapılacağına çevrildi. Şanlıurfa’daki eğitim sendikalarının temsilcileri, yaklaşık 10 bin öğretmen açığının bulunduğu Şanlıurfa’ya atamalarda pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçelerin öne sürülmemesini istiyor.
Görevi başında öldürülen doktor Şanlıurfa’da unutulmadı
Türk Tabipler Birliği ve Şanlıurfa Tabip Odası tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” dolayısıyla bugün Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, basın açıklaması ve 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Haliliye Belediyesi ile kadınlar meslek öğreniyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinde meslek öğrenen kadınlar, bir yandan yeni hobiler kazanırken bir yandan da aile ekonomilerine katkı sağlıyor.