Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı!
Şanlıurfa’nın turizm sektörü, 2023 yılında yaşanan deprem ve sel felaketlerinin etkisiyle ağır bir darbe aldı. TÜİK’in açıkladığı kültürel miras verileri, bu krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Şanlıurfa, 3 müze ve 4 ören yeri ile binlerce tarihi eseri barındırırken, bakanlığa bağlı bu mekanlara 2022 yılında 1 milyon 276 bin 97 kişi ziyaret ederken, 2023’te ziyaretçi sayısı 570 bin 317’ye düştü. Bu dramatik azalma, bölgenin kültürel ve ekonomik kaybını çarpıcı bir şekilde ortaya koydu…
Şanlıurfa sıcaktan kavruldu, serinlik nefes aldırdı! - EK
Her yaz sıcak havanın bunalttığı Şanlıurfa, bu yaz da vatandaşı şaşırtmadı. Türkiye’nin pek çok yerinde sıcaklıklar yükselirken, güneş Şanlıurfa’yı adeta yakıp kavurdu. Ancak eylül ayının gelmesiyle birlikte, sıcaklıklar biraz olsun düşüşe geçti ve kentte nefes alma fırsatı doğdu. Şanlıurfa'nın bu yaz yaşadığı aşırı sıcakların getirdiği zorlukları ve serinliğin etkilerini, Şanlıurfalılar kendi gözlemleriyle paylaştı.
Şanlıurfa sıcaktan kavruldu, serinlik nefes aldırdı!
Her yaz sıcak havanın bunalttığı Şanlıurfa, bu yaz da vatandaşı şaşırtmadı. Türkiye’nin pek çok yerinde sıcaklıklar yükselirken, güneş Şanlıurfa’yı adeta yakıp kavurdu. Ancak eylül ayının gelmesiyle birlikte, sıcaklıklar biraz olsun düşüşe geçti ve kentte nefes alma fırsatı doğdu. Şanlıurfa'nın bu yaz yaşadığı aşırı sıcakların getirdiği zorlukları ve serinliğin etkilerini, Şanlıurfalılar kendi gözlemleriyle paylaştı.
Şanlıurfa gastronomi ve turizm derneği başkanı ABDURRAHMAN ACAR’dan milletvekili CEVAHİR ASUMAN YAZMACI’ya ziyaret
Şanlıurfa Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Abdurrahman Acar ve iş insanı Mahmut Nedim Polat. Şanlıurfa milletvekili sayın,Cevahir Asuman Yazmacı’yı ziyaret etti
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Urfa’da
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Şanlıurfa'da deprem sonrası inşa edilen kalıcı konutların yapım süreçlerini ve altyapı ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Vali Şıldak Bozova’da deprem konutlarını inceledi!
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca Mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
Vali Şıldak deprem konutlarını inceledi
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Vali Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
Vali Şıldak, esnafı ziyaret etti
Şanlıurfa’da esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak’ın adresi bu kez Karaköprü’de Mehmet Hafız Bulvarı oldu.
Başkan Mehmet Kuş’tan Batıkent’e müjde
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Batıkent Mahallesi sakinlerine büyük bir müjde daha verdi. Başkan Kuş; devasa parklar, aile otağı, spor alanları, botanik park, eğitim otağı, tenis kortu ve çok amaçlı salona ilave olarak, Batıkent Mahallesi’ne bir de yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracaklarının sözünü verdi.
Başkan Mehmet Kuş’tan Batıkent’e Büyük Müjde
Her mahalle ziyaretinde halkın talepleri ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Batıkent Mahallesi sakinlerine büyük bir müjde daha verdi. Başkan Kuş; devasa parklar, aile otağı, spor alanları, botanik park, eğitim otağı, tenis kortu ve çok amaçlı salona ilave olarak, Batıkent Mahallesi’ne bir de yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracaklarının sözünü verdi.
Vali Şıldak geleneğini sürdürüyor
Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa’nın sanatçı ve zanaatkar değerler ziyaretinde bu kez Ressam Mehmet İnci ile Kültür Bakanlığı onaylı sanatçı Bakır Ustası Mehmet Nur Demirözü'nün misafiri oldu.
Akçakale’de ‘safran’ umudu
Dünyanın en pahalı baharatı olarak adlandırılan Safran, Akçakale’de ekimi yapıldı. Türkiye'de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan safran bitkisi, Şanlıurfa’nın yeni umut olacak.
Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye’de Yenilenen Yol Miktarını Açıkladı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa merkezinin hızla gelişen ve inşaat sektörünün yöneldiği Eyyüpkent Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar Yakup Turgut ile mahallede yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Kuş, doğalgaz şebeke tesisi sonrası sokaklarda devam üstyapı düzenlemelerini yerinde inceledi.
Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temeli atıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi.
Bakan Tunç Şanlıurfa'ya geldi!
Şanlıurfa'da temel atma töreni ile bir dizi temaslar gerçekleştirecek olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu akşam Şanlıurfa'ya geldi.
Vali Şıldak Viranşehir'de muhtarlarla buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Viranşehir ziyaretleri kapsamında muhtarlarla buluşarak sorunları dinledi ve "Tüm muhtarlarımız tek tek dinlenerek notlarımızı aldık. İleriki süreçlerde de sorunların çözümü noktasındaki gelişmeleri birebir takip etmeyi sürdüreceğim” dedi.
Bakan Tunç’un Şanlıurfa programı belli oldu
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere yarın Şanlıurfa’ya gelecek olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un programı belli oldu.
Başkan Kuş’tan örnek davranış: Borçlar kapatıldı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Eyyüpkent Mahallesi’nde yine yüzleri güldürdü. İhtiyaç sahibi bir ailenin evini ziyaret eden Başkan Kuş, ailenin acil ihtiyacı olan ev eşyalarının temin edilmesi talimatı verirken, mahalledeki fırının borç defterini de satın alarak dar gelirli aileleri borçtan kurtardı.
Başkan Kuş: İlçemizin yüzde 65-70’ini doğalgaza kavuşturduk
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa merkezinin hızla gelişen ve inşaat sektörünün yöneldiği Eyyüpkent Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar Yakup Turgut ile mahallede yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Kuş, doğal gaz şebeke tesisi sonrası sokaklarda devam eden altyapı düzenlemelerini yerinde inceledi.
BAŞKAN CANPOLAT: ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIMIZI HUMMALI ŞEKİLDE TAMAMLIYORUZ
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki şantiye ziyaretinde incelemelerde bulundu. Merkez mahallelerde 11 kişilik ekip ile hummalı şekilde üstyapının iyileştirildiğini ifade eden Başkan Canpolat, “Haliliye’mizin mahallelerinde TEDAŞ ve doğalgaz firması kazı çalışması yapıyor. Biz de, teslim edilen sokakların üzerini hızlı bir şekilde kapatıyoruz” dedi.
Şanlıurfa'daki hastanenin yeni başhekimi belli oldu
HİLVAN- Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ndeki Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi'nde yeni dönem başladı.
Göbeklitepe'yi 326 bin kişi gezdi
Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, 2024 yılının ilk 7 ayında, 326 bin ziyaretçi ağırladı.
Vali Şıldak, Şanlıurfa değerlerine ziyaretlerini sürdürüyor
Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa değerlerine değer katan isimleri ziyaretini sürdürüyor. Vali Şıldak, bu kez Kültür Bakanlığı onaylı ahşap sanatçısı Osman Nergis ve kolleksiyoncu Mehmet Fethi Göktepe ile buluştu.
Balıkçı: Filistin halkının yanında olduğumuzu söylüyoruz
Kitap Vakfı tarafından Dergah Camisi önünde düzenlenen etkinlikte, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekilerek, Türkiye’nin işgalci rejimle olan tüm ilişkilerini kesmesi ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden petrol sevkiyatının durdurulması talep edildi.
Vali Şıldak Sefertepe ve Karahantepe’de
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamında kazı çalışmalarının sürdüğü Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret ederek arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Haliliye'de görev yapan genç öğretmen hayatını kaybetti
Haliliye’de müzik öğretmeni olarak görev yapan Muhammed Taner Yılan 32 yaşında hayatını kaybetti.
Vali Şıldak Suruç’ta muhtarlarla buluştu
Vali Hasan Şıldak, Suruç’ta muhtarlarla bir araya gelerek talepleri dinledi.
Suruç’ta bıçaklı kavga: 4 yaralı
Suruç’ta iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle bıçaklı kavga çıktı. Meydana gelen kavgada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.
Vali Şıldak Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret etti
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarını ziyaret ederek eğitimlerle ilgili bilgi aldı.
Vali Şıldak, GAP TAEM Araştırma İstasyonlarını inceledi
Vali Hasan Şıldak, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Talat Demirören Araştırma İstasyonu ile Cemile Adıyaman İstasyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.