Bu markette sadece yerli ürünler satılıyor!

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken Türkiye’de İsrail mallarına boykot devam ediyor. Karaköprü’de, İsrail mallarını boykot amaçlı “FİDAM Boykot Market” adında açılan alışveriş merkezi hizmet veriyor. 8 kişilik bir arkadaş grubunun açtığı boykot market hakkında marketin kurucu ortaklarından Cengiz Rağbetli “Türkiye'de boykot konseptinde açılan ve bu konsepte faaliyetini sürdüren tek marketiz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar bölgede devam ediyor.

Saldırıların başladığı günden bu yana Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra vatandaşlar da İsrail menşeili malları ve İsrail’e destek veren markaları boykot ediyor.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesi Şenevler Mahallesinde 8 kişilik bir arkadaş grubu, İsrail menşeili olan ve İsrail’e destek veren markaların ürünleri yerine sadece yerli ürünlerin satıldığı Filistin Dayanışma Marketi (FİDAM) Boykot Alışveriş Merkezini nisan ayında hizmete sundu.

Boykot sürecinin Türkiye’de başlaması ile birlikte yerli ürünlere olan ilginin her geçen gün artması nedeniyle kentteki boykot market bir hayli rağbet gördü.

Yerli ürünlere ulaşmak isteyen vatandaşlar kentte hizmet veren FİDAM Alışveriş Merkezinde bu ürünlere ulaşma fırsatı yakalıyor.

Geçtiğimiz nisan ayında hizmete sunulan markette dikkat çeken detaylardan biri de kapıda yazan "Bu işletmede İsrail ürünleri satılmamaktadır" afişi oldu.

Öte yandan boykot marketin Türkiye'de boykot konseptinde açılan ve bu konsepte faaliyetini sürdüren tek market olduğu da kaydedildi.

RAĞBETLİ: FİDAM BOYKOT MARKET ŞALIURFA’DA HİZMET VERİYOR

BİHA'ya konuşan FİDAM Boykot Marketin kurucu ortaklarından 50 yaşındaki Cengiz Rağbetli boykot marketin hizmete sunulması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“7 Ekim'de başlayan olaylardan sonra biz de her insan gibi vicdani bir muhasebe yaparak bu konuda ne yapabileceğimizi düşünmeye başladık. Bireysel olarak boykot eylemini gerçekleştirmek bizim için yeterli gelmedi bu yüzden 8 kişilik arkadaş grubu olarak boykot mücadelesini bir adım daha ileri taşımak gayesiyle FİDAM boykot marketi kurmaya karar verdik ve çalışmalara başladık.”

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER VE GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”

Cengiz Rağbetli hizmete sunulan boykot markete yönelik olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Açıldığı günden beri hem sosyal medyadan hem de yerelde bulunduğumuz lokasyondan çok olumlu, çok güzel tepkiler ve geri dönüşler aldık. Halkımızın boykot mücadelesini bu şekilde sahiplenmesi FİDAM boykot marketi daha da güçlü kılıyor” ifadelerini kullandı.

“BOYKOT MÜCADELESİNİ DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

FİDAM Boykot Marketin kurulmasındaki amaçlarının boykot kavramını Türkiye'de kurumsal bir hale getirip dönemsel olmaktan çıkarmak ve sürekli kılmak olduğunu belirten Rağbetli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FİDAM Boykot Market olarak müşterilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz burada bir mücadele veriyoruz bu mücadelenin gereği olarak da halkımıza en iyi en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Amacımız boykot kavramını Türkiye'de kurumsal bir hale getirmek dönemsel olmaktan çıkarıp sürekli kılmak. Bu olaylar bittikten sonra da boykot sürecini devam ettirerek yerli üretim-yerli tüketim anlayışını ülkemizde hakim kılmak. Bu amaçla da önce e-ticaret ortamında daha sonra da Türkiye'nin diğer illerinde şube açarak boykot mücadelesini daha ileri bir noktaya taşımak istiyoruz”

“TÜRKİYE’DE BOYKOT KONSEPTİNDE AÇILAN TEK MARKETİZ”

Türkiye’de boykot konseptinde açılan ve bu konsepte faaliyetini sürdüren tek marketiz diyen Rağbetli sözlerine şöyle son verdi:

“Türkiye'de boykot konseptinde açılan ve bu konsepte faaliyetini sürdüren tek marketiz. Daha önce yazar Şifa Tuğçe Zorlu tarafından kurulan yerli market vardı ancak o şu anda faaliyette değil. Boykota destek veren başka yerler olduğunu da biliyorum, boykotlu ürünleri satmayan başka marketler olduğunu da biliyorum ancak direkt bu amaçla açılan tek market FİDAM bildiğim kadarıyla.”