Şanlıurfa’da ücretsiz diyetisyen desteği!

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için kapsamlı diyetisyen desteği sunuyor. Merkezde görevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalara kişiye özel sağlık değerlendirmeleri yaparak etkili beslenme planları hazırlıyor.

Şanlıurfa İl sağlık müdürlüğü, Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalarına kapsamlı bir sağlık değerlendirmesi sunuyor.

Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvuran hastalar, ilk olarak kan tahlillerine tabi tutuluyor. 

Sonuçlar değerlendirildikten sonra, vücut analiz cihazıyla ayrıntılı ölçümler gerçekleştiriliyor. Bu analizlerin ışığında, bireylerin sağlık durumlarına uygun özel beslenme planları hazırlanıyor. Diyetisyen Demir, genellikle obezite sorunu yaşayan bireylerle çalıştıklarını, ancak zayıflık, diyabet, kalp hastalığı ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan kişilerin de başvuruda bulunduğunu belirtti.

Demir şunları kaydetti:

 “Örnek vermek gerekirse, kilo problemi yaşayan bir hastaya yapılan detaylı vücut analizinde yüksek yağ oranı tespit edildi. Hastaya, gizli şeker nedeniyle diyabet riskini azaltmaya yönelik bir beslenme planı oluşturuldu. Bu süreçte hastayla düzenli aralıklarla, genellikle 15 günde bir kontroller yapıldı ve yaklaşık 3 ay sonunda hastanın 6 kilogram verdi.”